Cibap Persoonlijk

Schoolproject ‘Festival Goodstuff’

De vorige keer toen ik vertelde over mijn afgelopen schoolproject (en nu nog steeds) kreeg ik zoveel leuke en lieve reacties. Fijn om te horen dat jullie het leuk vinden om te lezen over mijn schoolopdrachten. Daarom vandaag weer een ‘school’ blog met het laatste project wat ik heb afgesloten: Festival Goodstuff. 
Collage conceptAllereerst zal ik kort wat vertellen over het project zelf zodat je een beetje weet waar ik het over heb… Tijdens dit (bedachte, dus niet echt uitgevoerd) project, Project Goodstuff, zijn we bezig geweest met de trend duurzaamheid. Duurzaamheid in Zwolle is iets wat de gemeente heel belangrijk vindt en steeds meer wil laten terugkomen in de regio. Daarom werd festival Goodstuff georganiseerd. Een festival voor, door en met lokale ondernemers helemaal gericht op duurzaamheid. Particulieren, modelabels, winkels en restaurants hebben meegewerkt aan dit project. Doormiddel van het festival wil Zwolle duurzaamheid als iets positiefs en realistisch laten ervaren.
Hierboven zien jullie mijn conceptcollage. Ik heb namelijk gekozen voor het duurzame merk Miss Green om mee te werken. Als concept heb ik gekozen voor Natural Beach zoals je ook wel kunt zien aan de collage. Natuurlijke materialen, frisse kleuren, het strand, de zee en veel groen.
Mobiele winkel-vooraanzichtHierboven zien jullie mijn mobiele winkel. Want voor mijn merk heb ik een winkel ontworpen die mobiel is en dus op het festivalterrein kan staan. Je mocht alles helemaal zelf bepalen, ook wat voor voertuig enzo je wilde. Qua voertuig heb ik gekozen voor een strandhuisje die ik op een trailer heb geplaatst. Dit omdat de klanten door mijn winkel heen kunnen lopen en ik niet zo’n standaard voertuig wilde kiezen als een VWbusje of container. Eromheen en erin staan open kasten waarin de kleding gepresenteerd wordt, veel foto’s van het merk en links zie je nog 2 pashokjes en een loungeplek.
Hieronder zie je nog een filmpje dat ik heb gemaakt van mijn mobiele winkel. Hier zie je alles op een snelle manier.


Naast de grote mobiele winkel opdracht, hadden we ook twee samenwerkingsopdrachten met iemand uit jaar 2 (Heel leuk!). Ik was samen met Beate en qua merk en concept pasten we goed bij elkaar. Als eerst hebben we een duurzame catwalk ontworpen voor de modeshow die op het festival plaatsvindt. Ook hier heb ik een filmpje van gemaakt. Let vooral even op de modellen en het publiek dat ik heb toegevoegd 😉


Naast duurzaamheid is upcycling een woord dat je steeds vaker hoort. Upcycling is iets ouds hergebruiken en helemaal vernieuwen tot iets nieuws. Denk hierbij aan een bank gemaakt van pallets of een tas van oude kledingstukken. Dit heeft als doel de energie- en afvalverspilling tegen te gaan. Daarnaast is het origineel en creatief.
Ook met upcycling gingen we dit project aan de slag. Beate en ik hebben gekozen voor een oud kastje. Al snel kwamen we op het idee om een loungestoel te maken. En wauw hij is echt heel erg tof geworden!
We hebben eerst de deurtjes eraf gehaald en vervolgend de kast dichtgemaakt met planken, dit is het zitgedeelte. De deurtjes hebben we als leuning vastgemaakt aan het zitgedeelte. Dit was best nog even een klusje omdat we niet goed wisten hoe we de deurtjes vast konden zetten. Gelukkig zijn er altijd docenten aanwezig die ons kunnen helpen! Uiteindelijk is het gelukt en konden we de zitting + deurtjes verven. We hebben gekozen om deze in twee kleuren te schilderen: wit en early dew. Als laatst hebben we nog een zittingskussen en 3 losse kussentjes gemaakt (één met Miss Green logo bestempeld, om ons meubel echt een Miss Green touch te geven) en was ons meubel perfect!
meubel6 Meubel7
Als laatst heb ik nog een modeshow ontworpen. Ik heb gekozen voor 6 modellen gekozen en daarnaast alle make-up, haardracht, kleding en props bedacht. Hiervoor heb ik een groot leporello boek gemaakt. Maar deze wil school graag gebruiken op de opendag, dus jullie moeten me maar geloven dat het heel mooi was 😉

Ik vond dit project weer heel erg leuk om te doen! Ben best trots op mijn resultaten en ook het samenwerken ging fijn. Nog wel leuk om te vertellen dat ik ook een super beoordeling heb, 100% op de eindschouw. Wauw zo hoog had ik niet verwacht hoor…
Daarnaast heb ik een mooi rapport en ben ik over naar fase 4, examenjaar! Maar voordat ik het examen ga doen, beginnen we met een halfjaar stage bij de Knipmode. Ook daar heb ik zin in. Maar eerst een welverdiende vakantie 😉

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply
    Maria
    24 juli 2016 at 09:14

    Top!

  • Laat een reactie achter