Creatief Food Geen categorie

Sinterklaas

Vanavond vier ik nog Sinterklaas met de familie. Ik weet het, een beetje laat, maar mijn opa is op 6 december jarig en dan is het een beetje veel om twee dagen achter elkaar af te spreken. En nu hebben we het nog te goed (en wat extra tijd voor gedichten en surprises haha). Ik heb natuurlijk weer een surprise gemaakt, helaas niet zo uitgebreid als eerdere jaren ivm school, maar toch is ie wel leuk geworden. Daarnaast heb ik nog wat gebakken omdat ik het leuk vond om wat mee te nemen naar het feestje. Dus de hoogste tijd om dit met jullie te delen en later zal ik mijn gekregen spulletjes en eventueel surprise eens showen 🙂 

Oja op sinterklaas avond heb ik ook nog iets lekkers gebakken. Namelijk een harige banketstaaf via het recept van Lekker en Simpel. Zo hadden we ‘s avonds iets lekkers bij de tv. Erg lekker en eens wat hartigs naast al dat zoet in de decembermaand. Voor het recept moet je dus even op lekker en simpel klikken want daar staat het uitgebreid beschreven. 

Gisteren bakte ik dus een pepernotencake. Hij is echt supergoed gelukt en het hele huis rook zo lekker. Gauw een stukje proeven straks haha en ik ben ook benieuwd wat de familie ervan vindt. Op de foto werd al goed gereageerd 😉  
Voor dit recept moet je op het leuke bakblog van Laura’s Bakery kijken. Ze heeft nu een adventsmaand en de lekkerste kerstrecepten komen alweer voorbij! Zeker een kijkje waard dus. 

Dan nog de surprise. We doen voor het eerst met de hele familie samen, dus het was best spannend wie je zou hebben als lootje. Maar ik had mijn nichtje dus dat was leuk. Ik heb mooie cadeautjes gekocht en een surprise bedenken was heel gemakkelijk. Ze had namelijk een kraslot opgeschreven als cadeautje (ze is 15 jaar, dus ze vond het vast een spannend/grappig cadeau haha). Dus heb ik een kraslot gemaakt en het cadeautje zelf is een chocoladereep die ik heb beplakt met geprinte biljetten van 1000 euro. Natuurlijk moet ze ook vakjes openkrassen, hopelijk is alles gelukt. Nog een gedicht erbij en klaar was ik. Ben benieuwd naar haar reactie vanavond! 
Wat voor surprises hebben jullie gemaakt, als je het al vierde? Ben benieuwd, altijd leuk om te weten.

Voor nu een fijn weekend lieve volgers! Tot snel. 

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  Daphne Coers
  13 december 2014 at 10:08

  Wat een leuke surprise.
  Creatief dat ze ook echt kan krassen, leuk bedacht hoor.

  Wat gaaaaaf van je kamer in Zwolle. Heel erg fijn want dat zal enorm schelen in reistijd.
  Ben heel benieuwd waar je gaat wonen en nog benieuwder hoe je het allemaal gaat inrichten.
  Plaats je gauw wat foto's?
  Fijne Sinterklaas avond.

 • Reply
  Marja Kenter
  13 december 2014 at 11:55

  Kijk, dochter en moeder onder elkaar bij je berichtjes.
  Wat heb je dit leuk gemaakt en wat zien die lekkere dingen er lekker uit 🙂 (ik ben nog steeds op diëet dus zit te watertanden). En wat een grappig idee om een kraslot te vragen.
  Fijn weekend en groetjes Marja

 • Reply
  Een dotje wat
  14 december 2014 at 13:33

  Yammie, ik krijg trek van al dat lekkers hier! 😉
  Liefs Marieke

 • Reply
  Willy
  14 december 2014 at 13:33

  Mmmm dat ziet er heerlijk uit Rensina! Was het gezellig en heb je leuke kadootjes en surprises gekregen? Die van jou is super leuk geworden in elk geval!

 • Reply
  lien
  14 december 2014 at 14:45

  Haha, ik dacht dat wij vorige week al laat waren. geniet ervan!!

 • Reply
  Joke
  17 december 2014 at 15:32

  Ik hoop dat je een gezellige sinterklaasavond hebt gehad en wat ziet dat lekkers er heerlijk uit! Krijg er trek van :-). Ik heb voor mijn nichtje een bloemenstal als surprise gemaakt. Zij werkt bij een tuincentrum.

  Groetjes, Joke

 • Laat een reactie achter