Boeken&Tijdschriften Geen categorie

Rudolphs Bakery Bakboek

Deze post hadden jullie nog van mij tegoed, dit had ik gisteren al verteld. Ik had namelijk een blogweek op mijn blog, mocht je nou een blogje gemist hebben? Geen probleem ik zet ze even voor je op een rijtje, dan kun je altijd nog even terug kijken. Klik op de linkjes om er naar toe te gaan. 
Maandag: Jamie’s Receptenjaarboek
Dinsdag: K&Company Smashjournal , iemand nog tips voor wat ik mee MOET op vakantie? 
Woensdag: Eline’s Buitenhuis
Donderdag: Postcrossing Iemand nog tips voor goedkope ansichtkaartjes? 
Vrijdag: Tijdschrift Zomer (Aanrader!) 
En gisteren natuurlijk de Instagram Zondag #6. 

Dit bakboek heb ik vorig jaar gekocht, toen hij nog voor de introductie prijs verkocht werd. Het zag er leuk uit, de recepten leken me goed en omdat ik Rudolph van Veen zijn gewoon heel leuk vind. Ik heb er al een aantal taarten uit gebakken en daarvan ook ééntje met jullie gedeeld: de Mango-Yoghurttaart. Vandaag tijd voor een review van dit mooie bakboek! 

Op de voorkant zie je Rudolph van Veen in zijn bakkeuken, waarin hij ook te zien is in zijn programma Rudolph’s Bakery op 24 kitchen. Het is een dik (367 blz!), stevig boek met een harde kaft en een stoffen rug. Er zitten twee linten in het boek waarmee je je lekkerste taarten kunt onthouden. 
Het boek heeft veel rubrieken namelijk:
– In den Beginne…
– Materialen
– Nuttige tips
– Koek & Koekjes
– Cakes
– Feest met kinderen
– Taarten
– Hartig
– Culinaire Cadeautjes
– Desserts
– Snoeperijen
– Eerste Hulp Bij Bak Ongelukken (EHBBO)
– Register
 
Veel keus en leuke categorieën. Ik heb namelijk nog niet eerder in een bakboek culinaire cadeautjes zien staan, hierin staan bijvoorbeeld zelf te maken vanillesuiker, een chocoladereep of een cadeautaartje. Erg leuk! Ook staan er veel quotes in het boek, veel te maken met bakken, koken of gewoon een mooie boodschap. 
 
Ik vind het leuk dat er wordt begonnen met Rudolph zijn verleden. Hoe hij was als klein kind, tiener en hoe het op de bakkersschool verliep. Alles ondersteund met mooie foto’s. Je krijgt gelijk een goed beeld van Rudolph zelf en hoe zijn werk tot stand komt. 
 
De mango-yoghurttaart a la Rudolph 🙂
Ook hartige hapjes zijn niet vergeten.
Ook is er gedacht aan bak ongelukken. Want ja wat moet je nou doen als je beslag is geschift? Of hoe kan het dat er scheuren in je cake zitten. Alles is beschreven met een vraag, een antwoord en de oplossing. Handige tips voor als je even vast zit! 
 

En op het laatst staan allemaal foto’s van BN’ers waarmee Rudolph heeft gebakken. Rudolph heeft in zijn programma met deze BN’ers een taart of cake gebakken en iedere keer iets bedacht wat bij deze persoon past. Zoals met Frans Bauer heeft Rudolph een Bananensplit taart gemaakt, dit recept is dan ook terug te vinden in het bakboek.Je kunt het bakboek Rudolph’s Bakery aanschaffen voor € 34,95 bij Bol.com. (klik op de link)

Dit was dan alweer het laatste blogje voor mijn blogweek, ik hoop dat jullie ervan hebben genoten! Enorm bedankt voor alle lieve reacties 🙂 

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  Mandy de Beer
  16 juni 2014 at 15:44

  Wat leuk dat je het boek hebt, ik kijk altijd naar Rudolphs programma op 24 Kitchen!

 • Reply
  Indruk
  16 juni 2014 at 16:19

  Ik heb Rudolf hier ook staan maar nog geen taart uit gebakken. Snel maar eens doen! Pascale X

 • Reply
  Willy
  16 juni 2014 at 21:17

  Leuk boek Rensina!

 • Laat een reactie achter