Cibap Persoonlijk

Schoolproject Loods 5

Vandaag vertel ik jullie wat meer over mijn laatst afgeronde schoolproject. Jullie weten waarschijnlijk al dat het over Loods 5 ging. Een te gekke ‘opdrachtgever’ om voor te mogen werken. Wel is het zo dat ik niet echt voor het bedrijf werk, maar dat school opdrachten heeft verzonnen, die je eigenijk wel zou kunnen uitvoeren binnen het bedrijf (dit doen we helaas niet…). Ik laat jullie in dit blogje enkele gemaakte opdrachten zien en vertel ik wat mijn concept was.ย 
Loods5Hierboven zie je mijn conceptcollage. Dit is een inspirerend moodboard waarin je laat zien wat voor stijl, materialen en kleuren je wilt gebruiken. Ik heb als hoofdthema gekozen voor Culturen omdat ik graag gebruik wilde maken van natuurlijke materialen, aardetinten, planten en patronen. Daarnaast kan je er vele kanten mee op wat erg fijn is.
Loods5We moesten een Ruimtelijke Productpresentatie maken. Dit is een presentatie die bijvoorbeeld middenin de winkel staat, waar je omheen kunt lopen en het trekt de aandacht van de klanten. Hiervoor moest ik mijn eigen decor maken. Ik heb mij laten inspireren door een oud wasrek en deze toegepast op een land als Afrika. Ik heb namelijk oud hout gebruikt voor die verouderde, hergebruikte look. Aan het wasrek kunnen dingen hangen en daarnaast heb ik twee planken bevestigd aan het wasrek zodat er spullen op kunnen staan. Met culturele accessoires, een rotan stoel, planten en kleurrijke kleden heb ik het geheel aangekleed.

Ik heb niet zelf deze productpresentatie opgezet, dit heeft een student uit het 2e jaar gedaan. Om alles zo neer te laten zetten heb ik een instructieboekje gemaakt. Hierin staat een checklist, stappenplan met enkele foto’s en natuurlijk een dankwoordje. Het boekje heb ik helemaal in dezelfde stijl gemaakt als de Weekly, die je hieronder ziet. Gelukkig was het boekje duidelijk en was de bovenstaande foto het resultaat. Bijna net zoals ik het in mijn hoofd had.
Weekly Culture Living2Verder heb ik een digitale nieuwsbrief gemaakt bij het vak Grafisch! De Weekly is een nieuwsbrief dat Loods 5 verstuurd naar haar klanten en wij maakten hem in onze eigen stijl en layout. Ook heb ik hier mijn concept in verwerkt en heb daarom gebruik gemaakt van patronen, natuurlijke kleuren en de driehoeksfiguur. Ik had geen tijd om mijn eigen foto’s te maken, maar gelukkig vond ik op een blog van Loods 5 de perfecte stijl met bijbehorende foto’s en accessoires. Na even puzzelen werd dit het resultaat, trots!
Loods 5Loods5Dan heb ik nog iets in een groepje gedaan, namelijk een fotoshoot. Erg leuk om te doen natuurlijk! We hebben helaas niet mijn concept gekozen, maar die van iemand uit fase 2. Tof om samen te brainstormen over de uitwerking, alle spullen te verzamelen (en kopen/bestellen en later weer terugbrengen hihi) en de uiteindelijke zetting neer te zetten en foto’s te schieten. Deze 5 foto’s hebben we als resultaatfoto’s gekozen, 1 grote en 4 kleinere. Ik ben best trots op het resultaat moet ik zeggen.

Als laatst heb ik nog een trendboek gemaakt, echt mijn pronkstuk om zo maar even te zeggen! Hier zal ik een apart blog aan wijden, want ik zal jullie ook gelijk vertellen hoe ik het heb ingebonden etc.

Mocht je nu alvast meer willen zien? Neem dan een kijkje in mijn digitale portfolio. Deze heb ik laats gemaakt omdat ik weer een stageplek moet zien te vinden (en al gevonden, vandaag gesprek… Spannend!).
rensinasteursma.wix.com/portfolioย  ->
Hierin staan eerdere schoolprojecten, verschillende opdrachten en dingen waar ik trots op ben.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply
  Marja kenter
  3 mei 2016 at 08:44

  Wat euk allemaal. Ik duim voor je stage plek.
  Groetjes Marja

 • Reply
  bhduit
  3 mei 2016 at 19:34

  Wat een geweldige opleiding volg je toch Rensina en wat een leuk project, het ziet er prachtig en verzorgd uit!! Heel veel succes vandaag!!

 • Laat een reactie achter