Reizen

Milaan 2016

Zoals ik al vertelde in mijn maandoverzicht ben ik van 21 t/m 25 maart naar Milaan geweest. 5 Dagen op excursie met school, hoe leuk! In dit blogje vertel ik jullie daar meer over en show ik natuurlijk wat mooie plaatjes van de stad.
Milaan
Op maandagochtend vlogen we met een groep van zo’n 20 studenten van de opleidingen Interieurvormgever en Productpresentatie + 2 leraren, met KLM, naar Milaan. Na een korte vlucht kwamen we aan in het mooie Milaan. Het was meteen al erg mooi weer en dus kon de winterjas al uit. We vertrokken naar ons onderkomen voor de komende 4 dagen, een camping. Deze viel helaas een beetje tegen doordat ie wel heel simpel was, maar goed hier waren we al snel overheen. We zaten immers met een leuk groepje van 6 meiden in het huisje.MilaanIedere dag ontbeten met een vers (gevuld) croissantje, sap en een kop thee en daarna gingen we weer naar Milaan, dit was zo’n drie kwartier met bus en metro. Een hele bijzondere ervaring zo’n metro. Erg leuk om eens mee te maken maar je bent al snel gewend aan het systeem en dan werkt het toch wel erg gemakkelijk.
MilaanDe eerste dag bezochten we de Duomo, de grootste kathedraal van Italie en één van de grootste van de wereld. Een heel bijzonder en prachtig gebouw! Helaas was de bewaking erg scherp, waarschijnlijk door de bomaanslag in Brussel die dag ervoor. Voordat we naar binnen mochten werden onze tassen bekeken, werden wij gefouilleerd en moesten we zelfs een slokje van ons drinken nemen -> drinking test… We mochten gelukkig allemaal door en hebben eerst de binnenkant bekeken en vervolgens gingen we naar het ‘terrassen’. (weer bewaking en alles opnieuw…) Je gaat het dak van de kathedraal op doormiddel van een lange trap, maar wauw wat een gaaf uitzicht! Je kunt heel Milaan overkijken.

Daarna opzoek naar een hip lunchtentje en al gauw vonden we Panini Durini. Wat inmiddels ons vaste plekje werd. Hier zal ik binnenkort nog een hotspot post over schrijven, want dat MOET echt! EDIT: Panini Durini.
MilaanMilaanMilaan is met trots DE modestad van Italie. Dit zie je dan ook goed terug in de winkelstraten. Vele dure winkels, grote merken als Prada en Gucci, maar ook ketens als H&M en de Berska vind je er. Daarnaast zijn alle mensen goed gekleed en zie je dat zowel vrouwen als mannen veel aan hun uiterlijk besteden (bijvoorbeeld legermannetjes met geëpileerde wenkbrauwen hihi). We hebben dan ook goed geshopt in Milaan. Vele bekende- en onbekende winkels hebben we bekeken en ook ik heb leuke dingen gekocht.
MilaanZo verliep vrijwel iedere dag. ‘s Ochtends bezochten we meestal een bijzondere of culturele hotspot, daarna gingen we lunchen en vervolgens wat shoppen. Dan op zoek naar een lekker restaurantje en weer op naar de camping. Hier deden we een spelletje, kletsten we veel en bespraken we de (volgende) dag.
We waren veel met z’n 6-en op pad en af en toe met de hele groep als we bijvoorbeeld een museum bezochten of gezamenlijk gingen bbq-en op de camping.
MilaanNog enkele hoogtepunten van Milaan!
* Kathedraal Duomo, met zijn mooie dakterras.
* De vele bijzondere winkels in de Galleria Vittorio Emanuele II. Een prachtige overdekte koepel met alle dure winkels. (Die etalages!!)
* Ik bezocht een gaaf stadspark, Castello Sforzesco. Hier kun je heerlijk relaxen of gewoon lekker rondwandelen.
* Concept store Corso Como, een bijzondere winkel met een prachtig dakterras.
* Het stadsdeel Navigli, een grachtje met bruggetjes en aan beide kanten leuke restaurantjes en barretjes.
* Een ritje in de oude tram, zo zie je de stad van een hele andere kant en zie je in een korte tijd toch veel zonder te lopen. (Want je loopt wat af op zulke dagen 😉 )
* Het lekkere eten (Pizza’s, Lasagne en Broodjes) en de lekkere ijsjes die je overal kunt kopen.
Ik was nog nooit in Italië geweest, maar nu snap ik al die mensen die erheen gaan om het eten 😉
* En natuurlijk Panini Durini, een heel leuk en hip lunchtentje.
MilaanHet was echt een toffe citytrip, met leuke mensen en fijn om zo tussen de drukke schoolweken zomaar er even tussenuit te zijn! Helaas kwam de school stress (want bijna eindschouw!) meteen weer terug toen we ook maar net waren geland, maar goed… Dat is nu ook weer over na de einschouw haha.

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reply
  Maria
  9 april 2016 at 11:24

  Blijft er 1 ding onbeantwoord, heb je nog iets kunnen scoren?

  • Reply
   rensinasteursma
   9 april 2016 at 14:13

   Helaas niet veel, maar had eigenlijk ook geen tijd om te gaan zoeken. En als ik in een supermarkt was dan waren het allemaal bekenden… Wel heb ik enkele lossen, maar die moet ik nog nakijken. Dus helaas

 • Reply
  noordinarytales
  9 april 2016 at 21:50

  Wat een leuke trip moet het zijn geweest, sowieso als je school zoiets organiseert. Zelf ben ik ooit lang geleden 🙂 met school naar Berlijn en Barcelona geweest, leer je toch net iets meer.

  • Reply
   rensinasteursma
   10 april 2016 at 11:27

   Ja wat was het leuk he! Had zelf wel iets meer van school verwacht qua excursies etc. Maar zo gezellig met een clubje meiden op pad is ook leuk (Oke en af en toe iets met de hele groep…)

  • Reply
   rensinasteursma
   11 april 2016 at 19:33

   Ja echt superleuk! Wij konden kiezen tussen Milaan, Valencia en een aantal Duitse steden (Geen berlijn helaas…). Ik heb uiteindelijk voor Milaan gekozen vanwege de prijs, al leek Valencia mij ook erg leuk.

 • Reply
  Daphne
  10 april 2016 at 13:01

  Zo zeg, dat ziet er echt GEWELDIG uit!!!!!
  Wat zullen jullie genoten hebben.
  Mooie foto’s en een heel leuk verslag om te lezen.
  Groetjes, Daphne

  • Reply
   rensinasteursma
   11 april 2016 at 19:32

   Dankjewel Daphne! Het was zeer geslaagd zoals je hebt gelezen.

 • Reply
  bhduit
  10 april 2016 at 13:14

  Mooi verslag van volgens mij een geweldige stad, zet ik op mijn to do list 🙂

  • Reply
   rensinasteursma
   11 april 2016 at 19:32

   Dankjewel Willy! Het is zeker een aanrader, dus ben benieuwd wanneer jij er heen gaat 😉

 • Reply
  Hotspot: Panini Durini Milaan – mydailyteacup
  19 april 2016 at 18:49

  […] vertelde ik in mijn Milaan post al over een te gekke hotspot die ik daar had ontdekt. Panini Durini heet het lunch/koffietentje en […]

 • Reply
  rensinasteursma
  20 april 2016 at 12:33

  Nu weet ik eindelijk hoe het in Milaan was, en op welke mooie plekjes je daar geweest bent!
  Heel leuk om je verhaal te lezen; ik had het eerder moeten doen 😉

  Liefs, mams

 • Laat een reactie achter