Recepten

Mini recept: Chocoladeflikken

Altijd als ik voor het laatst ben op mijn stageadres vind ik het leuk om iets te geven aan mijn begeleider en eventuele collega’s. Zo ook dit jaar heb ik weer iets leuks verzonnen. Een zelfmaker vind ik namelijk altijd leuker dan iets kant en klaars uit de winkel. Terwijl ik dit mini receptje maakte heb ik wat foto’s gemaakt en zo kan ik het nu met jullie delen. Misschien ook een leuk cadeau idee voor jullie?
Chocoladeflikken
ChocoladeflikkenJe hebt niet veel nodig voor dit lekkere receptje, dus misschien heb je alles wel in huis.
* Smeltchocolade, ik gebruikte deze drie kleuren van de Lidl (niet altijd beschikbaar).
200 gram van iedere kleur.
* 200 gr. notenmix (Action).

Smelt de drie verschillende kleuren au bain marie. Ik heb hiervoor een pannetje water opgezet en toen het bijna kookte heb ik de pan van het vuur gehaald en de drie glazen met chocolade erin gezet. Blijf goed roeren tot de chocolade helemaal gesmolten is.
ChocoladeflikkenVervolgens doe je de chocola met een eetlepel op een stuk bakpapier. Let op! Gebruik geen bord of snijplank als ondergrond, want dan krijg je de chocola niet los (pas als je het weer opwarmt…).  Als laatst ‘versier’ je de chocoladeflikken met nootjes en cranberry’s. Dit doe je gewoon een beetje op gevoel.  Laat de chocoladeflikken nu uitharden!
ChocoladeflikkenEenmaal uitgehard kun je de flikken van het bakpapier halen en opeten 😉 Of je pakt ze leuk in en geeft ze weg. Een grappig, klein cadeautje die iedereen vast lekker vind.

Maak je een DIY of Recept van mijn blog en deel je deze foto op social media, gebruik hierbij dan de hashtag #mydailyteacup. Zo kan ik de foto zien, liken, reageren of delen!

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  Daphne
  6 februari 2016 at 09:18

  Mmmmmmm, ziet er heerlijk uit.
  Leuk om zulke kleine kadootjes zelf te maken en weg te geven.
  Vonden ze het lekker?

  • Reply
   rensinasteursma
   6 februari 2016 at 09:24

   Ja heerlijk!
   Ze konden eigenlijk niet geloven dat ik ze zelf had gemaakt, zo mooi vonden ze ze.

 • Reply
  Lianne
  8 februari 2016 at 16:55

  Ze zien er echt heel erg mooi uit! Leuk om weg te geven inderdaad en een paar in je eigen mond te stoppen natuurlijk! 😀

 • Laat een reactie achter