Recepten

Pulled Pork Wrap

Ik heb weer eens een recept gemaakt en wel een heel lekker diner- of lunchgerecht. Dit recept heb ik bedacht toen ik op de snelweg naar huis reed. Ik zag namelijk een billboard van de Mc Donalds voorbij komen met de nieuwe wrap: Pulled Pork wrap. Het leek me meteen al erg lekker, maar in plaats van door de Mc drive te rijden besloot ik het zelf na te maken. Vandaag voor jullie het recept.
PulledporkIk besloot om meteen ook maar zelf pulled pork te maken. Ik had het al vaak voorbij zien komen op blogs, zag het in pakjes in de supermarkt liggen, had het al eens gegeten op een foodfestival maar het leek me ook leuk om helemaal zelf te maken. Ik vond een recept voor pulled pork op het blog van Cakeje Van Eigen Deeg wat ik heb gebruikt. Maar zij gebruikt een slowcooker, die ik niet heb, dus heb ik het ovenrecept gebruikt van Uit Paulines Keuken, snappen jullie het nog? 😉
Dit recept is dus eigenlijk een mix van Pauline, Lian en mij (oké en een vleugje Mc Donalds).

Ingrediënten: (4 personen, ik reken +- 2 wraps per persoon)
Voor de pulled pork:
– 1 kg procureur van een stuk, ook bekend als varkensnek (slager, makro etc.)
– 3 el barbecue kruidenmengsel (braad, grill en bbq van Verstegen)
– 1 blikje Cola, geen light
– 4-5 el barbecue saus
– scheut azijn
– 2 uien, grof gesneden
– 2 teentjes knoflook, geperst
– scheutje olijfolie

Voor de cole slaw:
– 1/2 spitskool
– 1 winterpeen
– 3 el mayonaise, of meer naar smaak
– 1 el azijn

Voor de wraps:
– Verse sla (optioneel)
– Barbecue saus
– Wraps (6-8 stuks)
pulledporkBereiding:   Deels gebruik gemaakt van: CakejeVanEigenDeeg en UitPaulinesKeuken

 1. Verwarm de oven voor op 100 graden (hetelucht)
  Neem het vlees en wrijf het in met jouw barbecue kruidenmengsel.
 2. Doe een scheutje olijfolie in de braadpan die in de oven mag en verdeel de ui en het knoflook over de bodem. Leg het vlees hierop.
 3. Meng de cola met de barbecuesaus en de azijn en giet dit over het vlees.
 4. Zet het vlees in de oven en laat het zo’n 4 uur garen op 120 graden.  Zet vervolgens de temperatuur wat hoger, naar 150 graden en laat het vlees nog zo’n 1 a 2 uur garen. Haal een half uur van tevoren de deksel van de pan of het aluminiumfolie weg. Hierdoor krijgt de pulled pork een lekker krokant laagje.
 5. De cole slaw is ook makkelijk van tevoren te maken. Snijd de spitskool in vieren, verwijder de harde kern en snijd in reepjes. Schil en was de winterpeen en rasp deze grof.
 6. In een kom meng je de mayonaise en azijn samen. Voeg de kool en wortel toe en roer totdat alles onder de dressing zit.
 7. Zet de oven uit en laat het vlees hierin een half uurtje rusten. Trek het vlees nu met 2 vorken uit elkaar. Als dit niet soepel gaat is je vlees nog niet gaar genoeg.Maak nu de wraps klaar.
 8. Pak een wrap en beleg deze (eventueel) met de verse sla. Doe er wat cole slaw op,  vervolgens het vlees en garneer met wat barbequesaus.
 9. Rol nu de wrap op en eetsmakelijk!
  PulledporkGoed, het maken van de pulled pork is even wat werk, maar dan heb je wel een heeeeel lekker gerecht! Natuurlijk kun je ook een pakje pulled pork uit de supermarkt kopen (AH/Makro), mocht je een keer geen zin of tijd hebben om 8 uur vlees te braden…
  Ik vond het in ieder geval een leuke uitdaging en het is dan ook goed gelukt.
  Leuk om op deze manier een nieuw recept te ontwikkelen naar aanleiding van een foto die ik langs de weg zag.Maak je nou dit lekkere pulled pork recept? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto met me wilt delen via IG/FB of een ander social media kanaal. Je kunt me taggen of gebruik de #mydailyteacup. Pulledpork

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply
  Danielle
  12 april 2016 at 17:26

  Dit ga ik snel eens proberen in een weekend. Dank voor het recept!!

 • Reply
  Daphne
  12 april 2016 at 20:13

  Dit is leuk zeg.
  Het is LANG werk, maar niet VEEL werk zo te lezen.
  Leuk hoor, je eigen pulled pork maken.
  Bedankt voor het recept, ik hou er wel van, om iets helemaal zelf te maken.
  Ik ga het onthouden.
  En het ziet er heel erg lekker uit, en….prachtige foto’s heb je weer gemaakt.
  Groetjes, Daphne

 • Reply
  bhduit
  13 april 2016 at 22:01

  Mmmmmm lijk me heerlijk Rensina en weer zóóó mooi en aantrekkelijk in beeld gebracht!

 • Reply
  Maandmomentjes: April – mydailyteacup
  1 mei 2016 at 08:01

  […] ik het graag. * Ik was druk met koken en bakken de afgelopen maand. Ik maakte onder andere deze pulled pork wraps en wat zijn ze goed gelukt. * En als laatst weer een boekreview voor bol.com. Dit keer de eer aan […]

 • Laat een reactie achter