Geen categorie Theezakjes

Ruilbeurs in Zaandam

Afgelopen zondag was het zover, ik ging weer eens naar een ruilbeurs. Dit keer voor het eerst naar de beurs in Zaandam, maar via Maria (theezakje41.blogspot.nl) heb ik al vele goede verhalen gehoord. Gelukkig had ik niets te doen dus ging ik mee. Vandaag een kort verslagje van de dag. Binnenkort zal ik eens een aantal van de prachtige geruilde zakjes showen in mijn nieuwe rubriek: Theebeauty’s. Het leek me namelijk leuk om de mooiste zakjes met jullie te delen ipv alleen maar zelf te bekijken en in de mappen te stoppen. Maar nu eerst de ruilbeurs…

Zondag 29 maart was het zover, Maria en José kwamen mij om half 8 ophalen. Ik had de dagen ervoor mijn ruilbakken al helemaal opgeruimd want alles zou maar net in de auto passen. Dit was inderdaad het geval. Ik kon nog net tussen de ruildozen, theezakjes en een doos vol Groninger koek zitten (voor een verzamelaar uit Gelderland), maar ik zat er in. En zo gingen we bepakt en bezakt richting Zaandam. De reis verliep goed, alleen was het weer erg slecht, veel regen en harde windstoten. Maar ondanks dat kwamen we toch om half 10 aan op het volkstuinderscomplex, waar al een aantal verzamelaars zaten te ruilen. 

Ik zoek snel een plekje en nadat ik de eerder bestelde zakjes heb afgegeven en dus ook weer wat envelopen terug krijg, begin ik ook met ruilen. Met Sjieuwke, Jan & Bets, Joke, Ciny en nog vele anderen, het gaat weer goed. Ook mag ik weer zomaar in een aantal ruilmappen/bakken zoveel uitzoeken als ik wil. Dit voelt altijd een beetje vreemd, maar zo kunnen de ‘grote’ verzamelaars hun ruilbakken een beetje legen zoals ze dat dan zeggen. Natuurlijk moet ik ook een stukje van de overheerlijke taart proberen, eet ik af en toe een broodje en praat ik wat met iedereen. Vooral met Sandra die net terug is van haar reis naar Ecuador en de Galapagos eilanden. Dat reizen interesseert mij wel en haar natuurlijk ook, dus praten we over haar reizen, mijn reis naar Ethiopië en natuurlijk over de gevonden thee. Ik ruil met haar prachtige zakjes, die zeker in de nieuwe rubriek voorbij zullen komen! Natuurlijk ruilen we ondertussen verder zodat ik bijna iedereen heb gehad. Ik vind vele nieuwe zakjes en mijn tasje is inmiddels vol. Rond 4 uur is het tijd om op te ruimen en zo kan ik ‘s avonds toch zeggen dat ik 259 zakjes geruild EN gekregen heb, wat veel! Bedankt allemaal! 

Ondertussen regent het de hele dag en zijn we blij dat we lekker binnen zitten. Maar ja we moeten toch terug naar de auto… Gelukkig zijn we de doos met koeken kwijt, maar in de plaats komen keulse potten voor Maria. Maar alles past weer mooi in de auto en zo rijden we weer richting huis. Niet rechtstreeks, maar via de Hajé waar we lekker eten. Dit is al een traditie geworden… Ook hier kijken we even naar de thee en zo ontdekken we toch mooi weer 7 nieuwe doosjes. Deze delen we en hebben we gelijk weer nieuw ruilmateriaal. 

Wat was het weer een gezellige dag, lekker bijgekletst, nieuwe thee weetjes en goed geruild. Elly bedankt voor de leuke beurs en Maria fijn dat ik weer met jullie mee mocht rijden! Tot snel, want dan zal ik een aantal van de beauty’s laten zien. Nu gauw eerst verder met mijn schoolwerk, want woensdag heb ik de eindpresentatie van het project… 

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply
  lesnotesdesanne
  6 april 2015 at 23:10

  Wat super leuk om te lezen, en wat heb je al veel theezakjes zeg! :O
  Oew en alvast succes met je eindpresentatie !
  Groetjes, Sanne

 • Reply
  Gonda Westra-Steursma
  6 april 2015 at 23:35

  Ha Rensina wat heb je weer een leuke “thee”dag gehad! Mooi ook dat je je verzameling weer kon aanvullen. Jammer dat het zo regende, maar daar had je binnen bij het ruilen toch geen last van, ha ha. Iedere keer zie ik ook weer thee in een nieuw jasje, maar dat zie je zelf ook wel toch bij de supermarkt. Nog maar lekker even nagenieten van een leuke dag. groeten, Gonda

 • Reply
  Mirjam Schippers
  7 april 2015 at 07:47

  Tof zeg, dat je zoveel hebt geruild!
  Liefs,
  Mirjam

 • Reply
  debora
  7 april 2015 at 14:16

  wow,meer dan 200zakjes geruild..zoveeeeel!!als nieuwe volger zou dit aanstekelijk werken zo'n zakjes sparen,enja ik bekeek die even hier en inderdaad wat zijn die zakjes mooi..indien interesse in een paar Belgische exemplaren,laat dan een mailke na,ik wil ze je gerust toesturen!groetjes debora

 • Reply
  Daphne Coers
  7 april 2015 at 20:51

  Ziet er weer heel gezellig uit.
  Lekker is dat he, zulke dagen.
  Even fijn met je hobby bezig zijn en blij en voldaan naar huis gaan.
  Groetjes, Daphne

 • Reply
  lien
  8 april 2015 at 07:49

  Wat leuk zo'n ruildag! Hoeveel zakjes heb je inmiddels? Handig ook die bewaarmappen!

 • Reply
  Willy
  8 april 2015 at 21:35

  Wat een leuk verslag Rensina van je gezellige en geslaagde dag, wat heb je lekker veel geruild zeg (ben benieuwd naar deze beauty's:)) Succes woensdag!

 • Reply
  theezakje41
  10 april 2015 at 12:43

  Nu ik mijn webblog eindelijk maar toch eens heb aangepast, ook weer tijd om bij jouw rond te kijken. Leuk verslag van een heel leuke ruilbeurs. Doordat hij wat kleiner is, heb je alle tijd om met iedereen te ruilen en bij te praten. Want dat is zeer zeker ook belangrijk, het lijkt ondertussen wel een grote familie. De potten zijn hier weer in gebruik genomen, de eerste theezakjes zitten weer in de mappen en ondertussen zie ik weer allerlei leuke zakjes voorbij komen die ik nog mis. Dus we blijven lekker door verzamelen. Groetjes.

 • Laat een reactie achter