Inspiratie

Show Up 2019

Afgelopen zondag was het weer zover, ik reisde af naar Amsterdam (Haarlemmermeer) waar ik een kijkje nam bij Show Up. Dit keer ging ik samen met Karen van Indigo Craft Room. We zagen veel moois, werden geïnspireerd, sprak met bekende merken en ik kwam toffe nieuwe merken tegen die ik nog niet kende. Daarom een klein blog met een sfeer impressie van Show Up. 

We hadden geluk, de vriend van Karen moest ook naar Amsterdam dus konden we mooi meerijden. Scheelde weer treinen én konden we het combineren met de Sunday Market die we graag wilden bezoeken 😉 Na twee uur rijden kwamen we aan bij de Expo in Haarlemmermeer. Snel naar binnen, even aanmelden en we konden van start. Het is erg groot, overweldigend en je ziet veel te veel moois. Maar we beginnen gewoon bij het begin en lopen rij voor rij af.

Uiteraard kan ik het niet laten om plaatjes te schieten van allerlei moois dat ik zie. Dit is fijn om bepaalde merken te onthouden, maar ook zeker handig voor je eigen ideeën en inspiratie. Vooral het merk op de tweede foto was iets wat me meteen erg aansprak én een mooi verhaal heeft, Redopapers. Het is een merk dat zich bezig houdt met hergebruik van papier, ze krijgen van allemaal copyshops en drukkerijen restmateriaal of papier dat overblijft / verkeerd gemaakt is. Dit papier gebruiken ze weer om mooie notebooks, agenda’s en planners mee te maken. Op deze manier krijg je een uniek boek, want op alle achterkanten van de bladzijdes staan verschillende prints en patronen die dus normaal gesproken weggegooid zouden worden. Win win dus, het is duurzaam en je krijgt een uniek handig product. Een merk die ik zeker ga onthouden voor mijn nieuwe project #stillsecret

Nadat we uitgebreid hebben rondgekeken en met verschillende merken hebben gesproken komen we bij Kadodesign. Ook hier maak ik natuurlijk even een praatje, ik koop mijn inpakmateriaal namelijk altijd bij deze toffe groothandel. Ze zitten dichtbij, in Kolham, dus ik kom af en toe zelfs op de fiets om iets op te halen 🙂
Ik bekijk de nieuwste product en zie verschillende leuke, nieuwe cadeaudoosjes die we mogelijk kunnen gebruiken voor de volgende adventskalender! Tja je kunt niet vroeg genoeg beginnen zeg maar haha.

Ook bekijken we de prachtige stand van het Deense merk Monograph, wat een prachtig merk en zo mooi ingericht deze stand! Ik zou alles wel willen hebben…

Ik neem een kijkje bij het merk Lie Gourmet die al vanaf het begin dat ik het tegenkwam (twee jaar geleden, Show Up) op mijn lijstje heb staan om in te kopen als ik een winkelpand heb. Deze keer ging ik weer uitgebreid testen en bekeek ik de nieuwste producten. Verder vroeg ik meteen maar om wat meer informatie van dit merk en het inkopen!
Ook spotte ik fantastische boeken die ik misschien wel kan gaan inkopen voor de shop. Nieuwe literatuur die koffietafel-waardig is is altijd goed toch?

Stationary was weer veel vertegenwoordigd deze editie. Ik zag allemaal nieuwe notitieboekjes merken, kaartenlijnen en andere goodies van papier. Deze hierboven spraken mij het meeste aan. Hoe leuk zou het zijn om zo’n levensgrote kleurplaat aan je muur te hangen met allerlei Groningse gebouwen? Verder zag ik prachtige kaartjes van handgeschept papier van oa kranten, eierdozen en rest printpapier. En bloemkaartjes die je kunt versturen en vervolgens in de grond kunt stoppen zodat er bloemen uitgroeien, hoe leuk!

Ook Dutch Design was wederom veel vertegenwoordigd. Dit vind ik stiekem wel het leukste denk ik, al die prachtige handgemaakte producten die met veel liefde en zorg zijn samengesteld en gemaakt. Echt een ware eyecatcher in je huis of keuken. Ik maakte een praatje met Arjan van de KLOQ, die bij mij helaas nog in een verhuisdoos ligt te wachten tot ik weer een eigen huis heb. Hij heeft nu nieuwe mantelklokken, ook weer zo fantastisch.
Foekjefleur heeft nieuwe kleuren van haar vazen en zeepbakjes, gemaakt en geïnspireerd op schoonmaakmiddelen. En ook van de stand van Studio Harm&Elke wilde ik alles wel hebben… Tja, maar niet te lang kijken bij deze merken.

Dit laatste merk vond ik ook fantastisch en staat ook op het lijstje om eens verder te onderzoeken. Superwaste maakt producten van gebruike theezakken (die gebruikt worden op de thee plantages om thee in te vervoeren). Ik zag toffe tassen, leuke plantenbakken en vlaggetjes. Ja, dit merk ga ik zeker bekijken voor de webshop.

Na deze inspirerende beurs namen we nog een kijkje bij The Sunday Market. Helaas vonden we dat wat tegenvallen, al hadden ze wel lekkere muffins 😉 Dus nee, op deze markt gaan we niet staan met de webshop. Wel bezocht ik de Tony’s Store. Wat een fantastische winkel is dit. Je ziet alle repen, kunt ze allemaal proeven (!!!!) en natuurlijk kopen. Hier ben ik maar niet te lang gebleven haha. Nog een koffietje in een leuk tentje en toen gingen we na een lange dag weer naar het verre Noorden…

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter