Creatief DIY Geen categorie

Surprises Sinterklaas #slak #bierkrat #stofzuiger

Ik hou er van: Sinterklaas, lootjes trekken, gedichten schrijven, snoepgoed en natuurlijk de surprises.

Dit jaar was ik ook weer fanatiek want voor stage mocht ik ook een surprise maken en thuis hadden we ook weer lootjes getrokken (samen met oom en tante).
Lees snel verder voor mijn gemaakte surprises!
Voor stage had ik het lootje van een meisje, ze wilde graag slijm (dit wilde zo’n beetje ieder kind…), een knuffeltje en een chocoladeletter. Ik ben bij de Action langs geweest, hier kun je altijd veel cadeautjes kopen voor weinig :).
Doordat ik het slijm eerst nergens kon vinden had ik bedacht om een slak als surprise te maken. Ook kon het gedicht hier mooi bij aansluiten. Hij is goed gelukt vind ik zelf. Het meisje was er ook erg blij mee, helaas moest hij helemaal stuk doordat de cadeautjes ook in het lijf zaten. Dit vond ze wel jammer…
We hadden een hele gezellige dag, ‘s ochtends alle surprises en ‘s middags zouden we spelletjes doen. Dit laatste is helaas niet doorgegaan. Wegens de verwachte storm moesten we alle kinderen naar huis sturen, dus alle ouders bellen en mailen… Gelukkig viel het allemaal mee, maar ik dwaal af hier mijn surprise.
Twee drinkflessen als lijf, daaromheen geel papier, een smiley als gezichtje en een soort ijzerdraad als ‘sprieten’. Het huisje heb ik gemaakt met karton en hier tussen papier te plakken.

Dan had ik nog het lootje voor thuis. We zouden het eigenlijk vanavond vieren maar helaas zijn mijn oom en tante ziek, dus moet ik nog een week wachten ๐Ÿ™
Ik had het lootje van mijn moeder, maar eerst de surprise voor mijn broertje. Ik vind het leuk om altijd voor iedereen een klein cadeautje te kopen. Mijn broertje drinkt de laatste tijd bier dus kocht ik een sleutelhanger flesopener. Ik had een grote doos gekregen van de bol.com dus een FOP surprise was hierbij snel gemaakt.

Zoals ik hierboven al zei had ik een grote doos van de bol.com gekregen. Hierin heb ik mijn ‘ieniemini’ cadeautje gestop en hierop allemaal kranten snippers. Vervolgens heb ik de doos groen geverfd. We hadden nog zo’n bierkrat papier dus die erop geplakt. In de zijkanten heb ik handvatten gemaakt en de zwarte rondjes moeten bierdoppen voorstellen…

Dan nog het lootje voor mijn moeder. Ze wilde graag een toetsenbordstofzuiger (blokker, tja wat moet je daar nu mee…). Die had ik gekocht en hierbij heb ik een stofzuiger als surprise gemaakt. Mijn moeder is namelijk altijd fanatiek aan het stofzuigen en kan er uren over doen haha… Het gedicht moet ik nog even verzinnen.

Ik kon geen voorbeeld op internet vinden, dus heb ik zelf wat bedacht. Eerst een schoenendoos gevuld met het cadeautje en krantensnippers. Ik heb de hoeken rond proberen te maken met papier en plakband. Hierover bruin kaftpapier en ook heb ik een handvat gemaakt. Zwart kartonnen rondjes als wielen en letters geprint. De slang heb ik gemaakt met 3 wc rollen en de onderkant met zwart papier. De buigbare slang is a4 kaftpapier.

Ik heb er heel erg mijn best op gedaan en daardoor was ik gisteren ook best sneu doordat het niet doorging. Maar ja nu hebben we het nog te goed… Ik wens jullie allemaal een fijn weekend!

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reply
  lien
  7 december 2013 at 16:54

  Wat leuk die slak! Dacht al dat het met snail mail te maken had! En die stofzuiger…ge-wel-dig!!

 • Reply
  jewelyz
  7 december 2013 at 17:15

  Wat een creatieve surprises heb je gemaakt! Vind ze beide echt goed gelukt ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Gonda Westra-Steursma
  7 december 2013 at 19:08

  Hai Rensina, ik vind je suprises ontzettend leuk en goed gelukt. De stofzuiger vind ik een toppertje. Daar is je moeder vast blij mee. Leuk hรจ om zo bezig te zijn! Jasper en ik zijn bezig geweest met de ronde houtjes van de boom. Dat is ook leuk om te doen. Je ziet het nog wel eens.

 • Reply
  Willy
  7 december 2013 at 19:32

  Hรจ wat een Sint pech, storm…ziekte…tja tegen de natuur valt niet te vechten Rensina maar ik kan me voorstellen dat je een beetje teleurgesteld was, je hebt er zoveel werk van gemaakt met een geweldig resultaat!! Maarrrrrr…. wat in het vat zit verzuurd niet. Ik wens jullie nog een fijne Sinterklaas.

 • Reply
  Lisanne Myblog
  8 december 2013 at 01:52

  Wat creatief bezig geweest zeg! Ik ben nooit zo goed in surprises maar wel in gedichten dus dat compenseert het weer ๐Ÿ˜‰ Fijne sinterklaas volgende week alvast! Liefs Lisanne

 • Reply
  Daphne Coers
  8 december 2013 at 10:38

  Wat een leuke ideeรซn heb jij toch!
  En wat mooi geworden allemaal.

  Veel plezier volgende week

 • Reply
  watdoetvanessanu
  8 december 2013 at 21:25

  Coole surprises!!

 • Reply
  Vanessa
  11 december 2013 at 02:02

  So nice…

 • Reply
  STIJL bij Willeke
  11 december 2013 at 21:00

  Je bent weer erg creatief bezig geweest!! Goed geslaagd!!!

 • Reply
  theezakje41
  12 december 2013 at 01:27

  Wat voor leuks had Sint voor jou bedacht?

 • Reply
  Anne Solveig
  13 december 2013 at 19:39

  Super leuk bedacht!

 • Reply
  2015 jaarverslag… | mydailyteacup
  31 december 2015 at 14:52

  […] blogjaar 2015 Wat zijn mijn meest gelezen blogs?ย 1. Surprises Sinterklaas, dit is een blog dat al uit 2013 komt. Maar nog ieder jaar veel wordt gelezen op mijn blog en […]

 • Laat een reactie achter