Food Geen categorie

Taarten en een afscheid

Afgelopen zondag was mijn moeder jarig. Hiervoor heb ik samen met mijn moeder de taarten gebakken. Dat wil zeggen dat mijn mama mijn hulpje was haha πŸ˜‰ Eerst in het boek van Rudolphs Bakery twee taarten uitgezocht (Review komt binnenkort nog eens online, heb ik nog steeds niet gedaan…).

Vervolgens boodschappen gedaan en aan de bak.
Ook heb ik afgelopen week afscheid genomen van mijn stage. Het was een moeilijke beslissing, maar ik heb uiteindelijk besloten te stoppen met de PABO. Ik denk dat het beroep toch niet zo goed bij mij past als ik had gedacht. Nu ga ik iets heel anders doen. Ik weet nog niet precies welke opleiding het wordt maar in ieder geval iets met interieur- of productpresentatie vormgever. Voor deze opleidingen moet ik naar Zwolle of ik blijf in Groningen. Ik hoop dat deze opleiding helemaal bij mij gaat passen. De mensen aan wie ik het al heb verteld, vinden ook dat zo’n soort opleiding bij mij past. Omdat ik zo creatief ben… Erg leuk om te horen en dit geeft vertrouwen over de keuze die ik ga maken.Β 
Β 
Hier zijn ze dan de spinnen cupcakes die ik maakte voor mijn stageklas. Ze zijn supergoed gelukt en waren ook erg lekker. De kinderen vonden ze helemaal geweldig. Volgens hen kon ik altijd nog cupcakes bakker worden haha. * Het recept komt over vier weken online…

Dan de taarten die ik voor mijn moeders verjaardag maakte.

De eerste taart was de bananensplitvlaai. Een erg lekkere vlaaibodem met hier bovenop banketbakkersroom en bananen. De taart werd vervolgens gedecoreerd met Slagroom, banaan, chocoladesaus en amandelschaafsel. Deze taart was echt heerlijk!
De volgende taart hebben jullie al eerder op mijn blog gezien. De Mango-Yoghurt taart. Deze is ook superlekker. Een bodem van langevingers, yoghurt/slagroomkwark en mangovulling. Ik heb dit keer de decoratie iets anders gedaan omdat we geen munt hadden gekocht. Dit vind ik ook erg leuk zo met de mangostukjes en chocoladeschaafsel. *De vorige keer kreeg ik de vraag naar het recept, nu heb ik goede foto’s gemaakt en het recept komt over 2 week online!

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reply
  jewelyz
  22 mei 2014 at 09:29

  Oh wow, de beide taarten zien er geweldig lekker uit! En die cupcakes zijn gewoon zo leuk πŸ˜‰
  Heel moedige beslissing heb je gemaakt! Maar je kan beter 3 opleidingen gestopt hebben en daarna 1 geweldige opleiding doen die je Γ©cht raakt, dan 1 opleiding waar je toch geen klik mee hebt. Je bent nog jong genoeg dus alle tijd om iets van je leven te maken! En creatief ben je zeker, die richting kan sowieso niet verkeerd zijn πŸ˜‰

 • Reply
  Mirjam Schippers
  22 mei 2014 at 09:29

  Dat is vast een lastige beslissing geweest, ik ben zelf ook een keer met een opleiding gestopt. Hopelijk kan je snel aan de slag met een nieuwe opleiding die beter bij je past!
  En jummie, wat zien al die dingen er heerlijk uit!
  Liefs,
  Mirjam

 • Reply
  Willy
  22 mei 2014 at 21:28

  Mmmmm…ik zit hier te watertanden, wat zien ze er heerlijk uit die taarten van jou (en je moeder :)) nog gefeliciteerd met haar verjaardag. Je gaat dus toch stoppen met de PABO, een moedig besluit. Ben erg benieuwd welke opleiding het uiteindelijk gaat worden maar je zit volgens mij in de goede richting!

 • Reply
  Daphne Coers
  22 mei 2014 at 22:19

  Mmmmmm, het water loopt me in de mond, ziet er heeeeerlijk uit.

  Jammer van je PABO, maar idd zeer moedig. Ik begrijp het wel, als je er niet goed zit moet je soms je hart volgens ipv je verstand.
  Uiteindelijk zal het een goede beslissing zijn, let op mijn woorden.
  Je bent nog jong genoeg om wat anders te gaan doen en oud genoeg om de juiste beslissing te nemen.
  Goed en dapper van je.
  Groetjes en fijn weekend, Daphne

 • Reply
  Indruk
  22 mei 2014 at 22:54

  Als je er geen goed gevoel bij hebt dan is dat, hoe lastig het ook is, de beste beslissing. Je moet je werk straks wel met plezier doen. Succes met het kiezen van een nieuwe opleiding. Pascale X

 • Reply
  Een dotje wat
  23 mei 2014 at 20:06

  Wat grappig, die spinnetjes!
  Goed dat je je hart volgt, komt vast goed met de nieuwe opleiding, succes.
  Fijn weekend, liefs Marieke

 • Reply
  theezakje41
  23 mei 2014 at 22:05

  Wat een dappere beslissing en hoe zit het nu met je plannen van Edukans? Gaat dat gewoon door en staat hier los van? En heb je zin om 28 juni mee te gaan naar Hoorn? Ruilen bij Linda thuis.

 • Reply
  cindy landuyt
  24 mei 2014 at 00:07

  Het ziet er allemaal weer erg heerlijk uit! Groot gelijk dat je voor iets kiest wat je graag doet. Je bent nog jong genoeg om een nieuwe richting uit te gaan. Veel succes! En ik wacht vol ongeduld op het recept van de mango-yoghurt taart πŸ˜‰

  Cindy x

 • Reply
  Gonda Westra-Steursma
  24 mei 2014 at 17:25

  Lieve Rensina, Een dappere beslissing om te nemen, maar waarschijnlijk goed voor jezelf.
  Iets met het interieur kan goed zijn. Je kunt ook altijd nog een taartenbakkerij beginnen, want het ziet er allemaal super uit. De cupcakes ook trouwens. Leuk en lekker.
  Succes met de besluitvorming over je toekomstige studie in ieder geval.
  XXX Gonda

 • Laat een reactie achter