Home Makeover

Slaapkamer Makeover #1

Één van mijn doelen uit de day zero challenge was om een ruimte van mijn ouders een makeover te geven. Nou dit is gelukt, ik mag de slaapkamer van mijn ouders restylen. Mijn moeder vond het al tijden niet meer mooi en het was niet af. En omdat ik nu steeds het tv programma VT Wonen DIY kijk had ik helemaal zin om zelf ook aan de slag te gaan. Toen ik hoorde dat het mocht maakte ik snel een Pinterest bord aan en al snel had ik een moodboard klaar. Kijken jullie mee wat ik heb bedacht? Oh en er zijn zelfs wat sneakpeeks naar wat dingen die al klaar zijn! 
slaapkamer makeover

Toen ik eenmaal begon met Pinnen op het speciale bord had ik al snel vele ideetjes. Want mijn ouders houden van de natuur, natuurlijke elementen zoals hout en vooral mijn moeder houdt van dieren zoals vogels en vlinders. Hier wilde ik dan ook wat mee gaan doen en zo heb ik eerst een moodboard gemaakt. Zo kon ik aan mijn ouders (en andere nieuwsgierige mensen ;)) laten zien wat ik wilde gaan doen. Dit is sowieso handig omdat je hierdoor een duidelijk beeld krijgt van je ideeën, krijg je één geheel en ga je niet allemaal verschillende thema’s combineren.
Slaapkamer papa en mama2Zoals jullie kunnen zien veel natuurlijke elementen, steigerhout, planten en printjes van vogels en bladeren. Voor mijn moeder wil ik hier een werkplek maken zodat ze hier rustig kan gaan zitten met haar laptop (ze is voorzitter van een muziekvereniging). Verder wil ik veel dingen zelf gaan maken zoals de draadlamp en het verven van een stoel. De kleuren die ik wil gaan toepassen staan er ook bij. Jullie merken al wel dat ik erg enthousiast was/ben, dus was ik diezelfde dag nog naar de bouwmarkt gegaan om te zoeken naar de juiste behang- en verfstaaltjes.
IMG_20150614_184216Ook hier heb ik gekozen voor de grijs/groen/crème en houttinten. Inmiddels hebben we alle klus spullen, meubels en accessoires gekocht, is het steigerhouten bed al in bestelling en zijn de eerste DIY’s uitgevoerd. Leuk om te weten is dat de eerste stroken van het groene behang linksboven al op de muur zitten.
Hier alvast wat sneakpeeks van de lamp, die al hangt, en de geverfde stoel. Ook heb ik al leuke kaartjes en posters gekocht en afgedrukt.
IMG_20150629_143334IMG_20150628_102845Wat vinden jullie van mijn ideeën en DIY’s? En ben je ook al aan het klussen geslagen?  Ik vind het leuk om te weten waar anderen mee bezig zijn tijdens hun vakantie haha 🙂 Binnenkort volgt uiteraard het resultaat (met voor- en nafoto’s!) en vertel ik meer over de DIY’s.

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reply
  Maria
  2 juli 2015 at 14:09

  Wat ben je weer goed bezig, ziet er heel erg leuk uit. We zijn natuurlijk wel benieuwd naar de foto’s van het eind resultaat.

 • Reply
  Verie
  2 juli 2015 at 14:40

  Ontzettend gaaf, Rensina! Ik ben zo benieuwd naar het eind-resultaat! Het ziet er nu al goed uit. Geniet ervan, dit is zo leuk om te mogen doen voor je ouders.

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 • Reply
  Lisanne
  2 juli 2015 at 16:19

  Wat ziet het er al mooi uit, ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat 🙂 Liefs Lisanne

 • Reply
  bhduit
  4 juli 2015 at 08:36

  Heerlijk Rensina dat je nu eindelijk los mag 🙂 en het wordt vast prachtig, leuke stijl hóór!! Ik vind je lamp echt gaaf, die zou ik ook wel willen in mijn tuinhuis/workshop ruimte, we zijn druk bezig. Nog even en ik mag ook inrichten!

 • Reply
  gondawestra
  4 juli 2015 at 17:57

  Wat je doet is leuk. Krijgen we straks ook een foto te zien voor de make-over en na de make-over? Lijkt me wel gaaf. Goed bezig en veel plezier gewenst.

 • Reply
  Sanne
  8 juli 2015 at 20:32

  Ziet er super leuk uit! Ik ben ook mijn slaapkamer aan het restylen, dus ik ben weer even helemaal geïnspireerd :D!

 • Reply
  Slaapkamer makeover #2 | mydailyteacup
  19 juli 2015 at 08:41

  […] met jullie, want de kamer is inmiddels af (vorige week vrijdag) en het is zoooo mooi geworden!  In DIT blogje konden jullie al lezen dat ik bezig was met een slaapkamer makeover voor mijn ouders. Hier […]

 • Laat een reactie achter