Home Makeover

Woonkamer styling Hoogezand

Eindelijk was het zover, een echt project is inmiddels (bijna) afgerond. Vorig jaar rond de zomervakantie kreeg ik de vraag of ik een stylingsplan wilde maken voor Roderik en Jarinda. Jarinda zit bij mij in het volleybalteam en wist natuurlijk van mijn opleiding. Ze wilden graag hun woonkamer veranderen, wat meer kleur toevoegen en wat andere meubels. Samen kwamen ze hier niet goed uit, dus besloten ze mijn hulp in te roepen en wat vond ik dat leuk en spannend. Mijn eerste woonplan dat ik niet voor familie maakte. Maar het is helemaal goed gekomen, het plan werd goed ontvangen, is bijna helemaal afgerond dus vandaag deel ik met jullie het resultaat. 
Zoals ik hierboven al zei wilden Jarinda en Roderik graag wat meer kleur. Ze hadden namelijk alleen maar witte muren, bruine meubels en wat gekleurde accessoires. Hier moest dus verandering in komen. Nadat ik duidelijk had wat er qua meubels en accessoires moest blijven (bank/eettafel en stoelen/kast) en wat de woonwensen waren, kon ik aan de slag met mijn plan. Doordat de meeste meubels donkerbruin waren, vond ik het leuk om dit te combineren met blauw-, groen- en geeltinten. Hierdoor matched het mooi samen zonder dat de bruine kleur storend is. Dit moodboard heb ik gemaakt om de style, sfeer en kleuren aan te geven (bron afbeeldingen Pinterest!). Dit plan werd meteen goedgekeurd, beide vonden ze het plan helemaal leuk!
Na het moodboard ging ik aan de slag met een sketchup plan. Niets leuker dan het woonplan dat je in je hoofd hebt uitwerken in het ‘echt’ om zo de bewoners te laten zien wat je eigenlijk bedoeld. Doordat er op iedere muur wel een kleur mocht heb ik hier ook goed gebruik van gemaakt.
De muur bij de bank wordt in de trendkleur van 2017 geschilderd, Denim Drift. Een mooie blauwgrijze tint. Ook de muur aan de tv kant krijgt deze kleur, maar dan als lambrisering. Om de lambrisering wat te breken geef ik deze een groen randje. Eigenlijk was het plan om nog een mooi behang te plaatsen achter de eettafel, zoals je op de sketchup kunt zien, maar helaas is dit door de muurkwaliteit niet mogelijk. De keuken heeft zijn witte muren behouden om de rust te bewaren.
Al met al een heel plan met veel verf, nieuwe gordijnen, meubels en accessoires. Ook dit plan werd enthousiast ontvangen, toch fijn!
En hier is dan het eindresultaat! Het leuke is dat Jarinda zelf ook dingen heeft toegevoegd die ik haar niet had gegeven. Hierdoor krijgt de woning toch een persoonlijke sfeer zonder dat ik alles heb verzonnen. Zo heeft de VTwonen letterbak een groentint gekregen ipv een lichtere blauw en zijn er wat dingen weggelaten of juist toegevoegd.
*De stoel wordt nog vervangen door een gele stoel van Ikea… En ook de kussentjes krijgen nog een mooi geel, gehaakt hoesjes. Zo zie je maar je hebt al een leuk resultaat terwijl het nog niet helemaal af is.
Het nieuwe vloerkleed past perfect bij de kleuren op de muur en de bruine bank! En ook de lampjes die Jarinda heeft gevonden, zijn heel erg leuk.
Rechts zie je een stukje van de keuken met de lambrisering. Ik had zelf gekozen voor een dunnere groene lijn, maar dit geeft ook wel een verrassend effect.

Dankjewel Roderik en Jarinda voor deze leuke opdracht. Ik heb er veel plezier aan beleefd en het resultaat is geweldig!

Mocht je geïnteresseerd zijn in een woonplan voor welke ruimte dan ook? Of ben je benieuwd hoe ik een ruimte in je huis zou aankleden? Neem gerust contact met me op via mijn mailadres of een reactie hieronder.  

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  Danielle
  11 mei 2017 at 16:54

  Wat leuk dat mensen je zo’n opdracht toevertrouwen hè? En dat ze dan zelf aan het klussen slaan en hun eigen toevoegingen doen is dan super leuk om te zien!

 • Reply
  Mirjam
  11 mei 2017 at 16:58

  Ontzettend tof gedaan! Mocht ik mijn eigen huis krijgen en ik kom er niet uit met stylen enzo, dan weet ik je te vinden 😉
  Liefs,
  Mirjam

 • Reply
  Gonda Westra-Steursma
  24 mei 2017 at 22:50

  Dit ziet er leuk uit!
  VT wonen is één van mijn favoriete programma’s. De ene keer vind je het resultaat mooier dan de andere keer, maar over het algemeen leuk.

 • Laat een reactie achter