Boeken&Tijdschriften Review

Vive la Vie

Eindelijk weer een boekreview voor jullie en dit keer een prachtig boek die ik voor mijn verjaardag heb gekregen. Het boek stond dus al een tijdje (ongelezen) in de kast, dus de hoogste tijd om hem open te slaan, uitvoerig te bekijken en te lezen. Vandaag deel ik de review met jullie van het DIY boek ‘Vive la Vie’. Ik heb de verschillende foto’s gemaakt en natuurlijk zal ik mijn beoordeling geven. Veel lees- en kijkplezier en wie weet beland dit boek al snel in je (digitale) winkelmandje… Β (Mocht je nou nog op zoek zijn naar een leuk bakboek, creatief/doe boek, leesboek ofΒ tijdschrift, kijk dan zeker eens bij de tag ‘Review’ rechts of de categorie ‘Boeken&Tijdschriften’ in de bovenbalk. Hier staan alle reviews die ik ooit heb geschreven over boeken en tijdschriften, inclusief linkjes naar een webwinkel.)Β 
IMG_20150712_165819Het boek ‘Vive la Vie’ is geschreven door Ingrid van Willenswaard, beter bekend van het blog Ingthings. Dit blog is zeker ook een kijkje waard, want ik geniet iedere keer weer van haar verhalen en foto’s. Het boek is de opvolger van haar eerste boek ‘Kringloopgeluk‘ en haar derde boek over haken, breien en alles wat met wol te maken heeft is inmiddels in de maak. Ondertussen heeft ze ook nog eens een leuk kleurboek weten te maken. Een bezige bij dus die Ingrid, maar goed gauw over naar haar tweede boek.
IMG_20150712_170015Het boek bestaat uit 8 verschillende hoofdstukken in geweldige thema’s. Wat denk je van appelwangen, een dag met een gouden randje of flierefluiten. Je zou toch meteen naar de bijbehorende pagina gaan en willen lezen en zien wat hier bij hoort. Ik in ieder geval wel! Ieder hoofdstuk bestaat uit zo’n 18 pagina’s vol met DIY’s, Kringloopgeluk en mooie verhalen en tekeningen.
IMG_20150712_170235Ook in dit boek is aandacht besteed aan het haken en breien. Zo vind je uitleg over verschillende steken en laat Ingrid zien hoe je bijvoorbeeld een appeltje haakt. Ook zie je vlaggetjes voorbij komen, die ik meteen graag wil maken om op te hangen aan een slinger als ik jarig ben.
IMG_20150712_170109Op een aantal pagina’s staan grote foto’s met de mooiste quotes. Verder komt de kringloop een aantal keren terug, zo heeft Ingrid op deze pagina allemaal spulletjes gezocht met een roze bril op. Alles is daarnaast ook mooi gestyled en prachtig gefotografeerd.
IMG_20150712_170350De handgeschreven teksten zijn erg leuk en passen goed bij de bijpassende foto. Dit is iets wat je ook veel terug ziet op het blog van Inrid (ingthings). Dit spreekt me erg aan en past goed bij de stijl van Ingrid.
IMG_20150712_170045Daarnaast komen er vele DIY’s terug. Met papier, wol, naald en draad of een lekker recept voor tarte tartin. De leukste dingen voor een feestje komen voorbij of wat dacht je van een minicursus wolken kijken. Dus voor ieder wat wils in dit creatieve, kleurrijke en vrolijke boek. Heb jij hem al in je kast staan?

Je kunt Vive la Vie voor € 19,99 kopen bij bol.com. Klik op deze link om het boek meteen in je mandje te gooien, dan heb je hem zo snel mogelijk in huis πŸ˜‰
IMG_20150712_170455

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  Jeanette Renting
  23 juli 2015 at 11:41

  Geweldig zijn de boeken van Ingrid. Zo leuk, word je blij van!

 • Reply
  Cosy by Cindy
  23 juli 2015 at 11:45

  Ik ken haar niet maar klinkt allemaal heel leuk! Deze tip ga ik onthouden. Groetjes

 • Reply
  Ageeth Mooij
  3 augustus 2015 at 11:37

  Ik heb Vive la vie sinds de verschijningsdatum en het blijft inspireren door de maanden heen. Dat vind ik ook het leuke van het boek en van Ingrid.
  Ik volg je nu via Bloglovin’ en vind het leuk wanneer je bij mij meekijkt πŸ™‚

 • Laat een reactie achter