Persoonlijk

Mijn zomerbucketlist, hoe is het gegaan?

Zoals je een tijdje geleden hebt kunnen lezen hield ik een zomer bucketlist bij. Weet je niet waar ik het over heb? Lees dan HIER even terug. Vandaag de hoogste tijd voor een update, wat is er terecht gekomen van mijn plannen? Wat heb ik allemaal gedaan en beleefd? En wat is helaas (nog) niet gelukt?

* Marokko rondreis
Yay ik kijk hier inmiddels heel erg naar uit. Ik heb namelijk de hele zomer doorgewerkt, af en toe wat daagjes vrij gehad, maar voornamelijk gewerkt bij mijn schoonmaakwerk. Wel had ik mijn eigen bedrijf op een iets lager pitje gezet, maar ook daar ben ik inmiddels weer heel druk mee.
Over drie weken is het dan eindelijk zo ver, gaan mijn tante en ik wederom naar het mooie Marokko. We doen deze keer een rondreis door het Noorden van Marokko, in totaal 10 dagen incl vliegen. Zodra ik terug ben kunnen jullie vast weer hele fijne foto’s en blog langs zien komen 😉


* Naar een eiland

TEXEL!!! Ja je leest het goed, ik ben naar Texel geweest. Voor het eerst, nouja niet helemaal ik was er ook als mini meisje, maar daar weet ik niks meer van, dus dat telt niet vind ik. Ik had een goede reden om naar Texel te gaan, ik ging namelijk een kijkje nemen bij een museum die mijn thee serveert aan gasten. Museum Galerie RAT (zie het hotspot blog dat ik al schreef), echt een uniek museum met de mooiste spullen gemaakt van alles gevonden op het strand en wad. Heel leuk om een kijkje te nemen en daarnaast was het heerlijk weer. We hebben gefietst, lekker gegeten en zijn naar het strand geweest.
Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik op dit moment toch kies voor Schier of Ameland aangezien die wat kleiner en knusser zijn. Texel vond ik groot en voelde daardoor minder aan als eiland. Maar ik denk dat als je er meerdere dagen of een weekendje bent het al leuker is dan 1 dag.

* High Tea-en
Ohmy dit doel is zeker geslaagd. Ik vertelde al in mijn doelen dat ik al een high tea gepland had, nou dat was bij Foodmatterz. En wow wat was dit fijn en heerlijk. Lekkere broodjes, yoghurt met toppings, fijne taartjes, chocola en natuurlijk ‘mijn’ thee. TROTS!! En het leuke was, mijn oma vond het geweldig. Ze gaat door omstandigheden niet veel meer van huis, dus dit was echt een uitje voor haar. En gelukkig was het zeer geslaagd. Ook over dit doel heb ik inmiddels al een blogje geschreven mét leuk nieuws!

* Adventskalender YDTC
Weer een geslaagd doel. Wat heb ik hard gewerkt aan de nieuwe adventskalender. Een vernieuwde layout, ik heb geprobeerd te luisteren naar jullie tips, mooie stickers gemaakt, een nieuw doosje gekozen én leuke folder. Daarnaast komt er een aanvullende box in samenwerking met BAQ. Waardoor je 24 theetjes én 24 lekkernijen krijgt. De gehele theebeleving zeg maar. De box is nu te koop en al mega veel besteld #trots!
Je kunt de box pre-orderen tot en met 30 september met 3 euro korting. Je ontvangt de bestelde box in de eerste week van oktober. Vervolgens wordt de box iets duurder maar meteen verstuurd.
Dus mocht je geïnteresseerd zijn… -> Yourdailyteacup.

* 3 boeken lezen – mislukt
Boek 1: Chaos van Mirjam Schippers. Mijn blogvriendinnetje Mirjam is schrijfster en ik kreeg van haar het derde boek dat ze heeft geschreven. Een leuk boek over verliefdheid, school en andere meisjesdingen. Herkenbaar, maar ik weet niet of het echt geschikt is voor mijn leeftijd. Het las vlot weg en ik had hem dan ook in een middagje uit. Wel zo handig, zo kom ik mooi aan mijn 3 boeken haha.
Boek 2: Leven en laten leven – Hendrik Groen. Door dit boek is mijn doel een beetje mislukt… Het boek is totaal niet wat ik ervan verwacht had (na het zien van de serie over Hendrik Groen). Ik vond het moeilijk door te komen en wat saai. Een tegenvaller dus. Moet dan ook bekennen dat ik nog steeds verder moet lezen.
Boek 3 staat op mijn lijstje om te lezen in mijn Marokko reis. Ik neem mijn ereader mee en wil daar wat boeken aan toevoegen…

* Een nieuwe stad ontdekken! – mislukt 
Helaas is dit doel niet gelukt. Nouja ik heb wel nieuwe steden bekeken misschien, maar niet noemenswaardig. Daarom is dit doel niet behaald.
Wel ben ik weer eens naar Amersfoort geweest, heb ik Leeuwarden bezocht (de reuzen!) en was ik weer in Zwolle. Toch veel gezien, maar helaas geen nieuwe stad.


