Creatief Geen categorie

Postcrossing

Vorig jaar heb ik het Postcrossing ontdekt via iemand die ook theezakjes verzameld. Ze kreeg namelijk vaak een paar theezakjes bij het kaartje in. En omdat je veel kaartjes vanuit het buitenland krijgt is dit natuurlijk helemaal leuk. Dus ik had me gauw aangemeld en heb zelf ook kaartjes verstuurd. Maar omdat het best prijzig is met al die speciale postzegels etc. was ik een tijdje gestopt. Maar vorige week heb ik weer twee kaartjes verstuurd, naar Duitsland en Rusland. Ik heb leuke reacties gehad en ben benieuwd of er ook weer een kaartje mijn kant op komt. Vandaag zal ik jullie even laten zien welke ik heb gekregen en waar naar toe ik heb verstuurd. 
Ook meedoen? Kijk op de site: http://www.postcrossing.com/


Ik heb inmiddels 7 kaartjes ontvangen! En ook al een paar theezakjes uit Rusland, hier was ik natuurlijk heel blij mee want ik had ze nog niet. 

De kaartjes kwamen uit de volgende landen: 
– Duitsland
– IJsland (wow!)
– Kroatië 
– Taiwan (wow!)
– Amerika, Arizona
– Portugal
– Rusland

Veel verschillende kaartjes en natuurlijk leuke verhalen om te lezen. Maar de postzegels vind ik ook altijd geweldig, kijk maar eens wat er op de kaartjes zat. Mooie landschappen, maar ook pinguïns! Wat ik leuk vind aan de site is dat het je status bijhoud. Zo zie je hoever de totale afstand van de verzonden kaartjes is in km’s. Maar ook hoe veel km je gekregen kaartjes hebben afgelegd.

» Sent distance: 8,858 km (5,504 miles)

» Received distance: 25,407 km (15,787 miles)

 
De gekregen kaartjes hebben ver gereisd zeg, maar wat wil je ook met een kaartje uit Taiwan, IJsland en Amerika. Ook vind ik het fijn dat je de persoon, waarvan het kaartje komt, kunt bedanken! Zo moest ik laatst op een kaartje een tekeningetje maken van wat ik zag uit het raam, de persoon vond het erg leuk. Altijd fijn om te weten , dat het goed is aangekomen 🙂 

Doet er iemand van jullie ook mee aan Postcrossing? Ben heel benieuwd wat jullie verste kaartje is (gestuurd en gekregen).
Oja en ook zou ik graag tips krijgen voor leuke (en goedkope) ansichtkaarten. Want ik weet nu niet zo goed waar ik leuke én niet al te dure kaartjes kan vinden. Dus tips zijn altijd fijn! 🙂
Tot snel!! 


Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply
  cindy landuyt
  12 juni 2014 at 21:36

  Leuk dat je zo je theezakjes collectie kan uitbreiden en kaartjes kan verzamelen van alle uithoeken van de wereld :-). De verste kaartjes die ik ooit heb verstuurd waren die van onze vakantiebestemming Nieuw-Zeeland naar het thuisfront 🙂

  Cindy x

 • Reply
  Willy
  12 juni 2014 at 22:32

  Ja heb er wel eens over gelezen (in de Flow of zo) leuk! Heb zelf ook wel eens overwogen om mee te doen maar ik doe al zo veel 🙂 zijn er op de markt geen goedkope ansichtkaarten te koop?

 • Reply
  watdoetvanessanu
  12 juni 2014 at 23:24

  Leuk! Het tekening maken van wat je ziet vind ik ook een cool idee! Kende het wel… Maar nu misschien toch eens kijken of meedoen niet veel leuker is!!

 • Reply
  lien
  13 juni 2014 at 09:09

  Mijn verste kaart komt uit Australië. Ik heb er echt al veel verstuurd en gekregen, doe het dan ook al drie jaar. Ik kijk vaak op marktplaats en in de kringloop voor kaartjes, maar je hebt ook op internet leuke sites. Ik weet ze even niet uit mijn hoofd, gewoon eens googelen op ansichtkaarten of postcrossing!!

 • Reply
  Indruk
  13 juni 2014 at 22:44

  Ik heb er ook ooit eens iets over gelezen in de Flow. Toch wel bijzonder om kaarten te ontvangen van mensen die je niet kent van over de hele wereld. Pascale X

 • Reply
  Bernardine
  20 juni 2014 at 00:19

  Laatst was ik in een typisch toeristische omgeving. En daar hadden ze een mapje kaartjes van Nederland, omgerekend 50 cent per stuk. Dat viel me reuze mee. Wel met molens enzo erop, maar dat wordt wel vaak gewaardeerd.
  Zelf koop ik ook bij het Openluchtmuseum, die hebben mooie oude foto's.
  En ik maak ze zelf. Van oude folders enzo. Ook superleuk…

 • Reply
  creamien
  3 juli 2014 at 14:51

  Toevalig zaterdag een dag naar amsterdam geweest 10 kaarten op het waterloo plein voor 3,50…..(kunstkaarten vincent van gogh/monet ect.) en ook wat toeristische kaarten 5 voor 2 euro.
  Op deze manier blijft postcrossing leuk.
  Ook ik verstuur regelmatig een theezakje mee en heb al veel verschillende ontvangen heerlijk onder andere uit australië en taiwan…..

  Groetjes,Marina

 • Reply
  Rudolphs Bakery Bakboek | mydailyteacup
  1 juli 2015 at 20:57

  […] , iemand nog tips voor wat ik mee MOET op vakantie?  Woensdag: Eline’s Buitenhuis Donderdag: Postcrossing Iemand nog tips voor goedkope ansichtkaartjes?  Vrijdag: Tijdschrift Zomer (Aanrader!)  En […]

 • Laat een reactie achter