Home Makeover

Woonkamer styling Burum

Alweer een hele tijd geleden (lees 1,5/2 jaar!) starte ik met de woonkamerstyling voor mijn oom en tante. Het werd goed ontvangen, maar verder werd er niet veel mee gedaan… Nou het vuurtje is inmiddels weer aangewakkerd en ik ben inmiddels klaar met een heel nieuw plan! Een beetje hetzelfde als het eerste plan, maar met veel meer kleur. Tijd om het plan aan jullie te laten zien, want we gaan binnenkort shoppen voor verf, vloer, tegels en uiteraard meubels en accessoires. Maar daarover later meer, eerst het woon plan! 
Nadat ik een beetje duidelijk had wat de wensen van mijn oom en tante waren, heb ik inspirerend beeld gezocht en een moodboard gemaakt. Mijn tante houdt heel erg van de ‘buitenlandse’ sferen. Dus een beetje Marokaanse/Turkse invloeden konden niet ontbreken. Dit zie je dan ook terug in de tegeltjes, de rood/roze tinten en bijv het Kelimvloerkleed. Ik wil een lichte sfeer creëren aangevuld met rood/roze/oranje tinten, lichte groentint en een houten vloer.
Al met al een sfeer wat ik zelf stiekem ook wel heel erg mooi vindt. Momenteel ben ik zelf ook wel fan van de roodbruine kleur dat echt een trend begint te worden in interieurland.

Ik heb het moodboard laten zien en deze werd meteen goed ontvangen. Maar uiteraard kwamen er nog vele vragen en ideeën, dus heb ik mijn plannen ook verwerkt in een SketchUp ruimte. SketchUp is een programma waarin je zelf gebouwen kunt bouwen en helemaal zelf kunt inrichten, een soort professionele Sims eigenlijk haha. Ze krijgen eigenijk al een kijkje in hun nieuwe woonkamer. Want vaak is het lastig om te zien hoe zo’n moodboard nou vertaalt wordt in je eigen huis… Op deze manier krijgen de bewoners een beeld van hoe het nieuwe plan in hun eigen huis eruit komt te zien.


Zoals je kunt zien heb ik hun eigen woonkamer zoveel mogelijk nagetekend. Ik heb globaal de maten gekregen en de plekken waar de ramen en deuren zitten. Op deze manier heb ik het huis opgebouwd. Daarna kon het inrichten beginnen, dit is uiteraard het leukste werk 🙂 .
Zoals je kunt zien komen de kleuren uit het moodboard terug in de muren, vloer en de accessoires.
Verder heb ik hun meubelwensen uitgezocht en in het huis geplaatst. Samen zijn we namelijk al een keer naar Loods 5 geweest om inspiratie op te doen qua woonstyle en meubels. Verder is voor mij duidelijk welke spullen er bewaard moeten blijven en wat er weg kan. Bij dit woonplan had ik alle vrijheid, één kast blijft -> Maar wordt groen geverfd, en voor de rest zijn er alleen wat accessoires en persoonlijke eigendommen die moeten blijven.

Zelf vind ik het eindresultaat erg mooi geworden. Het ziet er veel ruimtelijker uit nu (ik laat de voor foto’s nog wel eens zien) en verder komen de kleuren goed uit. De tegels op de schouwmuur vind ik vooral heel erg tof! Dit is vernieuwend, een eyecatcher en daarnaast passen de Portugese tegels heel goed bij de sfeer.

Omdat de gang/hal ook wel aan vervanging toe was, mocht ik hier ook nog een plan voor maken! Hierboven zie je weer een moodboard. Ik heb dezelfde stijl en sfeer als de woonkamer terug laten komen om een eenheid te creëren. Alleen wordt de roodkleur iets minder toegevoegd.
Ik wil veel gaan werken met simpele DIY’s zoals het schoenen kastje en de muurdots van Muuto.
Er is een lange gang waar ik een lambrisering in de groentint wil verven. Verder heb ik nog heel mooi behang gevonden bij de Karwei die op de kapstok wand komt.
Als laatst nog het idee van de spiegels, dat komt zeker terug want dit vind ik zo’n leuk idee!

Hier zie je de SketchUp resultaten van de hal. De hal is de plek waar de trap zit en verder zitten hier alle deuren naar de slaap- en werkkamer en buiten. Ik heb wit aangebracht op de muren en de trap ‘geverfd’ (hier in de gang zitten nu allemaal houten schrootjes, waardoor het erg donker wordt in de ruimte). Je ziet een schoenenkastje met hierboven het spiegel idee. Rechts zie je de kapstok wand met bankje en het toffe behang. Als je de andere kant oploopt zit er nog een lange gang, deze heb ik niet laten zien, maar hier komt dan de groene lambrisering.

Het plan is helemaal goed ontvangen. Mijn oom en tante zijn er nu al erg blij mee en vinden alles mooi licht en het lijkt veel ruimer. Ik heb ze ook een materialen- en meubelplan gegeven en een winkellijstje. Binnenkort gaan we samen op pad om de materialen en meubels uit te zoeken. Helemaal leuk dus! Ik hoop jullie mee te kunnen nemen tijdens het project. Dus ik hoop snel een deel 2 te kunnen delen.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een woonplan voor welke ruimte dan ook? Of ben je benieuwd hoe ik een ruimte in je huis zou aankleden? Neem gerust contact met me op via mijn mailadres of een reactie hieronder.  

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reply
  Verie
  21 februari 2017 at 14:12

  Wauw, wat een prachtige blogpost en wat ben je een professional hierin! Heel mooi bij elkaar gekozen en ik ben zo benieuwd naar het `echte` eindresultaat, laat je dat nog eens zien?! Heel veel succes!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 • Laat een reactie achter