Instagram maandmomentjes Persoonlijk

My Monthly Teacup: Februari én Maart

Tjonge jonge, wat een drukke maanden hebben we achter de rug. Natuurlijk volop aan de klus en daarna dé opening van de winkel. Hier zal ik binnenkort nog een ander artikel aan wijden want dat is wel zo belangrijk met een eigen winkel 🙂 Doordat februari zo druk was vloog hij om en zo was het ineens ook eind maart.. Daarom heb ik de monthly's maar samengevoegd, wel zo leuk!

Februari

* Februari begon met een leuk uitje, ik ging naar Show Up. Dé halfjaarlijkse inkoopbeurs voor home en gift. Weer hele mooie merken gespot, met leveranciers & bekenden gesproken en deze leuke wanddoeken vond ik te gek. Meteen gevraagd of er ook eentje met thee kan worden gemaakt haha.
* Ik werk graag samen met andere 'jonge' of kleine ondernemers; zo ook met girlboss vriendin Christina van Crooked Garden. Ik volgde al een workshop bij haar, en vind haar werk echt heel erg tof. Ze maakt me haar hand keramieken stukken die ze verkoopt in haar webshop. Ik zocht een tijd lang naar een geschikt tastingcup waarmee ik mensen thee wil laten proeven, ze ontwierp een voor mij en kijk nou! Dit is hem, ik ben verliefd!!!
* De valentijnsactie was dit jaar ook weer een groot succes, ik mocht vele kaartjes met een theesample opsturen. Zo leuk om te merken dat steeds meer mensen losse thee gaan waarderen en de producten kopen.
* In Groningen verloopt de inrichting goed! Iedere dag in februari vinken we weer dingen af of komen er nieuwe spullen uit dozen. Zo ziet onze teabar eruit, geel/groen/witte stoelen en een mooie tafel. Hierop natuurlijk een theeplant en mijn eigen ontworpen menukaart.
* Dé poster van de opening, 1 maart #TROTS!
* Voor de opening hielden we een bloggersevent, op 29 februari kwamen er allerlei vrouwen langs om een kijkje te nemen in de winkel. Ze maakten vele foto's, gaf ik een workshop over thee en sloten we de dag af met een heerlijke hightea.
* Aangezien er ook taartjes en andere zoetigheden worden verkocht in de teabar moesten we deze natuurlijk testen 😉
Overheerlijk zijn ze en de klanten zijn al zo blij met al dit lekkers (veel gehoord de 1e drie week van maart).
* Onze mooie theekast, hier nog niet eens gevuld.
* En de raamsticker die hangt, hij is heel tof, vanaf buiten zie je dit gele logo en van binnenuit lijkt er of er helemaal niets hangt. Het is namelijk een soort van transparant.

Maart

* 2 maart, even met de beentjes omhoog want wauw wat is de winkel mooi geworden. Zo trots op het resultaat dat we samen (daar vertel ik straks over) hebben neergezet. De opening was geweldig en megadruk!
* Er zijn maar liefst 17 nieuwe theesoorten bijgekomen aangezien de theekast natuurlijk wel helemaal gevuld moest worden. Deze heb ik de afgelopen weken allemaal op de foto gezet en staan inmiddels in de webshop. Net als vele andere nieuwe artikelen trouwens 🙂
* En toen kwam de corona... Zo balen, net 3 weken de winkel en horeca open en dan kunnen we alweer sluiten. De winkel is nog wel open voor afhaal en op afspraak, maar de horeca is natuurlijk dicht en daarnaast heel weinig klantjes. Gelukkig mag ik vele online bestellingen inpakken en zelfs vele lieve pakketjes namens andere mensen opsturen. Dat ziet er dan ongeveer zo uit, want iedere bestelling verstuur ik als een feestje!
* Ik was de afgelopen maand(en?) niet helemaal in mijn doen... Het was een beetje te druk en te veel nieuw allemaal denk ik. Daarom besloot ik, nu met de corona er lekker op uit te gaan aangezien we de winkel op zondag maar dicht hebben gedaan. Ik heb 24 km gefietst door de natuur en onderweg gestopt met mijn fijne thermosfles vol thee. Helemaal opgeladen en uitgewaaid kwam ik weer thuis, heerlijk, vaker doen!
* Een mooi plaatje van de sfeertafel in de winkel!
* Meet Wim, mijn zakenpartner! Hij verkocht al een heleboel theeën in zijn beauty winkel én webshop en daardoor kregen we erg veel contact. En zo ontstond het plan om de theewinkel samen te gaan openen. Zo fijn dat ik niet meer alles alleen hoef te bedenken en te beslissen, dat geeft me al een hoop rust! In het echte winkel blog zal ik nog wat meer over hem vertellen.
* De enige echte menukaart! Zelf ontworpen en laten laseren en ik ben zo trots op het resultaat. Helemaal wat ik had bedacht.
* In mijn element in de winkel, klanten adviseren én vervolgens de thee zorgvuldig afwegen in het zakje.
* Ivm de corona staat alles nu een beetje stil. Omdat ik mij ook een beetje zorgen maak om mede ondernemers probeer ik ze af en toe een beetje te steunen. Zo kocht ik al een duurzaam tshirt bij Kokotoko, at ik lunch van Inspiratiecafe OSO (deze heerlijke bagel!) en schreef ik kaartjes naar vriendinnen. Zo moeten we elkaar toch een beetje supporten en steunen.

Vanaf februari ben ik weer begonnen om mijn blije momentjes van de dag op te schrijven. Omdat ik merk dat me dat positiever maakt én ik zo let op de leuke dingen ipv op de dingen die niet zo fijn waren. Ik probeer er minstens drie, maar inmiddels schrijf ik er soms wel 7 op over de dag.

*Vele blije reacties op de nieuwe winkel *Steeds beter worden in het maken van selfies én ze zelf ook mooi vinden. Ik merk dat ik mezelf steeds beter waardeer *Merken dat het niet goed gaat en dit kunnen delen *Vele orders in spannende tijden *Meteen al een stagiaire hebben, zo leuk *Op Wonen&Co staan, trots op de stand! Dat het maar 2 uur bezocht werd en we toen moesten opruimen zeg ik er maar even niet bij *Lieve woorden en knuffels *Mooie kleren uitzoeken en aantrekken *Vele lekkere, nieuwe theesoorten *Bloesembomen *Het zonnetje dat steeds meer schijnt *Lekker bewegen tijdens het lopen naar de trein ipv met de fiets *Heerlijke lunch bestellen *Wakker worden in een schoon en fris bed *Iemand die trots op je is en dat laat merken *Een alleen-avondje op de bank *Een fijne serie ontdekken *Een mooi, onbekend liedje ontdekken op de radio *Een tof gastblog ontvangen, de Kombucha *Mooie orders inpakken, echt een feestje *Goed slapen

En dat was nog lang niet alles! Dan zou dit blog veel te lang worden haha 😉
Gelukkig houd ik dit nu bij in een boekje, zo leuk om terug te lezen en stiekem blij te worden van al die momentjes die je even was vergeten. Tot snel!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter