Boeken&Tijdschriften Food Review

Rens Kroes – The Party Edition

Rens Kroes heeft inmiddels vier prachtige kookboeken op haar naam staan: Powerfood, van Friesland naar New York, On the Go en sinds kort is daar the Party Edition bij gekomen. Ik ben fan van de mooie foto's en lekkere recepten van Rens Kroes en volg haar dan ook graag op social media. Ik had al een kookboek van haar in de kast staan, Powerfood: van Friesland naar New York. En sinds kort heb ik haar nieuwste boek ook weten te bemachtigen, helemaal gericht op feestrecepten. Ik kreeg hem als cadeautje voor het slagen voor mijn opleiding, helemaal leuk dus! Tijd voor een review. 

Het boek is alleen al een feestje om vast te houden, dus hij heeft een ereplekje gekregen in mijn boekenkast. Het boek is namelijk bekleed met een gouden randje en ook de rug is helemaal van goud met witte sierlijke letters. Heel shiny en feestelijk. Daarnaast heeft het boek een handig lintje zodat je je favoriete recept of het te-maken-recept gemakkelijk terug kunt vinden. 

Er is een duidelijke indeling gemaakt van Cake, Drinks, Bites, Dinner, BBQ, After en Spreads. Vervolgens start het boek met een korte introductie van Rens zelf (waarom dit boek?) en wordt er verteld waarom je best eens all the way mag gaan qua food, maar dat je eetpatroon wel in balans moet zijn. Goede reminder, want bij een feestje hoort nou eenmaal taart en lekker eten!
Handig is ook dat er aan iedereen is gedacht, zo staat er duidelijk aangegeven als een recept glutenvrij, lactosevrij, vegan, pescotarisch is of als er alcohol is toegevoegd. Een groot aantal van de recepten zijn zelfs glutenvrij, lactosevrij en vegan! 
Als laatst is er nog nagedacht over een partyplanning en de tafelstyling. Heel fijn om te lezen en haar tips te kunnen gebruiken. 

De recepten in het boek zijn allemaal erg vernieuwend en ze lijken me allemaal lekker! Doordat het 'powerfood' is, zijn er echter wel een aantal ingrediënten die je waarschijnlijk niet zomaar in je kast hebt staan. Denk hierbij aan havermeel, kokosolie of speciale kruidensoorten. Maar deze zijn meestal gemakkelijk te vinden in de winkel en zo niet, staat er bij hoe je het zelf kunt maken of waar het te koop is. En eenmaal één keer aangeschaft kun je er dus meerdere recepten van maken. Of gebruiken voor de recepten uit haar andere boeken... 

De recepten zijn kort en duidelijk beschreven, iets wat ik erg fijn vind! Het is gemakkelijk te volgen en ik denk dat iedereen hier wel uitkomt. Wat ik leuk vind is dat de houdbaarheid beschreven staat! Al vind ik voor sommige recepten wel dat deze aan de korte kant is, maar je moet uiteraard altijd nog zelf bekijken hoe het gerecht er in het echt uitziet en op je gevoel afgaan of je het nog kunt eten of niet.
Een groot pluspunt vind ik de pagina's met een volledige tafelstyling met alle gerechten binnen dit thema. Het ziet er zo leuk en lekker uit, dat ik meteen wel zo willen aanschuiven!  

Zoals ik hierboven al zei is dit boek echt een feestje! De foto's zijn prachtig en de styling is helemaal perfect. Als je de foto's ziet krijg je meteen zin om aan de slag te gaan en ik kan dan ook geen recept vinden dat me niks lijkt. En dat heb ik niet vaak met een kookboek. Ik heb inmiddels al een recept gemaakt en dat zal ik volgende week met jullie delen 🙂 
Aangevuld met heerlijke quotes, leuke weetjes en gezelligheid is dit boek dus echt een must buy!!
Schaf jij het ook aan? Dan ga ik vast bekijken welk recept mijn volgende wordt.

Powerfood, The Party Edition - Rens Kroes
(€ 19,99)

Mocht je dit boek nou ook meteen willen bestellen? Doe dit dan, door op de bovenstaande link te klikken. Dan steun je daarmee mijn blog een beetje. 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter