Hotspots Inspiratie

Soort van Winkel – Zwolle

In de blog IG Tour Zwolle konden jullie al zien dat ik naar het leuke winkeltje ‘Soort van Winkel’ was geweest en besteedde ik er kort aandacht aan. Maar inmiddels is Soort van Winkel verhuisd naar een veel groter pand en is nu een conceptstore geworden ipv een pop up store. Daarom was het tijd om een uitgebreider blog te schrijven over deze mooie winkel, want het is zeker een aanrader als je naar Zwolle komt. 
IMG_20150624_145701

Soortvanwinkel is de conceptstore in Zwolle met kunst, vintage, unieke en handgemaakte producten door ontwerpers, kunstenaars en vintage verzamelaars uit heel Nederland. Deze tijdelijke conceptstore beweegt zich binnen Zwolle naar steeds nieuwe locaties om zo de leegstand in het centrum in te vullen. Naast de roulerende verscheidenheid aan prachtige producten kun je bij ons genieten van koffie, thee, (live)muziek en kun je er ter plekke zien hoe jonge ondernemers van verschillende vakgebieden aan het werk zijn.
IMG_20150624_144740
Ik was erg verrast toen ik naar de nieuwe Soort van Winkel ging. Ze hebben namelijk zoveel ontzettend leuke manieren om de producten uit te stallen. Geen saaie wandkasten, maar zelfgemaakte kastjes, tafels en ophangsystemen. Zoals de foto hierboven, dit ophangsysteem vult de halve wand en in ieder vakje zijn een aantal producten uitgestald. Iedere ontwerper heeft zeg maar zijn eigen plekje en in de winkel is ditzelfde toegepast. Iedere kast is verschillend en past dan ook bij de ontwerper en zijn/haar producten.
IMG_20150624_144556Soortvanwinkel wordt gerund door Tosca van den Braak & Kirsten Zuiderbaan, een afgestudeerde autonome kunstenares en illustratrice uit Zwolle met een passie voor creëren, organiseren en ondernemen. Wat wel leuk is om te weten is dat ze ook op het Cibap hebben gezeten!
IMG_20150624_144615IMG_20150624_144944
Soort van Winkel is nu te vinden aan het Gasthuisplein 12 te Zwolle. Dit is een soort pleintje achter de grote winkelstraat, dus niet moeilijk te vinden.
Natuurlijk kon ik niet met lege handen naar huis gaan. Ik zag veel leuke spullen, maar koos uiteindelijk voor zo’n leuke cactus inclusief jasje hierboven. De mini’s vond ik ook erg leuk, dus wie weet ga ik gauw eens terug 😉
IMG_20150624_182304Ik heb gekozen voor de aloë inclusief jasje en de grootste maat. Deze kost 5 euro, dus dat valt mee.Ga jij deze winkel ook gauw bezoeken?

Bron tekst: www.soortvanwinkel.nl
Kijk hier ook voor meer informatie en een deel van de collectie is wordt hier ook aangeboden door middel van een webshop.
Ook hebben ze een instagram waar veel foto’s voorbij komen over de producten, de mooie winkel en nieuwe collecties/ontwerpen in de winkel. Neem dus daar ook even een kijkje @soortvanwinkel.

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  bhduit
  9 juli 2015 at 08:31

  Nou daar ga ik zeker eens heen, wat een leuke winkel zeg!!

 • Reply
  Cosy by Cindy
  9 juli 2015 at 10:10

  Leuke tip!

 • Reply
  Snapshots of my room #2 | mydailyteacup
  15 augustus 2015 at 08:06

  […] Hierboven zie je mijn favoriete hoekje in Zwolle op het moment. De nieuwe cactus die ik kocht bij Soort van Winkel, is van Beton and More. Het is een Aloe en zit ‘verpakt’ in een papieren […]

 • Reply
  willemien plat
  21 oktober 2015 at 18:45

  Gisteren, 20 okt. was ik in uw leuke winkel om mijn eetkamerset uit de Amsterdamse Stijl aan te bieden. Er is een foto afgegeven.
  Toen mijn dochter dit vernam liet zij weten er belamgstelling voor te hebben. Dus trek ik hierbij mijn aanbod weer in.
  Met vriendelijke groet,
  Willen Plat

  • Reply
   rensinasteursma
   21 oktober 2015 at 22:17

   Hallo, ik heb zelf geen winkel. Maar heb een blog geschreven over de winkel, een soort promotie en inspiratie voor andere mensen die mijn blog volgen. Dus ik zou je adviseren om even op de website van soort van winkel te kijken, te mailen of nogmaals even langs te gaan. Ik hoop dat u dit bericht ontvangt.
   Groeten, Rensina Steursma

 • Reply
  Plant Shelfie – Urban Jungle Bloggers | mydailyteacup
  5 november 2015 at 08:03

  […] glas heen. Hier zie je verder een cactus van de Sissyboy, een Aloe van Beton and More (gekocht bij Soort van Winkel) en een palmplantje (ben de naam even kwijt). Hierboven zie je nog een kleine DIY, het zwarte […]

 • Laat een reactie achter