Creatief Geen categorie

Quirky Dutch Summer 7: Gebruik maken van draad

Eindelijk heb ik weer een QDS af. Nadat ik terug was van vakantie moest ik nog 3 opdrachten inhalen, ik moest veel werken dus weinig tijd.
Nu had ik zondag zin om weer te beginnen, maar miste ik wat aan inspiratie. Ik had het begin al gemaakt maar wist niet goed wat ik er verder mee moest, vandaag heb ik hem afgemaakt.

QDS 7 gaat over het gebruik maken van draad in je werk. Je kunt dit doen doormiddel van het stempelen met draad, met naald en draad een figuur in papier naaien of met de naaimachine aan het werk. We hebben thuis een naaimachine gekregen van mn oma dus ik ben daar maar eens mee aan de slag gegaan.
Ik heb een oude naaimachine nagetekend en uitgeknipt. Ik had hem eerst met grijs ingekleurd maar vond dit toch wat saai, dus wilde ik hem met paarse haarverfspray insprayen maar helaas was deze bus na 2 spuitjes leeg. Dus maar verder met de glitterhaarspray (ja de sprays van de kapper, die je als kind altijd in je haar mocht, heb ik laatst gevonden op zolder haha). Nu heb ik dus een echt glamouris naaimachine 😉 Hopelijk blijft het er wel lang opzitten.
Verder heb ik alles wat met naaien/handwerken te maken heeft getypt in WORD en met verschillende lettertypes en grootes bewerkt. Ook heb ik de titel draadjes werk getypt, dit uitgeprint.
Nu maar aan het werk met de naaimachine, ik heb de randjes met zigzag en gewone steek gedaan.
Alles opgeplakt en bewerkt met knoopjes, een geknipte naald en naaigaren roze en zilver erbij.
Ik wist eerst niet zo goed wat ik er van moest vinden maar uiteindelijk vind ik hem wel geinig geworden.
Van het weekend ga ik een weekendje weg met vrienden. We zitten in een soort van sta-caravan in Biddinghuizen. En op zaterdag gaan we naar het Strandfestival Zand in Almere. Er zijn een aantal optredens van Ilse de Lange, Van Velzen, Guus Meeuwis, Gers Pardoel, Jurk en Nick & Simon.
Ik heb er erg veel zin in!! Natuurlijk krijgen jullie hier een uitgebreid verslag van 😉
Ook wil ik hier mijn zomerboekje over maken van QDS 6. (Deze is nog in de maak)

Nog wat close-upjes
Mijn mooie shiny naaimachine, zien jullie de glitters? 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  Marit
  15 augustus 2012 at 21:14

  Heerlijk is dat hè, gewoon allerlei 'ongewone' materialen gebruiken… haarspray, wij gebruikten op de kunstacademie – heeeel vroeger 😉 – haarlak om (houtskool)tekeningen te fixeren, maar glitterspray heb ik nog niet gebruikt. Het ziet er heel leuk uit! Al die tekstjes erachter is ook prachtig en natuurlijk je gestikte randjes… leuke pagina! (Oh, en veel plezier bij het concert!)

 • Reply
  Willy
  16 augustus 2012 at 13:41

  Wauww…Rensina, ik zie kanten van je die ik nog niet eerder zag…super leuk en heel creatief!! Heel veel plezier in Almere, je hebt er mooi weer bij!!

 • Reply
  Yvonne
  16 augustus 2012 at 23:46

  Wat leuk Rensina, die glitter naaimachine. De tekst die je hebt uitgeprint, de grote dikke naald en dan die zwevende draad, allemaal hele leuke details die je pagina helemaal in balans houdt.

 • Laat een reactie achter