Instagram maandmomentjes Persoonlijk Yourdailyteacup

My Monthly Teacup: Augustus, September & Oktober

Zo, de tijd vloog echt heel erg voorbij! Ineens waren er drie maanden om voordat ik er erg in had. Ik zag opeens dat ik helemaal geen nieuwe collages en maandmomentjes had geschreven. Dat kan natuurlijk niet, dus hierbij nog even de terugblik op de afgelopen 3 maanden; augustus, september en oktober. 

Augustus

* Eind augustus was het eindelijk zover, mijn reis naar Polen begon... Ik had een hele route uitgestippeld per trein/bus richting en door Polen. De eerste stop was Berlijn waar ik deze prachtige theewinkel bezocht, al jaren op mijn lijstje en een groot voorbeeld voor mij. Dus wat was ik blij dat ik de winkel vond en er heerlijk genoot van een goede kop Oolong thee. Aanrader als je in Berlijn bent: Paper & Tea.
* De theecocktails van de Pekoe theelikeur heb ik inmiddels al heel wat keren gemaakt en gedronken. Zo lekker, ik deelde het recept online.
* Terugkijken op een fijn marktweekend op de Flinke Zomer Favorieten!
* We hebben een gloednieuwe productlijn toegevoegd aan de collectie. Superwaste, producten die gemaakt zijn van oude theezakken uit de theeplantages. Deze vlaggetjes en ook de backpack zijn hier van en ze zijn al heel goed ontvangen. Er is een uitgebreid blog online gekomen, mocht je meer willen weten.
* Zo af en toe kan ik het niet laten om nieuwe theekaartjes op te speuren, want hoe leuk is het om je favoriete theetje op te sturen met een leuk kaartje? Daarom hebben we mooie kaarten in het assortiment met als enige eis dat ze iets met thee te maken hebben 😉 Deze van Teken-Ing zijn nieuw.
* Eind augustus werd de koffer gepakt voor een heerlijke week in Polen. Alleen op reis, maar zoveel plekken te zien en te bezoeken. Ook bezocht ik een vriendin die in Polen woont, eindelijk zag ik haar in reallife. De Time to Momo boekjes gaan altijd mee op pad, deze keer het Krakau boekje.
* De adventskalender van 2019 kwam online, in september als pre order.
* Ik hou erg van de jammetjes van de Likkepot. Ik kom ze vaak tegen op markten en altijd moet ik dan even bij ze langs om mijn favoriet in te slaan. Deze carrotcake jam is zoooo lekker! Ook de anderen zijn aanraders mocht je ze eens tegenkomen.

September

Het hoogtepunt van september was natuurlijk mijn reis avontuur naar Polen. In mijn eentje ging ik per trein, bus en uiteindelijk ook auto naar Polen. Via Berlijn, Poznan, Lodz, Wroclaw kwam ik uiteindelijk bij Krakau uit en vloog ik weer naar huis. Wat een fijne reis was dit. Lekker in mijn eentje langs al deze mooie steden, op mijn gemakje alles bekijken, fotograferen (nog nooit zo'n dik fotoboek gehad haha), lekker eten en natuurlijk mijn vriendin Anna ontmoeten. Ik twijfel nog een beetje of ik hierover zal gaan bloggen... Het is namelijk al weer even geleden. Dus ja, mocht je geïnteresseerd zijn laat het even weten 🙂

* Ik had een leuke samenwerking opgezet met Marcella van Books&Macchiato's. Zij schreef over de thee lattes die ze graag drinkt én zelf maakt met de Yourdailyteacup thee. Heb jij het blog al gelezen? Of misschien al een latte gemaakt?
* September was ook de maand van de Swan Market, al enige tijd wilde ik eens meedoen aan deze populaire markten. Maar door de afstand heb ik wel even getwijfeld. Uiteindelijk zijn we naar Utrecht gegaan, opzich een leuke markt maar helaas niet voor herhaling vatbaar voor mij denk ik...
* Nog steeds zo blij met de mooie foto's die Iris Zaagman van mij maakte tijdens een fotoshoot. Ik deel ze nog regelmatig en zit dan ook te twijfelen om weer nieuwe foto's te laten maken. De foto linksonder hoort hier ook bij.
* Een terugblikje naar het leuke festival Zoet dat ik in augustus had. 3 dagen lang knallen in Sleen met elke dag meerdere workshops. Wat een succes was dit, ik was helemaal kapot na dat weekend, maar het was zo leuk om te doen!
* Back to work na een fijne twee week vakantie van alles... Met een latte to go ging ik naar mijn nieuwe werkplek. Een dag in de week werk in nu bij Tim Tom Vintage Conceptstore in Groningen. Heel leerzaam natuurlijk voor mijn toekomstplannen, mooie werkplek én ik kan voor mijzelf aan de slag als het rustig is #winwinwin dus.
* Bij Tim Tom verkopen ze ook de samenwerkingskaartjes van Ninamaakt en Yourdailyteacup. Die moest ik natuurlijk even showen 😉
* Voor de startzondag in de kerk mocht ik een high tea verzorgen. Een hele hoop kerkleden had lekkers meegenomen en nadat wij als 'crew' alles goed hadden verdeeld en het water hadden gekookt konden we aan tafel. Ik gaf eerst een korte uitleg over thee en de verschillende theesoorten en daarna konden we aanvallen. Mijn thee werd goed ontvangen en ook kregen we vele lovende reacties voor de aankleding en de hapjes. Geslaagd project dus!
* Aangezien Yourdailyteacup op 1 oktober 2 jaar bestond heb ik een mooi rijmpje laten maken. Charlotte van CMR Rijmpjes heeft deze voor mij gemaakt en wat ben ik er blij mee. Hij past precies bij mijn concept en wat ik wil uitstralen met mijn bedrijf. Ik heb hem dan ook op een kaart laten drukken en naar al mijn vaste klanten gestuurd.

