Cibap Persoonlijk

Mijn stage bij de V&D!

Zoals beloofd hier een klein verslagje over mijn stage, de taken en natuurlijk enkele foto’s van gemaakte dingen. Ik hoop dat jullie dit leuk vinden om te lezen. 
Oja heb mijn stage inmiddels afgerond afgelopen vrijdag en heb een Goed gekregen! *BLIJ!!Mijn stage bij de V&D! Ik heb voor de V&D gekozen zodat ik werk met woon/deco tafels maar ook met figuren en kleding. Ik wist niet of ik het werken met kleding wel leuk zou vinden, maar ik heb gemerkt dat ik dit juist erg fijn vind. Mooie, bijpassende kleding sets uitzoeken voor bijvoorbeeld de etalages vind ik het leukste. Toch weer iets wat ik tijdens deze stage wilde bekijken en heb geleerd. Ik heb iedere dag verschillende taken wat de stage erg afwisselend en leuk maakt.
Ik heb de volgende taken uitgevoerd:

 • Etalages voorbereiden, uitvoeren en afstylen.
 • Figuren omkleden: baby, man, vrouw en kinderen van verschillende maten.
 • Tafelpresentaties maken met kleding en figuren.
 • Woon decoratie tafels maken.
 • Woon decoratie wanden.
 • Wandpresentaties maken met kleding, maar ook met wonen.
 • KBH tafels maken (Kantoor/boekhandel).
 • Signing ophangen: Padborden, Vanen, Reclame affiches, wandjes beplakken met nieuwe achtergrond.
 • Stickers op de ramen plakken.
 • De vloer veranderen -> Indeling.
 • VM-dag meegemaakt, hier werd de gehele winkel veranderd met zo’n 40 VM-ers uit het land.
 • Overleggen met collega’s, stagebegeleider en een telefonische vergadering bijgewoond.
 • En natuurlijk iedere dag de klanten te woord staan en zo nodig helpen.

Wat doe je toch veel tijdens de stage, als ik alles zo terugkijk. Ik heb dan ook veel geleerd. In het begin was ik nog een beetje zoekende hoe alles ging en moest, maar al snel verbeterde dit. Na enkele tips ging ik al snel alleen aan de slag om bijvoorbeeld een lingeriepresentatie te maken. Mijn begeleidster kwam op het eind wel even langs om het te controleren, maar al snel gebeurde dit ook niet meer. Iets wat ik erg positief vond! Dit gaf mij vertrouwen en een goed gevoel. Verder werk je tijdens deze stage veel samen met je collega’s. Gewoon omdat het in je eentje te veel werk is, of het gewoon sneller samen gaat. Het samenwerken verliep iedere keer ook prima en ik had met vrijwel iedere collega een fijne samenwerking. De afwisseling van het samenwerken en het alleen bezig zijn vond ik erg fijn!
Zoals je wel merkt ben ik erg positief over de stage en mijn collega’s. Ik had dan ook een zeer fijne tijd bij de V&D en kijk er met een goed gevoel op terug! Jammer dat het zo vervelend heeft moeten eindigen met het faillissement enzo, maar ik hoop voor ze op een doorstart wat waarschijnlijk wel gaat gebeuren.

Hieronder vind je enkele foto’s van de gemaakte presentaties en etalages. Deze staan ook zo in mijn verslag, dus kun je ook een beetje de layout van het verslag herkennen 😉
Mijn stage bij de V&D!Etalages in verschillende vormen. Met figuren, blokken of een kast. Deze etalages heb ik afgelopen maand helemaal alleen voorbereid en uitgevoerd. Mijn stage bij de V&D! Enkele voorbeelden van presentaties, aangeklede figuren en een wand. Deze heb ik zowel samen met iemand als helemaal alleen gemaakt.

Zo, nu zijn jullie ook een beetje op de hoogte van waar ik het afgelopen half jaar mee bezig was! 🙂 Ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Zelf ben ik alweer een beetje aan het rondkijken naar mijn volgende stageadres, maar dit duurt gelukkig nog even (augustus). Over twee weken weer naar school, ook wel weer zin in.

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reply
  Jeanette Renting
  12 januari 2016 at 09:36

  Knap hoor, een aantal van die dingen heb ik wel gezien.
  Maar wist natuurlijk niet dat jij het had gedaan.
  Geniet van je vrije dagen.

 • Reply
  Cosy by Cindy
  12 januari 2016 at 11:00

  Leuk hoor! En gefeliciteerd met de goede beoordeling! Liefs Cindy

 • Reply
  bhduit
  12 januari 2016 at 20:25

  Wat een leuk verslag Rensina, erg leuk om te lezen en zien wat je zoal hebt gedaan en nog fijner natuurlijk dat het een positieve ervaring was! Wel jammer idd van het slechte nieuws op het eind.

 • Reply
  Astrid
  12 januari 2016 at 21:44

  Leuk zeg om dit te doen tijdens je stage. Heb ooit ook etaleren gehad op school maar dat was niet zo leuk, komt misschien ook wel door de leraar toen der tijd. Want etalages spreken mij altijd aan. Inderdaad jammer dat nu de V&D nu zo negatief in het nieuws is.

 • Reply
  Joke Kieft
  13 januari 2016 at 20:00

  Erg leuk om je stage verslag te lezen.
  Alle opstellingen zij erg leuk gemaakt en zien er gezellig en aantrekkelijk uit.
  Ik ben benieuwd naar wat voor een stage je hierna op zoek gaat.

  groetjes, Joke

 • Reply
  Babette | StudioBabsie
  16 januari 2016 at 20:37

  Ziet er leuk uit!

 • Reply
  Maandmomentjes: Januari – mydailyteacup
  2 februari 2016 at 08:17

  […] leuk project: Loods 5! 1. Ik behaalde mijn stage bij de V&D en maakte mijn stageverslag. Hier kun je nog eens terug lezen wat ik allemaal heb gedaan. 2. Een nieuw hoekje in mijn kamer. Ik […]

 • Laat een reactie achter