Het is alweer een tijdje geleden dat ik een recept had geplaatst, dus ik vond het wel weer tijd worden haha. Dit (lunch) recept heb ik al een paar maand geleden gemaakt. Maar het is erg lekker, dus ik wil het zeker met jullie delen. Het recept heb ik gevonden via Tasty, kennen jullie de leuke filmpjes op Facebook van Tasty? Echt een aanrader, zo leuk en lekker. De hashed brown omelet heb ik gemaakt, vertaald en uiteraard iets veranderd.
Wat heb je nodig voor 1 aardappel omelet:
* 2 handjes verse spinazie.
* 1/2 paprika, in blokjes gesneden.
* 1 sjalot, in reepjes gesneden.
* 1,5 kop bevroren aardappels, geschild en in reepjes gesneden.
(laat het iets ontdooien voor gebruik)
* 2 à 3 plakken cheddar.
* Zout, peper & paprikapoeder.
* Honing-mosterddressing (optioneel).
1. Doe wat olie in de pan en bak vervolgens de ui, paprika en spinazie in de pan. Voeg wat zout en peper toe. Zodra dit klaar is, doe je het groentemengsel even in een kommetje.
2. Voeg zo nodig nog wat nieuwe olie toe en doe de bevroren geraspte aardappel (hashed browns) in de pan, zorg dat het iets ontdooid is en breng het vervolgens op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Duw de aardappels plat en zorg dat ze goed zijn verdeeld over de bodem. Op deze manier maak je de omelet. Pak de plakken cheddar en scheur de kaas in reepjes en verdeel dit over de omelet.
3. Zodra de onderkant van de aardappelomelet bruin en knapperig is, is je omelet klaar. Voeg de groente toe om het nog even op te warmen. Zorg dan dat de aardappelomelet helemaal los is van de bodem en dan kun je de omelet dubbelgevouwen op een bord leggen.
4. Garneer je omelet met wat honing-mosterd dressing en eet smakelijk!
Ik ben heel erg benieuwd wie van jullie dit Amerikaanse recept gaan maken. Het is erg lekker als lunch, maar kan ook zeker als diner als je bijvoorbeeld nog wat meer groente of vlees toevoegt.
Mocht je het gaan maken dan wil ik uiteraard je foto zien! Deel deze dan met de #mydailyteacup op bijvoorbeeld IG of tag mij @rensinas.
4 reacties
jokekieftreijken
9 augustus 2016 at 20:34Mmmmmmm ziet er lekker uit Rensina.
Dit recept ga ik zeker onthouden om een keer te maken.
Liefs, Joke
bhduit
10 augustus 2016 at 09:50Mmmmm….wat ziet dit er weer aantrekkelijk uit Rensina!!
Lonneke
10 augustus 2016 at 14:26Oeh dit ziet er wel heel erg lekker uit!
Rowan
10 augustus 2016 at 17:10Ziet er heerlijk uit zeg!