Review Theezakjes

Review: Nepal Tea LLC

Vandaag weer een leuk blogreview. Een tijdje geleden won ik namelijk mijn eerste instagram giveaway. En hoe leuk, het waren prachtige theezakjes met heerlijke thee uit New Jersey (Amerika). Nou dat is perfect voor mij als theeliefhebber én zakjesverzamelaar. Vandaar dat het me leuk leek om weer eens een review te schrijven en bijpassende foto’s te maken. Vandaag dus een review over de thee van Nepal Tea LLC.

Over Nepal Tea LLC

Nepal Tea LLC is een sociaal bedrijf van de Baskota familie. Ze streven ernaar de eerste gecertificeerde, organische, orthodoxe thee van Nepal te verkopen en te promoten van het Kanchanjangha Tea Estate and Research Center. Nepal Tea LLC gelooft in het leveren van de beste kwaliteit thee aan de theedrinkers over de hele wereld en het doet dit ongetwijfeld met het motto “Doe het goede aan anderen” en de eerste benadering van de boer, wat hen onderscheidt van de vele commerciële thee-verkopers en retailers.
Nepal Tea LLC is ook een van de weinige bedrijven die single origin-thee rechtstreeks importeert van haar Tea Estate in Nepal, waardoor de kwaliteit en versheid van de thee wordt gegarandeerd.

Kanchanjangha Tea Estate & Research Center bevindt zich in Ranitar in de afgelegen heuvelachtige regio Panchthar in het oosten van Nepal, grenzend aan het theedeelte van Darjeeling op een hoogte van 1300-1800m. De theetuin ligt aan de voetheuvels van Mt. Kanchenjunga die het grootste vegetatiegebied beslaat met een combinatie van unieke melanges van natuurlijke factoren voor de groei van exclusieve aromatische thee. (bron: Nepaltea)

White Prakash

Ik won de Tea-Sampler set, hierin zitten 11 smaken thee, een leuke flyer met info over de inhoud én het grappige tasje.

De eerste thee die ik proef is een witte thee, de White Prakash. De thee ruikt bijzonder, een beetje muffig maar heeft ook tonen van fruit en zoet in zich. Ik ben benieuwd hoe die gaat smaken.

Het is een lekkere zachte thee en heeft licht, zoetige tonen wat me doet denken aan honing. De nasmaak is een beetje vreemd, maar de thee drinkt lekker weg. De beschrijving zegt me dat de thee smaakt naar vanille tonen, lente bloesem en gesmolten boter. Tja dat laatst snap ik wel, maar de bloesem proef ik niet zo terug…

4 Smaken

Shangri-La Oolong
Een hele lekkere oolong thee. Ik had hem deze keer in een pot gezet en per ongeluk iets langer laten trekken. Maar daar merk ik bij deze thee gelukkig niets van. De thee drinkt lekker weg en is heel fijn!

Kanchanjangha Noir
Deze thee ruikt vrij bekend, naar een English Blend. Lekker zwarte thee, die vooral niet te sterk is! Fijn want van een te sterke zwarte thee hou ik helemaal niet van. Na een uitgebreide proef en ruik test, merk ik dat de smaak toch wel anders is dan een English Blend, wat zoeter en iets meer smaak. Ja wederom een fijne thee!

Nepali Breakfast 
Wat ruikt deze thee lekker en herkenbaar! Na even denken ruiken we (ik en mijn moeder) kaneel en kruidnagel, ben benieuwd. We zetten een een pot om van te genieten.
De thee is deze keer veel fijner dan eerder en is dus gemixt met andere kruiden en specerijen. Mmm lekker spicy theetje! Het smaakt een beetje naar speculaas, maar dan minder zoet ? Fijn dat we een pot hebben gezet haha.

Silver Yeti
Ook deze Silver Yeti is een witte thee, met schattige donsblaadjes. De thee is een beetje nootachtig (langer trekken), groenig en zachtfris. Maar hij is erg lekker en drinkt gemakkelijk weg.

