Uitjes

Pluktuin ‘de Klimroos’ – Sappemeer

Op mijn to do list stond al een tijdje het bezoeken van een pluktuin. Ik zag aldoor zulke mooie boeketten en foto’s voorbij komen van bloggers of instagrammers die er waren geweest dat ik er steeds meer zin in kreeg. En afgelopen week was het zover, ik ging samen met mijn moeder naar de pluktuin hier in de buurt. Vandaag deel ik met jullie een hele boel foto’s (wees gewaarschuwd!) en vertel ik wat meer over de pluktuin. Hebben jullie trouwens al gezien dat ik de hotspot steden heb toegevoegd aan de rechterzijbalk? Mocht je bijvoorbeeld naar Groningen gaan, dan klik je op de stad Groningen en dan krijg je een pagina met al mijn hotspots van Groningen, handig toch! 
Klimroos8Kwerkerij/Pluktuin de Klimroos
Bij de Klimroos werken zo’n 40 cliënten van de NOVO tussen de 18 en 60 jaar. De cliënten kunnen per dag kiezen waar ze willen werken: de kwekerij en tuinafdeling (ook het winkeltje, de houtgroep of de houtbewerking. Natuurlijk variëren de activiteiten per seizoen, afgestemd op de natuur. In het voorjaar wordt er gezaaid en gestekt in de kassen. ‘s Zomers worden de kassen en tuinen gevuld met planten en bloemen voor de Pluktuin, waar de mensen vanuit de omgeving zelf hun boeketje bloemen kunnen plukken. In het najaar worden zaden gewonnen en wordt er opgeruimd voor de winter. In december is er een kerstsfeer met een verkoop van kerstbomen, kerststukjes en andere kerstdecoraties. Bij de timmergroep worden tuinmeubelen en diverse tuindecoraties gemaakt van steigerhout wat ze ook weer verkopen in het winkeltje. Hierbij hebben de cliënten hun eigen creatieve inbreng. Op de houtgroep wordt er hout gekloofd bestemd voor de open haarden en vuurkorven. De cliënten leveren onder begeleiding de zakjes hout af bij het uitgebreide klantenbestand. (bron info)
Klimroos7Klimroos2Ikzelf ben een keer op de Klimroos geweest met mijn basisschool. Toen kregen we een workshop bloemschikken, wat ik mij nog erg goed herinner. Daarna ben ik nooit meer op het terrein geweest. Daarom was het extra leuk dat er een client met ons meeging over het terrein van de pluktuin. Hij liet ons van alles zien, alles wat er werd gemaakt, de verschillende tuinen/kassen waar we konden plukken en natuurlijk moesten we zijn houten decoratie elementen zien. We merkten dat hij er met veel plezier en enthousiasme werkt.
Klimroos1Vervolgens kregen we een plukmand en tuinschaar mee en mochten we een groot bos uitzoeken voor € 6 euro. Niet veel voor een mega bos, de man vond ook nog dat we te weinig hadden geplukt, dus mochten we het mee voor 5 euro :). Ik liep samen met mijn moeder door de tuinen en knipten de ene na de andere bloem. Veel was al uitgebloeid, maar er was nog genoeg over. Door van alle bloemen maar eentje of twee te knippen hebben we een erg verschillend boeket gekregen.
Klimroos4Klimroos6Ik ben blij dat ik eindelijk eens naar de pluktuin ben gegaan en kom zeker gauw eens terug. Want naast de verkoop van de bloemen worden er ook vruchten verbouwd die je mag plukken (een bakje voor € 1,50). Denk maar aan blauwe/rode bessen, frambozen, bramen en verschillende soorten aardbeien. Daarnaast kun je er terecht voor bomen en planten, haardhout en verschillende producten voor in de tuin zoals tuinmeubelen, bloembakken en decoratiemateriaal. Erg leuk om te zien.
Je vindt de Klimroos aan de Vosholen 8, te Sappemeer.
Het is open van ma. t/m vr. van 9.00-16.00 uur. 

Klimroos3Klimroos5

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reply
  debora
  20 augustus 2015 at 10:16

  moet het lukken waren mn dochter,kleindochtertje en ik gisteren ook in 1pluktuin in belgie.
  de bloemen,daar waren er geen meer,maar wel aardbeien,tomaten in alle vormen,bloemkool,puntpaprika enz..ons mandje was goed gevuld en heel ontspannend!vinden we leuk!groeten debora

 • Reply
  bhduit
  20 augustus 2015 at 22:21

  Leuke post Rensina en wat een prachtig boeket! Moet binnenkort ook maar eens gaan plukken 🙂 Zie dat je mijn tip over de steden hebt uitgevoerd, leuk en handig lijkt me! Wij gaan maandag een dagje naar Amsterdam, helaas staat die er nog niet tussen, dus moet ik zelf maar even wat huiswerk doen 🙂

 • Reply
  Danielle
  21 augustus 2015 at 08:15

  Super leuk Rensina! En wat een fijne dagbesteding moet dat zijn voor die mensen zeg! Mocht ik eens in die buurt komen, dan ga ik dat eens bezoeken.

  Groet,
  Danielle

 • Reply
  Greetings from Arnhem
  24 augustus 2015 at 20:13

  Mooie bossen bloemen hebben jullie geplukt! Hier in de stad zit ook iets soortgelijks, moet ik binnenkort ook maar eens een bezoekje gaan brengen.

 • Reply
  Instagram Maandmomentjes: Augustus (en een nieuwtje) | mydailyteacup
  2 september 2015 at 21:11

  […] hebben lekker gefietst, door de zee gelopen, lekker gegeten en op terrasjes gezeten. * Bezocht de pluktuin bij mij in de buurt. Ik plukte een prachtig bos bloemen voor lekker weinig geld en het stond ook […]

 • Laat een reactie achter