Home Inspiratie

OGU

OGU, wat zal dit betekenen zul je wel denken. Nee, het is geen nieuw woord, of buitenlandse taal. Maar het is een speciale wanddecoratie, die wij als gezin aan mijn moeder hebben gegeven op haar verjaardag. Nu hebben wij hem al een tijdje in huis en dus vond ik het de hoogste tijd om er wat over te schrijven. Want wie weet vind jij deze manier ook wel erg leuk en heb je binnenkort ook een OGU aan de wand. Lees je mee? 
Klimroos3Mijn moeder had het al een tijdje over nieuwe foto’s aan de muur. Wij hadden wel een foto collage lijst, maar hier waren de foto’s al erg van verouderd. De hoogste tijd voor wat nieuwe, recente foto’s dus. En zo kreeg ik het idee om voor mijn moeders verjaardag, in mei, een wanddecoratie te ontwerpen. Ik wilde iets wat niet iedereen heeft en toch een collage vorm zodat we meerdere foto’s konden ophangen (dus geen canvas). Mijn zoektocht starte ik op Pinterest, hier zocht ik naar fotocollage vormen in een woonkamer/keuken. Ik zag allemaal leuke dingen en zo kwam ik op de OGU uit. Een handig systeem waarvoor je geen gaten hoeft te boren (mijn vader wil liever niet boren in de muren, dus dit is erg fijn). 
OGUOver OGU

Ogu is een opvallend, uniek en een gemakkelijk te plaatsen fotowandsysteem, waarmee met eigen foto’s een persoonlijke wanddecoratie gecreëerd kan worden. Door middel van de plaktrips aan de achterzijde is een Ogu eenvoudig zonder gereedschap aan een wand te bevestigen. Na het bevestigen en aandrukken, kan het klembord verwijderd worden en blijven de losse foto’s op de wand achter. Zelfs een waterpas is niet nodig, deze is geïntegreerd in de Ogu.
Naast het maken van een eigen Ogu kun je een Ogu bestellen uit de Themed Collection. De Ogu’s in de Themed Collection zijn exclusief voor Ogu ontworpen door kunstenaars, fotografen en (grafisch) vormgevers.
De zelfgemaakte Ogu’s zijn verkrijgbaar vanaf € 129, Themed Ogu’s vanaf € 149. Een Ogu heeft een maximale levertijd van 7 werkdagen. (BRON)
OGU4Op de website kun je kiezen voor eigen foto’s of een bepaald thema van bestaande plaatjes. En daarnaast kun je weer kiezen uit verschillende collage vormen en formaten. Ik koos natuurlijk voor eigen foto’s en had al snel een mooie collage vorm gevonden. Dit betekent de hoeveelheid foto’s en de formaten en verhoudingen hiervan.
Wat bijzonder is aan de OGU is dat het gemaakt is van een bepaald geperst karton. Hierdoor ziet de zijkant er zo uit als de foto hierboven. Een erg leuk detail. Hierdoor is de OGU erg ligt en blijft hij ‘plakken’ aan de wand. Hieronder zie je nog een foto van hoe je de OGU bevestigd, zo gepiept in 2 minuutjes.
OGU                                                                                        Bron Foto
Nadat ik een keuze had kunnen maken uit de vele voorbeelden, volgde het leukste gedeelte! Het maken van de OGU door verschillende foto’s bij elkaar te zetten zodat het een mooi geheel vormt. Ik had mijn moeder al leuke foto’s laten uitzoeken die ze wilde gebruiken in de OGU (meer dan de hoeveelheid die ik nodig had, zodat ik nog kon kiezen 😉 ). Ik maakte de OGU en vroeg mijn vader ook wat hij er van vond. En zo konden we hem mooi op tijd bestellen.
Al snel hadden we hem in huis en zo kreeg mijn moeder op haar verjaardag deze prachtige wanddecoratie! *De OGU was wel groter dan verwacht hihi, maar daarom niet minder mooi!
OGU1Helaas zat er een gat in twee foto’s (eentje precies op mijn hoofd…) door de post. Gelukkig kregen we gewoon een nieuwe EN mochten we de oude houden. Vandaar dat ik een leuke foto nogmaals heb neergezet op de slaapkamer van mijn ouders. Top service dus!

Onze OGU hangt achter de eettafel op de witte wand. Een mooie plek voor deze collage.
Waar zou jij de OGU ophangen? En kende je dit systeem al?
Voor meer info verwijs ik jullie graag door naar de website: http://www.ogu.nu
OGU3

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reply
  hetstation
  26 augustus 2015 at 14:51

  Wat leuk zeg! Ik kende het nog niet, helaas heb ik niet zoveel plek in mijn kamer waar ik dingen kan ophangen, anders zou ik het zeker ook bestellen!
  Echt heel tof!
  Liefs,
  Mirjam

 • Reply
  Michelle Vreede
  26 augustus 2015 at 22:09

  Wat cool!! Ik ken dat helemaal niet. Leuke foto’s aan de muur. Echt een mooie collage. Good job!

  • Reply
   rensinasteursma
   27 augustus 2015 at 21:26

   Dankjewel Michelle!
   Mijn ouders zijn er ook nog steeds heel blij mee. Goede aankoop 😉

 • Reply
  bhduit
  27 augustus 2015 at 21:43

  Wauwww wat een prachtig kado Rensina!!

 • Reply
  Karin
  1 september 2015 at 15:20

  Leuk! Ik kende het nog niet, maar ga het zeker onthouden. Kun je het ook weer redelijk van de muur afhalen?

  • Reply
   rensinasteursma
   1 september 2015 at 20:03

   Bedankt! Ik heb eigenlijk geen idee, het is nog niet van de muur gehaald 😉 Maar het lijkt me wel, het is van dat soort tape wat je op de muur kunt plakken. Maar zeker weten doe ik het dus niet. Misschien kun je eens op de website van OGU kijken?
   Groetjes, Rensina

 • Reply
  Instagram Maandmomentjes: Augustus (en een nieuwtje) | mydailyteacup
  2 september 2015 at 21:11

  […] om mij heen. * Nogmaals de mooie bloemen van de pluktuin en ik schreef afgelopen week over onze OGU. * Ik ging naar de minifair in Sneek en wat was het leuk. Ik ga gauw nog eens terug naar Sneek, […]

 • Laat een reactie achter