Boeken&Tijdschriften Food Geen categorie

Tijdschrift Smult #ikkookboek

Zoals jullie al konden lezen in het eerste artikel van de #ikkookboek heb ik erg veel leuke kookboeken op de plank staan en doe ik daarom mee met de challenge van Lonneke. Lees HIER week 1, HIER week 2 en HIER week3. Vandaag deel ik met jullie, voor nu, de laatste week. Maar ik ga zeker vaker mijn kookboeken van de plank halen en zal dit natuurlijk met jullie delen. 

Het tijdschrift: 
Smult – het tijdschrift naar aanleiding van de website smulweb.nl
Nooit meer gebrek aan kookinspiratie! Smult is het magazine met het beste van Smulweb.nl en zorgt met ruim 65 recepten voor de lekkerste gerechten voor elke gelegenheid. Verwen jezelf met een 90 pagina’s dik blad vol met tips van bekende koks ,zoals Annabel Lanbein en Ellemieke Vermolen, de nieuwste trends, alles wat je nog niet wist over verschillende producten en kookpassies van hobbykoks. Met smult wordt koken lekkerder én leuker! Het blad verschijnt vier keer per jaar op je keukentafel met een nieuwe editie: Elk seizoen nieuwe inspiratie om heerlijk mee te experimenteren en je familie te verrassen. (Bron: www.smult.nl) 
Naast leuke, verrassende pagina’s vind je in dit blad vele recepten. Bedacht door koks maar ook veel recepten van de website smulweb. Erg leuk dat ze hun ‘klanten’ mee laten doen in het tijdschrift. Ik heb dan ook een recept gemaakt dat oorspronkelijk komt van smulweb.nl. 

Wat ik maakte: 
Het tijdschrift belooft dus vele lekkere recepten en dit is zeker waar! Ik zag allemaal lekkere recepten die ik nog wel eens wil uitproberen. Maar voor nu heb ik gekozen voor het recept van smulwebkok Willemienwillemse, namelijk de Mexicaanse Tortillataart op blz. 86. Ik heb het recept gehalveerd zodat ik het voor twee personen maakte. Ik maakte eerst een taartje voor mijzelf, handig zo’n mini appeltaartvorm van de Xenos, en toen ik die op had maakte ik er nog eentje voor mijn moeder die het ook wel wat leek. Zij heeft het het afgelopen weekend opgegeten, toen ik vrijdag thuis kwam. 

Het recept is erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar! Zeker omdat het niet moeilijk te maken is en je het recept ook nog zou kunnen halveren tot 1 persoon. 

Ik heb erg genoten de afgelopen 4 weken met heerlijke, vernieuwende recepten. Er zijn een aantal recepten die ik zeker vaker zal gaan maken. Jullie allemaal erg bedankt voor alle lieve berichtjes iedere week! Ik hoop jullie geïnspireerd te hebben om ook vaker een kookboek uit de kast te pakken, door te bladeren en zo nieuwe recepten te ontdekken en uit te proberen. 

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  Verie - Vestywo
  24 maart 2015 at 13:21

  Mjammie,..dat ziet er echt heel lekker uit. Dat lijkt me wel leuk om te maken. Fijne dag..

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 • Reply
  Sophie -
  24 maart 2015 at 20:45

  Dat ziet er lekker uit zeg!

 • Reply
  Daphne Coers
  24 maart 2015 at 22:27

  Mmmmmm, ziet er weer heel erg lekker uit.
  Ik doe dat soms ook.
  Op sommige dagen kook ik (of liever gezegd, meestal mijn man) “gewoon”, dus niks bijzonders. Maar soms heb ik zin om lekkere recepten te gaan bekijken, boodschappen te doen en dan uitgebreid te koken. Heerlijk vind ik dat.
  En ja……internet of een leuk tijdschrift helpen dan erg.
  Veel plezier en succes met LEKKER koken.

 • Reply
  lien
  25 maart 2015 at 12:55

  Dat magazine ken ik nog niet, het ziet er erg leuk uit! Eens kijken in de supermarkt…Je recept mag er zijn hoor, jammie!

 • Reply
  Willy
  25 maart 2015 at 15:31

  Nou je kunt in ieder geval niet zeggen dat alle studenten slecht eten, jij bent een ware keukenprinses aan het worden 🙂

 • Reply
  Mexicaanse Tortillataart – mydailyteacup
  19 januari 2016 at 08:06

  […] Een tijd geleden heb ik meegedaan aan de #ikkookboek. Hier heb ik gekookt uit het leuke Smult tijdschrift, wat ik al eerder deelde. Iets wat ik nog vaak maak is een mini Mexicaanse tortillataart. Daarom […]

 • Laat een reactie achter