Creatief Geen categorie

Quirky Dutch Summer 2: Mail Art

Vandaag heb ik Quirky Dutch Summer deel 2 afgemaakt. Wil je weten wat dit inhoud klik dan op het Dutch Summer plaatje rechts.Ik was er al mee begonnen maar had eigenlijk nog geen tijd en inspiratie om hem af te maken.
De bedoeling van mail art is een envelop opleuken en het dan te versturen. Ik wil graag de envelop zelf houden omdat ik alles in een schetsboek plak dus helaas kunnen de postbodes niet van mijn envelop genieten.

Ik was geinspireerd door deze mooie postzegel die ik ooit op een envelop heb gekregen. De postzegel komt uit Hongarije van iemand waarmee ik theezakjes heb geruild. (Ja, ik kan naast de theezakjes ook nog wel een postzegelverzameling beginnen haha. Maar we bewaren alleen de hele mooie postzegels. Oja als je postzegels verzameld, Let me Know 😉 )

Ik weet niet of je het goed kunt zien maar het is een hele mooie pauw.

Ik had toevallig een keer een heel mooi papier gekregen met een zebraprint en een pauweverenprint. Dus die kon ik mooi gebruiken.
Ik heb een grote envelop gebruikt zodat er lekker veel op kon. Ik heb een pauw getekend en bestempeld met distress ink faded jeans (Ja, ik heb ook 2 distress inkts aangeschaft 🙂 Een blauwe en een rode! ).
Daarna heb ik uit het pauwenpapier veren geknipt en om de pauw gelegd. Alles opgeplakt. Maarja wat moet er nog bij… Uiteindelijk heb ik eromheen gedoedeld en verschillende dingen geschreven die met de post te maken hebben, Waiting, You’ve got mail!, Mail Art en Hier openen op de achterkant.
En ik heb natuurlijk de pauwenpostzegel erbij opgeplakt.

Eerst wist ik niet zo goed wat ik van de pauw moest vinden en wat er nog meer bij moest maar uiteindelijk vind ik hem heel erg mooi geworden.
Als er nou allemaal van zulke enveloppen worden gemaakt en verstuurd zou ik erg graag postbode willen zijn haha 🙂

Oja ik wil jullie ook nog even meedelen dat ik van de week weer een Summercourse van de Pabo heb gehad, dit keer taal. En ik heb de Taaltoets gehaald!! Ik ben echt superblij. Ook heb ik de uitslag van de Rekentoets gezien die ik niet had gehaald, ik heb hem ook net niet gehaald op een aantal vragen. Ik had 99 en je moest 103 halen. Dus dat is wel balen, maar ik haal hem de volgende keer gewoon hoor.
Tot Blogs!

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  Marit
  24 juni 2012 at 00:30

  Wat een mooie envelop Rensina – prachtig, die pauw met al die veren! Ik kan me best voorstellen dat je 'm zelf houd voor je plakboek – je 'kindjes' de wereld insturen is ook niet makkelijk. Balen zeg, van je rekentoets… 4 puntjes maar? Dat moet de volgende keer dan zeker wel goed gaan!

 • Reply
  Maureen
  24 juni 2012 at 01:22

  Super mooi gemaakt! Ik ga morgen ook maar gauw bij quirky dutch summer kijken en meedoen 🙂 veel succes nog met toetsen en gefeliciteerd met het behalen van je taaltoets 😉 groeyjes!

 • Reply
  Willy
  24 juni 2012 at 12:37

  Prachtig Rensina, wat ie mooi geworden zeg!!!! Gefeliciteerd met het halen van je taal toets…en ach met rekenen komt het idd ook wel goed!!

 • Reply
  Annemiek
  24 juni 2012 at 20:03

  Erg mooi geworden Rensina. Ik vind de pauw erg mooi gelukt. Nog gefeliciteerd met je taal toets en dat rekenen doe je gewoon de volgende keer joh!

 • Reply
  Willy
  24 juni 2012 at 22:09

  Hey Rensina, dit is het blog die ik bedoel:http://craftchaos4kidz.blogspot.nl

 • Reply
  kissinia
  27 juni 2012 at 10:51

  Beautiful! So cheerful and bright 🙂

 • Laat een reactie achter