Boeken&Tijdschriften Review

Review: Shoot – Anki Wijnen (Zilverblauw)

Zoals jullie misschien weten ben ik hobbyboek blogger geworden voor bol.com. Vandaag is mijn eerste review daar online gekomen (Kijk hier). En wel van het mooie boek Shoot, geschreven door Anki van Wijnen. Een prachtig boek en een dikke aanrader. Vandaar dat ik hem vandaag ook met jullie deel (inclusief foto’s van het boek zelf). Klik gauw op lees verder en lees mijn uitgebreide review. 

ShootShoot4Anki Wijnen, bekend van het blog Zilverblauw, heeft dit mooie fotografie boek geschreven. Geen moeilijke vaktermen, maar met duidelijke stappen en mooie foto’s geeft ze haar geheimen prijs. De achterkant geeft al een geweldige introductie: ‘Fotograferen kan iedereen. Maar echt mooie foto’s maken, hoe doe je dat? Anki Wijnen, bekend van haar blog Zilverblauw.nl, weet hoe je plaatjes schiet die sprankelen en je raken. Waarop ogen twinkelen, eten er net zo goed uitziet als het smaakt (of beter!) en een middag in het bos iets weg heeft van een sprookje.
Shoot5Het boek heeft een handzaam formaat en een mooie, harde kaft. Natuurlijk in Anki’s favoriete kleur roze wat je ook veel terugziet in het boek. De vormgeving en typografie is ook erg mooi. Op iedere bladzijde staan verschillende lettertypes en tekstgroottes wat het een interessante pagina maakt. Geen lappen tekst maar je krijgt zin om ieder stuk te lezen. Het boek is verdeeld in 8 verschillende hoofdstukken: Zien- toeval & creativiteit, Compositie, Mensen, Producten & Interieurs, Eten, Smartphone fotografie, Creatieve tips & tricks en een klein stukje Techniek.  Dan volgt er nog een deel met wat inspiratie, een dankwoord en een colofon.
Shoot6Anki vertelt alles vanuit haar eigen ervaring en daardoor leest het boek gemakkelijk weg. Je zult haar problemen herkennen als je het leuk vind om foto’s te maken. Er komen handige en leuke do it yourselfs (DIY’S) voorbij, waarmee je gelijk aan de slag kunt. Zo kun je de gegeven tips meteen zelf uitproberen doormiddel van een opdracht. Verder staan er duidelijke tips en voorbeelden in het boek, denk hierbij bijvoorbeeld aan een fotograaf tip, waarbij je bijvoorbeeld heel goed de portretfotografie kunt bekijken. Deze geven je inspiratie en ik kreeg meteen zin om achter mijn laptop te kruipen en de benoemde fotografe op te zoeken. Ook komen er af en toe mooie, bijpassende quotes voorbij. Denk bijvoorbeeld aan een de quote ‘Only in the darkness can you see the stars’ van Marther Luther King. Dit is niet zomaar neergezet, maar past ook echt bij de tip of het onderwerp.
Shoot8Daarnaast staan er prachtige foto’s in het boek, allemaal zelf gemaakt door Anki. Je krijgt hierdoor gelijk zin om meteen je fototoestel te pakken en aan de slag te gaan! Zie hier een prachtige foto uit het boek, zoals deze paginagroot, over een halve bladzijde, maar ook meerdere kleine foto’s komen langs. Stuk voor stuk erg mooi!
Shoot7Achterin het boek vind je nog een klein deel techniek, omdat je dit gewoon moet weten als je aan de slag gaat met je camera. Er staan handige schema’s in die je zo altijd bij de hand hebt als je gaat fotograferen. Zo worden de gebruikte termen als een lichtmeter en diafragma meteen duidelijk gemaakt. Erg handig!
ShootDit boek is dus zeker een aanrader als je graag foto’s maakt en beter wilt leren fotograferen. Zoals jullie merken ben ik erg enthousiast over dit boek en ben ik er erg blij mee. Dit boek krijgt van mij dan ook **** sterren.

Shoot – Anki Wijnen (€ 19,95)
Mocht je dit boek nou ook meteen willen bestellen? Doe dit dan, door op de bovenstaande link te klikken. Dan steun je daarmee mijn blog een beetje.

*Deze blogpost bevat producten die zijn opgestuurd door een uitgever! (voor bol.com)
Mocht je ook met mij willen samenwerken? Kijk dan even bij ‘over mij’.

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply
  mirjamschippers
  7 november 2015 at 11:09

  Het lijkt me echt een leuk boek. Helaas is de studiefinanciering van deze maand al op… 😛
  Je hebt ook een leuke, duidelijke review geschreven!
  Liefs,
  Mirjam

  • Reply
   rensinasteursma
   7 november 2015 at 11:10

   Dank voor je lieve (en snelle) reactie Mirjam!
   Enne wie weet kan je het volgende maand kopen of zet hem op je verlanglijstje voor de sint of kerst hihi.
   Fijn weekend!

 • Reply
  astrid
  7 november 2015 at 11:21

  Ik vind het zelf ook een heel fijn boek! En naast de duidelijke uitleg staan er ook prachtige foto’s in. Dat word voor mij nog wel even oefenen haha.

 • Reply
  Verie
  7 november 2015 at 11:30

  Leuk, Rensina! Ik heb dit boek ook en ben er super blij mee. Ik heb er zoveel uit geleerd en dan heb ik genees een officiële camera. Toch maak ik nu echt prachtfoto`s, zo gaaf! 🙂 (Ik wordt er blij van, merk je het? 😉 ).

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 • Reply
  Greetings from Arnhem
  7 november 2015 at 15:27

  Lijkt me een heel leuk en bruikbaar boek. Ga het op mijn lijstje zetten!

 • Reply
  bhduit
  8 november 2015 at 22:53

  Wat een mooie review Rensina, gefeliciteerd! Het lijkt mij een errrug leuk boek!!

 • Reply
  Instagram maandmomentjes: November | mydailyteacup
  1 december 2015 at 08:01

  […] Als laatst was november ook de maand waarin mijn eerste hobbyboek recensie bij bol.com online kwam: Shoot het boek. En natuurlijk deelde ik hem ook uitgebreid op dit blog. Kreeg al leuke reacties op beide […]

 • Reply
  Review: Doodles & Letters – Marieke Blokland – mydailyteacup
  24 februari 2016 at 08:01

  […] Doodles & Letters van Marieke Blokland. Het heeft wel even moeten wachten, want eerst waren Shoot en 199 DIY’s voor jezelf en je huis aan de beurt. (Deze zijn eerder verschenen) Maar hier is […]

 • Laat een reactie achter