Boeken&Tijdschriften Food Geen categorie

Red Velvettaart

Gezellig kerstvieren met de hele familie. Op 1e kerstdag waren we lekker thuis, met zn vieren, eerst ‘s ochtends naar de kerkdienst. En ‘s avonds hebben we gegourmet en home alone 1 gekeken. De film heb ik al vaak gezien maar het blijft toch leuk!

Op 2e kerstdag zijn we naar Burum geweest, daar wonen mijn opa en oma en daar eten we elk jaar met de hele familie. Dit jaar hadden we afgesproken om de taken te verdelen, de één deed wat voor de kinderen, de ander lasagne, mijn oma soep, een ander weer de toetjes enz. Zo zou ik de taart doen. Ik had net weer 4 nieuwe bladen + Kerstuitgave van het leuke blad Taarten Decoreren gekregen (Daar heb ik een abonnement op en is echt een heel leuk blad). Je krijgt 1x in de maand vier bladen en bij elk blad zit iets leuks. Een spuitmondje + spuitzak, een uitsteker enz…
Daar staat ook elke keer een basisrecept in. Zo ook de Red Velvettaart. Deze zag er erg mooi en lekker uit dus deze wilde ik proberen. Gauw alle ingrediënten in huis gehaald en op 1e kerstdag ben ik begonnen.
De ingrediënten op een rij
Eerst alles afgewogen en toen begonnen met mixen. Daarna in twee bakvormen en kon het in de oven.
Na een halfuurtje in de oven kon het er uit en ben ik begonnen aan de afwerking. Eerst roomkaasglazuur gemaakt en dit tussen de 2 taarten gesmeerd als vullen en om de taart heen. Als laatst heb ik er kokos op gestrooid voor een ‘sneeuwachtig’ effect en heb ik met rode musketzaad een kerstboom gemaakt.
In de koelkast en de volgende dag kon hij mee naar oma.
Hij was wel een beetje machtig maar misschien kwam dit doordat we al zoveel lekker eten hebben gehad 😉
Wil je dit recept ook eens proberen? Mail me gerust voor het recept.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply
    Willy
    27 december 2012 at 17:51

    Mmmmm…dat klinkt goed en het ziet er ook nog eens prachtig uit!!

  • Laat een reactie achter