Boeken&Tijdschriften Review

Review: Pocket Insectenboek – Uitgeverij Snor

Na het boek Dit is mijn Berlijn zijn er weer twee maanden verstreken, dus het is weer tijd om een nieuw review te schrijven voor Bol.com. Dit keer weer een erg leuk boekje van Uitgeverij Snor. Namelijk het Pocket Insectenboek geschreven door Gerard Janssen en geïllustreerd door Maartje van den Noort. Het hobbyboek van de maand September!
InsectenboekHet Pocket Insectenboek, geschreven door Gerard Janssen en met illustraties van Maartje van den Noort, is een handzaam boekje gedrukt op stevig papier. En dus perfect om mee te nemen tijdens een dagje uit of een natuurwandeling, met dit boekje sta je even stil bij de wereld om je heen. De insectenwereld om precies te zijn, want daar draait dit hele boekje om. In het boek worden verschillende insecten benoemd, uiteraard met foto, en staan er verschillende weetjes en feiten over het dier. Van de meeste tekstjes krijg je een lach op je gezicht en daardoor is dit boekje ook perfect om samen met kinderen te gebruiken.
InsectenboekVerder is het de bedoeling dat je zelf ook aan de slag gaat met het maken van kleine tekeningetjes en illustraties. Hier is veel ruimte voor en daarnaast kun je beschrijven wat je hebt gezien, waar je het hebt gezien en wanneer. Extra leuk om terug te lezen als je een aantal maanden later terugdenkt aan het moment.
InsectenboekMocht je het nu moeilijk vinden om een insect na te tekenen, dan is er ook een deel waar je uitleg krijgt over het tekenen van een dier. Er wordt bijvoorbeeld vertelt waar je allemaal op moet letten en met welk deel van het lijf je het beste kunt beginnen. Erg handig vind ik zelf en alles wordt duidelijk beschreven.
Insectenboek Naast het tekenen is het ook mogelijk om liedjes en haiku’s te schrijven.
Wat ik wel een mis, is een inhoudsopgave met de verschillende insecten. Zo zul je iedere keer het hele boek moeten doorbladeren als je een insect langs ziet komen. Waarschijnlijk is het insect allang gevlogen als je de juiste bladzijde hebt gevonden.

Dit boek krijgt van mij ✪✪✪ sterren omdat hij wel wat dikker had gemogen. Maar ik begrijp ook dat het dan geen pocketboek meer zou zijn door de vele insecten die er bestaan 😉

Pocket Insectenboek – Gerard Janssen (€ 14,99)
Mocht je dit boek nou ook meteen willen bestellen? Doe dit dan, door op de bovenstaande link te klikken. Dan steun je daarmee mijn blog een beetje.
Insectenboek

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply
  Maria
  6 september 2016 at 19:10

  Leuk boekje, zoiets zou ik dus ook kunnen kopen, heb wel iets over vogels, vlinders en paddestoelen en een veel te dik boek met insecten (neem je dus nooit mee). Maar ik mis een tekening van jou. Denk wel dat je dit boekje wanneer je het veel gebruikt, zonder al te veel bladeren de juiste insect al weet te vinden. Al met al leuk, kijk weer uit naar je volgend boek.

 • Reply
  bhduit
  6 september 2016 at 21:04

  Leuk boekje lijkt me, goede review!!

 • Laat een reactie achter