Uitjes

Tulpenroute en een bezoekje aan Elburg

Gisteren hadden we een leuk uitje gepland, mijn oom, tante, moeder en ik. Mijn moeder wil al jaren naar de Keukenhof, maar aangezien dat vanuit Groningen best ver weg is en dus best prijzig, besloten we het op een andere manier op te lossen. We hebben een tulpenroute gereden in de Flevopolder en daarnaast bezochten we het fotogenieke Elburg. Uiteraard ging mijn camera mee en zo trakteer ik jullie vandaag op wat fijne plaatjes.Β 
Mijn oom had een route uitgeprint van 110 km en zo vertrokken wij gisterochtend naar Flevoland. Na een tijdje rijden en een tussenstop met koffie en thee konden we beginnen aan de route. We zagen de mooiste velden vol prachtige tulpen. Af en toe kwam het raam open en één keer zijn we ook daadwerkelijk uitgestapt om ze van dichtbij te bekijken. Want helaas regende het af en toe.
Prachtig om zo’n immens veld vol felle kleuren van dichtbij te bekijken! Ik maakte lekker veel foto’s en uiteraard kon een foto met onszelf erop niet ontbreken. Mijn moeder matcht heel mooi met haar blauwe jas vind ik :).
Helaas viel de route een beetje tegen… We zagen maar weinig overvolle bollenvelden en daarnaast werden vele tulpen al gekopt. Op de foto hierboven kun je zien hoe een mannetje met zijn apparaat over de mooie bloemen heen rijdt en de koppen afknipt. Mijn oom vertelde dat dit gebeurd omdat de bloembollen 5 jaar nodig hebben tot ze goed zijn voor de verkoop… Wel jammer voor ons dat ze dit nu al deden want hierdoor zagen we vele afgeknipte, groene velden ipv mooie kleuren.
Tussen de middag namen we een grote tussenstop bij Elburg. Een heel mooi plaatsje waar we lekker hebben rondgewandeld en genoten van een heerlijke lunch! Wat is dit een fotogeniek plaatsje zeg. En toevallig waren het ook nog havendagen en daardoor waren er allemaal boten, sleepschepen en allemaal marktkraampjes. Gezellig druk dus!
Toen ik even ter inspiratie op #elburg zocht op Instagram, want tja altijd op zoek naar hotspots ;), kwam ik een schattig straatje tegen met vlaggetjes. Uiteraard moesten we die opzoeken. En we hebben hem gevonden!! Kijk nou hoe mooi, echt heel erg leuk om doorheen te lopen. De hele straat staat vol met zinken tonnen vol met gekleurde bloemen en ivm koningsdag en de festiviteiten in de stad hingen er vlaggetjes. Hoe leuk zou het zijn om hier te wonen?

Na het bezoek aan Elburg reden we de tulpenroute verder af, maar helaas zagen we niet veel tulpen meer. De volgende keer maar de route van Wimke rijden, die toevallig gister een blog heeft geschreven over de tulpenroutes (met prachtige foto’s!).
Mocht jij nog tips hebben dan hoor ik het graag. Wie weet kunnen we volgend jaar weer zo’n tripje plannen.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply
  Daphne Coers
  29 april 2017 at 11:31

  Wij staan vlakbij Elburg op de camping (en 1 van onze personeelsleden woont in Elburg)
  Elke keer als ik naar de camping toe ga zie ik een prachtig veld met mooie tulpen…….denk alleen dat als ik straks ga, de tulpen geknipt zijn ?
  Elburg is inderdaad een TE leuk stadje.
  Zoveel leuke straatjes, winkeltjes, gezellige haven, leuk pleintje middenin de stad en heerlijke ijsjes te krijgen.
  Alleen het binnenkomen, onder de stadspoort doorlopen is al een bijzonder gevoel.
  Ik kom er graag, er is altijd wel wat te beleven.
  Jammer dat jullie tulpen route tegen viel, komt misschien ook door de kou en de nattigheid (en vorst) van de laatste weken……
  Volgend jaar gewoon een andere route rijden en hopen op een stralende, warme dag.
  Fijn weekend, groetjes, Daphne.

 • Reply
  Willy Duit
  30 april 2017 at 22:19

  Wat een prachtige foto’s van een heerlijk dagje Rensina, gezellig!

 • Reply
  Maandmomentjes: April – Mydailyteacup
  2 mei 2017 at 07:01

  […] Zwolle gaat. * Afgelopen vrijdag ging ik op pad naar de Noord Oost Polder en reden we een heuse tulpenroute. Uiteraard bezochten we ook een stadje en dat werd het fotogenieke Elburg. Ik word zo blij van dit […]

 • Reply
  nina || ninamaakt
  4 mei 2017 at 10:07

  Hihi, wat grappig dat je in de Noordoostpolder was, daar liggen mijn roots! πŸ™‚ Of nou ja, ben er niet geboren, maar ik ben opgegroeid in Emmeloord, precies in het midden van de NOP. Tulpen koppen en bollen pellen was vaak mijn vakantiebaantje πŸ˜‰

 • Laat een reactie achter