Kathmandu Cosmos

De thee op de foto is nog maar de helft. Kun je nagaan hoeveel thee er in het zakje zit Lekker veel koppen thee dus.
Een golden thee, klinkt bijzonder want dat ken ik nog niet. Tenminste ik ken de naam, maar heb het nog nooit geproefd. Ik ben dus benieuwd naar de smaak.
De golden thee smaak een beetje naar een kruizing tussen een zwarte- en oolong thee. Het is best een zachte, caramel achtige smaak. Maar door de spicy toevoegingen is de thee lekker kruidig. Een fijne thee voor de avond!

Mystique Mélange & Ganesha Green

Mystique Mélange
Hé wat grappig hier zit een piramide zakje in ipv losse thee, leuke afwisseling!
Ze doen heel geheimzinnig op het zakje ‘green tea + spices’. Maar naar mijn idee is het gewoon een muntthee. En ik kan het weten 😉 Lekker theetje, maar verder niet heel bijzonder. 

Ganesha Green
Een goeie groene thee! De eerste keer is uiteraard weer te sterk… Maar het is echt een lekkere frisse groene thee. De thee heeft een ietwat zoetige, honingachtige ondertoon en nasmaak.

2 Smaken

Kanchanjangha Verde

Mmm deze ruikt echt lekker, naar een groene thee, maar wel met zoetige, aardige tinten. En wow wat zit er veel in het zakje. Ik denk wel genoeg voor meerdere koppen en theepotten thee!
Yes, het is ook een goede groene thee, erg lekker met zoetige tonen. Lekker fris voor dit mooie weer. Er zit heel veel in dit zakje, ik heb er 4 koppen thee van gezet en de blaadjes waren nog niet ‘op’!
Kumari Gold (de eerste die ik testte) 

Deze ruikt heel bijzonder het zijn golden tips en zoals de beschrijving al aangeeft zal de thee naar caramel smaken. Deze tonen ruik je ook. Zoals aangegeven laat ik de thee ongeveer 5 minuten trekken. Ik vind dit vrij lang (hou meestal niet zo van sterke thee) maar goed we houden ons aan de afspraak ?
Eenmaal gezet ruikt de thee vrij hooiig en naar de kinderboerderij, ik moet zeggen dat hij me nu minder aanspreekt haha.
Dan de smaak! Bij de eerste slok schrik ik wel even, yak wat sterk en zwaar… Maar naarmate je doordrinkt wordt het beter. Al ga ik de thee nog wel testen met een kortere zettijd! Helaas de caramelsmaak die ik hoopte te proeven heb ik niet kunnen ontdekken.
Nu ik hem minder lang heb laten trekken is de thee beter. Maar niet heel bijzonder, meer een engelse melange…

Buddha's Blend

Weer een piramide zakje en wow wat ruikt het lekker zeg, lekker kruidig, kan niet wachten om deze thee te proeven..
Lekker theetje, door de witte thee is het een lichte thee maar door de kruiden is ie toch heel fijn. Soms vind ik een kruidige thee zwaar, maar nu dus totaal niet. Wel is ie de eerste keer nog een beetje flauw, maar de tweede keer langer laten trekken. Nu is ie nog lekkerder! Ik proef nu ook fruitige tonen en het kruidige is nog meer aanwezig.

Wat was het leuk om weer eens een uitgebreide theetest te doen en nieuwe smaken te leren kennen. En niet te vergeten de mooie theezakjes te bekijken en te fotograferen! Ja ik heb genoten van de voorbereiding van dit blog.
Ben je geïnteresseerd in de thee, theezakjes of het merk, dan kun je een kijkje nemen op de website van Nepal Tea. Of ga ze volgen op instagram, waar ze ook Nepal Tea heten.

Nepal Tea LLC
Jersey City, NJ
info@nepalteallc.com
www.nepalteallc.com

Mocht je nou een leuk theemerk kennen of een bijzondere smaak? Laat het me weten, ik test ze graag voor jullie uit. 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter