Creatief

QDS 1, 2 en 3.

In DEZE post konden jullie al zien dat ik een boekje had ingebonden. Dit boekje was ook meteen voor de eerste Quirky Dutch Summer opdracht. Nu heb ik ook nog een boekje gemaakt voor de gehele QDS challenge, hier wil ik aan het eind alle opdrachten inbinden. Verder heb ik deze week eindelijk opdracht 2 en 3 gemaakt. Want maandag komt er weer een nieuwe opdracht online. 
Kijk gauw mee naar mijn uitwerkingen. 
IMG_20150705_095517QDS 1: Een boek alteren. (klik op de link om naar de uitleg van deze opdracht te gaan)
Dit wil zeggen dat je een oud boek neemt en alle bladzijden eruit sloopt. Deze kun je weer gebruiken als blz. om op te werken, of je bewaard ze voor iets anders. Ik koos voor het laatste en heb witte vellen papier op maat gesneden. Ik heb de voor en achterkant bewerkt met gesso en verf en toen ik tevreden was over de kleur heb ik de titel stempelt en de papieren slingers erop geplakt. Ik ben tevreden met het resultaat.
IMG_20150705_095530QDS 2: Werken met masks.
Voor deze opdracht had je eigenlijk plakplastic nodig, dit had ik niet in huis dus ik heb het geprobeerd met vershoudfolie. Als je dit goed vasthoudt werkt dit ook.
Ik heb vervolgens met een kwastje gele en rode ecoline aangebracht zodat het een ‘zon’ werd. Doordat de ecoline nog nat is loopt dit in elkaar over. Vervolgens heb ik het vershoudfolie weggehaald en het woord zomerbries gestempeld. Verder heb ik nog wat ecoline gespat en de zon nog wat verder uitgewerkt met gele ecoline. Als laatst heb ik nog een extra zwart accent aangebracht door de binnenkant van de zon te omlijnen.
JPEG_20150705_100532_537343186QDS 3: Spelen met schaduwen.
Deze opdracht vond ik best lastig, want ik wist niet zo goed welke schaduw ik moest nemen. Eerst had ik de foto van de lamp op mijn ouders slaapkamer (die nieuwe) gebruikt, maar ik was niet tevreden over de pagina. Dus heb ik een nieuwe schaduw gezocht en wel die van mijzelf. Ik heb de pagina eerst zwart en vervolgens blauw geverfd. De foto erop geplakt en deze ook blauw geverfd, mijn schaduw maakte ik zwart. De quote vond ik op Pinterest en vond ik meteen erg mooi. Dit werd de zon door nog wat extra geel aan te brengen.

Zo dit waren de eerste 3 opdrachten, ben nu al benieuwd naar morgen.
Hebben jullie ook een opdracht gezien die je wil proberen? Klik dan even op de linkjes. En laat mij vooral weten hoe je uitwerking is geworden…
Ps. morgen begint een heuse blogweek hier op het blog! LEUK!

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply
  bhduit
  6 juli 2015 at 22:39

  Prachtige uitwerkingen Rensina, vooral je mask uitwerking vind ik errrug geslaagd!!

 • Reply
  QDS 4 | mydailyteacup
  8 juli 2015 at 08:42

  […] zondag konden jullie al lezen dat ik de opdrachten 1, 2 en 3 van de Quirky Dutch Summer had gemaakt. Nou is er maandag al weer een nieuwe opdracht gegeven en ik […]

 • Laat een reactie achter