Oktober

* In oktober was ik druk met allerlei nieuwe projecten. Zo ben ik op zoek gegaan naar een zwangerschapsthee, want daar zitten nogal wat haken en ogen aan wil je een geschikte thee vinden. Daarnaast werk ik ook aan een zwangerschapsbox, ik ben al enthousiast over het idee, dus hopelijk gaat het plannetje snel vorm krijgen. Verder werk ik ook aan een supertof project voor Lanzarote, jaja binnenkort gaat Yourdailyteacup worldwide!! Ik hoop jullie over beide projecten snel meer te kunnen vertellen.
* Yourdailyteacup bestond in oktober gewoon al 2 jaar!!!! Hoe tof is dat, mijn eigen bedrijf dat ik al zolang weet te draaien. Het voelt soms als ik al heel lang bezig ben, maar soms voelt het ook alsof ik pas net ben gestart. In ieder geval werk ik nog met veel plezier aan alle orders, de wederverkopers, de leuke projecten en de liefste klanten. Er zitten nog vele ideeën in mijn hoofd, nu nog even de tijd vinden om ze uit te kunnen werken. Stap voor stap moet dat vast gaan lukken.
* Tijdens het 2 jarig bestaan heb ik wederom een heuse feestweek gehouden. Met iedere dag een andere korting, winactie of product. Het was weer een waar -digitaal- feestje met vele leuke reacties!
* Een van de acties was het kopen van het YDTC teashirt. Dit shirt heb ik altijd aan op markten en tijdens workshops en ik krijg er altijd vele leuke reacties op. Daarom besloot ik dat ie in de webshop mocht komen als Limited Edition...
* Van klantfoto's word ik altijd blij! Maike stuurde me dit mooie plaatje van haar favoriet uit de webshop, de Raspberry jam. Meteen gerepost natuurlijk, zo'n fijne foto 🙂
* Tijdens mijn reis in ondernemersland leer ik steeds meer mensen kennen, vooral mede girlbosses uit Groningen. Crooked Garden is daar een van en Christina maakt de mooiste producten van keramiek. Zoals dit thee bewaar potje die ze speciaal maakte voor haar eigen Morning Sunrise thee die ze graag drinkt. Inclusief lepeltje. We kregen zoveel positieve reacties op deze foto dat we aan het brainstormen zijn voor zoiets in de webshop, wat denk jij?
* Een twee jarig bestaan moet gevierd worden en hoe kan het anders dan met een lekkere thee en taart!
* En dan werkte ik ook in oktober nog hard aan de adventskalenders. De eerste mega grote lading adventskalenders die waren gepre-orderd ging op de post en wauw wat hebben we hard gewerkt (met dank aan mijn vaders hulp). Deze grote stapel is nog groter dan vorig jaar en is inmiddels bij iedereen aangekomen. De bestellingen lopen nog steeds goed door, dus van stilzitten komt weinig terecht haha.

Pff wow zo terugkijkend waren het echt 3 hele drukke maanden met tussendoor natuurlijk een hele fijne vakantie. Die ben ik stiekem alweer vergeten en zit ik al te dubben op een nieuw reisje of dagje uit... Maar tot die tijd hebben we nog vele plannen staan, zoals een aantal markten én projecten die we moeten afronden.
Meer zien? Volg me dan op instagram -> @yourdailyteacup. Daar deel ik bijna dagelijks wel video's of foto's in de stories of plaats ik mooie foto's online.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply
    Jeanette Renting
    12 november 2019 at 13:54

    Leuk allemaal, fijn dat je bedrijf zo’n succes is. ik wil wel graag Polen zien hoor, ik ken het land helemaal niet, dus….

  • Laat een reactie achter