* Nieuwe recepten uitproberen (bakken & koken) en delen op het blog
Doordat ik zo druk was met werken had ik weinig tijd en zin om ook nog eens uitgebreid in de keuken te staan. Uiteraard heb ik wel eens gekookt, maar geen speciale dingen. Wel heb ik recept 1 is al vrij snel gemaakt: Het lekkere en simpele recept Sajoerboontjes met satésaus, mie en ei. Het recept staat online en terwijl ik dit typ bedenk ik me dat ik dit deze week misschien wel weer kan gaan maken.
Verder heb ik ook weinig gebakken. Wel bakte ik met thee, de Maple Earl Grey cake en Winter Orange cake maakte ik weer voor een markt en eindelijk maar toch kwam het recept van de Morning Sunrise taart online. Inmiddels heb ik die taart dus 3x gemaakt. Stiekem toch best wat gebakken 😉

* De nog los liggende theezakjes in mappen – mislukt
Haha dit doel is grandioos mislukt! Ik ben wel weer goed bezig geweest met de theezakjes. Heb weer een aantal keren geruild via instagram en ben zelfs naar een ruilbeurs in Zaandam geweest. Alle geruilde zakjes zijn ook al verwerkt in de catalogus, maar het toevoegen aan de mappen is nog steeds niet gelukt.
Wel heb ik inmiddels nieuwe insteekhoezen gekocht, dus laten we dit dan maar een klusje voor de winter bucketlist noemen 😉

Dit is Inspiratiecafé OSO. Een fijne, rustige plek om heerlijk te genieten van goeie koffie, lekkere thee (inmiddels mijn thee!) en glutenvrij lekkers. Ik kom er regelmatig.


* 2 nieuwe koffietentjes/restaurants in Groningen ontdekken

Gelukt! Ik bezocht Spaak, een wielren cafe waar je ook gewoon lekker kunt werken/zitten. Een fijne plek met lekkere koffie. Ook bezocht ik eindelijk de Smooth brothers waar ik heb genoten van een overheerlijke smoothie. Ik kan nog wel even doorgaan want ik vind het leuk om steeds een nieuwe plek uit te kiezen om even te relaxen op een drukke meeting-dag, maar vaak ga ik ook naar mijn favorieten of neem ik plaats bij een van mijn wederverkopers…

* Een eetclub thema-avond organiseren
Yes dit doel is bijna gelukt. Over 2 weken gaan we met de volleybal vriendinnetjes eten. Het thema is als ik het goed heb aziatisch. Maar verder hebben we nog geen plannen gemaakt. Dus binnenkort kijken welk deel ik ‘kies’ van het menu en wat ik zal gaan maken.
Maar aangezien de datum en het thema gepland zijn, vind ik dat dit doel is behaald 🙂

Wow ik heb nog aardig wat doelen behaald! Iets dat ik niet had verwacht aangezien ik er stiekem niet meer zoveel over na had gedacht. Een aantal doelen zijn bijna gehaald of komen nog en de andere doelen neem ik gewoon mee naar een andere lijstje… Vond je het leuk om te lezen? Zoja zal ik ook een winterlijstje opstellen? 🙂
Dit blog bevat affiniatielinks, mocht je het boek via deze link bestellen, dan verdien ik een klein aandeel. 

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply
  Mirjam
  18 september 2018 at 09:45

  Je hebt best veel doelen gehaald! En yay, chaos xD. Het is inderdaad niet helemaal jpuw leeftijdacategorie, maar toch 🙂
  Heel veel plezier in Marokko, maar dat zal vast wel goedkomen. En ik ga de adventskalender straks maar meteen bestellen 🙂

 • Reply
  Willy Duit
  18 september 2018 at 21:52

  Nou helemaal niet slecht en ach er moet toch ook nog wat te wensen overblijven 🙂

 • Laat een reactie achter