Inspiratie Uitjes

Wonen&Co 2016, Kom uit je nest

Vorige week zondag ben ik eindelijk eens naar Wonen&Co, de beurs, geweest. Ieder jaar hoorde ik erover en leek het me interessant. Maar het kwam er maar niet van of het leek me niets. Dit jaar wilde ik daar dus verandering in brengen en zo gezegd ging ik zondagmiddag met mijn moeder, tante en haar vriendin naar de beurs toe. Ik had geluk want kreeg twee vrijkaarten en won er ook nog eens twee via Facebook. Helemaal leuk dus! Vandaag wat inspirerende plaatjes die ik schoot van de stands. 
Wonen&CoEerst wat informatie over de beurs, want wie weet ken je het helemaal niet… Bron

Wonen&Co de beurs heeft maar één gouden tip: kom uit je nest! Het leukste en best bezochte woonevenement van Noord-Nederland stond van donderdag 17 tot en met zondag 20 maart op de agenda.
Jaarlijks openen ruim 45.000 mensen de deuren van MartiniPlaza. Zij worden dit jaar getrakteerd op een broeinest aan woontalenten, schokkend veel informatie over bevingen, de huisartiesten van Wonen&Co, een dosis foodbeleving en veel, heel veel wooninspiratie.

Het voorjaar is hét seizoen om verliefd te worden op je huis. Het is immers weer tijd voor de nieuwe voorjaarscollecties, een ‘sneak peek’ is exclusief te bewonderen op Wonen&Co de beurs. Maak je vooral geen zorgen, woontrends veranderen niet zo snel als modetrends. Ook in 2016 halen we de natuur letterlijk in huis. De botanische woontrend gemixt met jungle invloeden is hip en de poeder- en huidskleuren gaan we terug zien in de Nederlandse huiskamer. De opkomst van de ronde en ovale vormen is echter misschien wel dé woontrend van 2016. Ontdek de nieuwste woontrends in de ‘Puur Wonen’ hallen.

Wonen&Co de beurs presenteert een uitgebreid smaakplein met plek voor de lekkere dingen des levens. Nieuw op het plein is de Smaakstudio waar je doorlopend kunt proeven én zelf aan het roer staat.
Wonen&CoZoals je kunt lezen dus voor ieder wat wils, maar voornamelijk komt er woon- en bouwinspiratie aan bod met een toefje culinair. Hierboven zie je één van de rollende caravans, gemaakt door de winkels Vesta en Trendhopper. Erg mooi gedaan door al die kleine ‘huisjes’ toch super in te richten. Erg inspirerend. Daarnaast kon je vele woonaccessoires kopen bij Vesta, moeilijk, maar ik heb niks gekocht haha.
Wonen&Co     Wonen&Co
Naast wooninspiratie vind je ook enkele shopstands. Hierboven kun je bijvoorbeeld woonaccessoires en meubels kopen. Het hangende bed vond ik zo’n tof idee! En het rechtse plaatje vond ik gewoon inspirerend en gaaf ingericht met die industriële meubels.
Wonen&CoWonen&CoIk vond de beursstands erg leuk, maar mijn ultieme favoriet waren de tiny huisjes van Folk. Dit is een conceptstore in Groningen. Het doel van de tiny huisjes is zo efficiënt mogelijk wonen op weinig vierkante meters. Ik heb er inmiddels wat meer over gelezen en er zijn veel mensen die een tiny huisje laten bouwen en er in gaan wonen. Bijzonder om te zien dat je in zo’n kleine ruimte goed kunt wonen. Daarnaast waren de huisjes erg mooi ingericht! Wil je nou meer weten? Kijk dan even op DIT blog van de Groene Meisjes.
Wonen&Co     Wonen&Co
De Wonen&Co beurs was erg inspirerend. Maar wel moet ik bekennen dat ik de woonbeurs in Amsterdam leuker vind. De wonen&co beurs is zeg maar het kleine zusje van de grote woonbeurs. Je ziet vooral veel ‘bouw/koop’stands waar je bijvoorbeeld een nieuwe vloer of meubels kunt bestellen. En maar een aantal ingerichte stands zoals je hierboven kunt zien. Dit laatste vind ik altijd geweldig, dus daar kan nog aan gewerkt worden voor de volgende keer ;).

Maar al met al een leuke beurs om te bezoeken met een clubje vriendinnen of familie.

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply
  Maria
  28 maart 2016 at 10:07

  Ik ben er zelf eens een jaartje niet geweest, na jaren er in de organisatie te hebben gezeten, is het nu ook wel eens lekker om een jaar over te springen. Hoor volgend jaar wel van je of je weer wilt gaan. Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant gaan in elk geval door.

 • Reply
  Joke
  28 maart 2016 at 13:21

  Leuk om te lezen en te zien Rensina.
  groetjes, Joke

 • Reply
  noordinarytales
  28 maart 2016 at 17:31

  Ik had tot kort niet van deze beurs gehoord, helaas stonden wij dat weekend ergens zelf met onze producten. Anders had ik misschien wel een reisje richting Groningen geboekt 🙂

 • Reply
  Judith
  28 maart 2016 at 23:44

  Leuk om te zien dat er ook behoorlijk wat groen in alle interieurs zit verwerkt!

 • Reply
  Greetings from Arnhem
  29 maart 2016 at 09:39

  Leuke inspirerende foto’s! En knap dat je niets gekocht hebt. 😉

 • Reply
  bhduit
  29 maart 2016 at 23:00

  Leuk verslag Rensina voorzien van prachtige foto’s!!

 • Reply
  Maandmomentjes: Maart – mydailyteacup
  6 april 2016 at 16:30

  […] Ik ging naar de Wonen&Co beurs en spotte dit mooie hoekje in de stand van Folk […]

 • Reply
  Wonen&Co 2017 + Winactie – Mydailyteacup
  12 maart 2017 at 10:18

  […] weet je het nog, vorig jaar ging ik voor het eerst naar de Wonen & Co beurs in Martiniplaza in Groningen. Een beetje […]

 • Laat een reactie achter