Creatief DIY Geen categorie

Quirky Dutch Summer 5: Mozaiek

Afgelopen week weer een leuke opdracht bij de QDS, Mozaieken. Je kunt op veel verschillende manieren gebruik maken van moziek in je werk. Een randje met moziek, een foto in stukjes knippen en mozaieken, een deel van de pagina of de gehele pagina zelf bedenken en mozieken. Dit laatste heb ik gedaan.
Ik ben eens gaan googelen op de naam paper mosaic (Tip van Marith) en zag leuke voorbeelden voorbij komen. Zo ook een mooie pagina met één zonnebloem. Ik besloot om dit te gaan gebruiken in mijn werk.
Ik heb eerst zonnebloemen getekend op het papier en deze gemozaiekt. Nouja binnenin, de bloemblaadjes heb ik gewoon uitgeknipt maar toch met verschillende kleuren gewerkt. Ook heb ik gekleurde papiertjes gebruikt met glitters en randjes erin, misschien kunnen jullie dit zien op de foto. Ik vind het zelf wel grappig lijken!

Vervolgens heb ik er stelen en blaadjes bij gemaakt. De stelen met moziek en de blaadjes uit een leuk papiertje.

Nu moest ik nog de achtergrond met verschillende kleuren blauw + een leuke tekst.
Nou dit was wel even een werk zeg, het was moeilijk omdat ik eerst de bloemblaadjes had opgeplakt dus moest ik allemaal driehoekjes uitknippen en vervolgens tussen alle bloemblaadjes leggen.
Maar het is uiteindelijk afgekomen en was mijn hele achtergrond met verschillende kleuren blauw gemoziekt. Ook weer een soort papier gebruikt met glittertjes en patroontjes. Nu nog een tekst erbij. Eerst nog even gegoogled maar daar vond ik niks leuks. Ik kwam gelukkig ineens op een leuk idee, weer een beetje in Blond Amsterdam stijl.
                             Wishing you an Sunflowering day

Ik wens jullie voor morgen alvast een Sunflowering day!! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply
  Marit
  17 juli 2012 at 19:56

  WAt een ontzettend mooie pagina is dit! Ik zit gewoon te smilen achter de computer! Het onderwerp, de kleuren, de vrolijke tekst.. helemaal super! Het hartje van de bloemen lijkt van een eindje ook wel een beetje op 'papierweven', heb je dat wel eens gedaan? Ook leuk…

 • Reply
  Willy
  17 juli 2012 at 21:22

  Wauwwww….Rensina, wat een mooie pagina!!!!! Nou…jij hebt talent hóór, prachtig!

 • Reply
  Annemiek
  17 juli 2012 at 22:13

  Echt super Rensina! Wat een werk en wat een mooi resultaat!
  Ik vind de tekst ook erg leuk.

 • Reply
  Daphne
  18 juli 2012 at 21:14

  Zo zeg……MOOOOOOOOOOI.
  Dat heb je heel goed verzonnen en gemaakt vind ik.

 • Reply
  ~*~Patty S
  19 juli 2012 at 15:19

  Your mosaic page is FANTASTIC!
  very beautiful and inspiring
  sorry I only speak English
  oxo

 • Reply
  Willy
  19 juli 2012 at 19:22

  Nou…zeg dat wel, dit is zeker weer een leuke opdracht!! Ik was al begonnen met de voorkant van een zomerboekje en vanmiddag heb ik vijf blaszijden naar het voorbeeld van Marit gemaakt….die liggen nu te drogen. En ja, ga jij er nog één maken? Of lukt dat niet meer voor jullie weggaan? Maureen heeft het heel erg naar haar zin gelukkig. Als ik je niet weer zie of spreek wens ik jullie een hele fijne vakantie toe! Oh ja…chipboard is een soort karton, je hebt er letters van of vormen…ga maar eens googlen.

 • Reply
  Willy
  19 juli 2012 at 21:42

  Je kunt chipboard boekjes wel bij kleefsman kopen (mini boekjes) en ik heb letters volgens mij wel bij de Action zien liggen. Verder bij elke hobby winkel wel…kijk ook eens bij de boeken voordeel in het WC. Heb net Maureen nog gesproken en ze klonk super vrolijk dus die heeft het wel naar haar zin!

 • Reply
  Yvonne
  16 augustus 2012 at 23:49

  Wauw, ik zie je mozaiek nu pas en ik heb er maar één woord voor : GEWELDIG !!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Laat een reactie achter