Creatief DIY Uitjes

Workshop Art & Flow

Op zondag 28 januari was ik uitgenodigd voor een leuk blogevent. Namelijk een workshop Art & Flow in het centrum van Groningen. Een keertje lekker dichtbij huis, dus daar moest ik bij zijn. 
Anouk en Debby wilde doormiddel van dit bloggersevent hun nieuwe workshop testen. Nou dat is zeker gelukt, want wat was het interessant, leerzaam en leuk. Ik had mijn camera mee, dus vandaag een verslag met foto's van de workshop. 

Op de zondagmiddag werden we om 14.00 uur verwacht in de Art Life studio van Debby in Groningen. Wauw wat een prachtige ruimte! Een heerlijke plek met veel licht, prachtige kunstwerken (van eigen hand) aan de muur en allemaal sfeerproducten. Ja hier kun je wel heerlijk ontspannen. 
We werden meteen begroet met een heerlijk kamille theetje en de rustgevende muziek werd opgestart. Toen alle deelnemers binnen waren (zelfs 2 bekenden via ig/blogs!) kon de workshop beginnen. Iedereen zocht een kussentje op met hierop een schriftje voor iedereen, hierin konden aantekeningen en opdrachten worden geschreven. 

Links zie je Anouk van Annanouka Coaching. Zij vertelde over haar werk als bewustzijnscoach, tekstschrijver en inspirator. En alles wat ze vertelde was heel inspirerend. Zo vertelde ze over meditatie en ontspanningstechnieken die je kunt toepassen als je het even te druk hebt of bijvoorbeeld meer wilt ontspannen. 

Na de introductie begonnen we met enkele oefeningen. Een bodyscan, waarbij je alle delen van je lichaam bij langs gaat en zo je gedachten vergeet en ontspant. In het begin vond ik dit wel wat lastig, maar als je gewoon luistert naar je ademhaling en de prettige stem van Anouk merk je dat je heel ontspannen en bewust wordt van je lijf. Heel fijn vond ik het, dus ga het zeker nog eens uitproberen als ik in bed lig en weer eens niet kan slapen van alle gedachten en ideeën in mijn hoofd... Verder deden we een visualisatie oefening wat heel bijzonder was en enkele schrijfoefeningen (ik kan niet alles verklappen, want als je de workshop ook wilt volgen is er niets meer aan 😉 ). 

Vervolgens was het pauze en tijd om wat rond te kijken in de prachtige ruimte, te genieten van thee, koekjes of water. En zie je die mooie theepot? Die had ik ook wel mee naar huis willen nemen, wat heeft Debby mooie spullen (ook servies!) in haar ruimte staan zeg... 

Vervolgens de beurt aan Debby van DebbyPinto. Debby heeft een Artlife gallery en maakt dus de prachtige schilderijen op glas, maar daarnaast is ze ook fotografe en geeft ze creatieve meditatie en flow workshops. Heel inspirerend allemaal, dus was heel nieuwsgierig haar opdrachten.

We gingen aan de slag met ecoline en moesten een bepaalde gedachten uit de vorige oefening tekenen. Ik had het gehad over de natuur, dat ik daar veel inspiratie en rust vind, dus daar ben ik mee aan de slag gegaan. Eerst met je goede hand tekenen en vervolgens met je verkeerde. Wat was het bijzonder om dit te ervaren, maar achteraf gezien teken je veel liever met je verkeerde hand. Want dan kun je vrijer werken (want het wordt toch niet perfect!), gebruik je je creatieve hersenhelft en wordt je tekening op de een of andere manier krachtiger. Heel bijzonder om te voelen. Als laatst bespraken we je tekening en kleuren. Er kwam uit dat ik een aards persoon ben en dicht bij mezelf blijf. Nou dit klopt wel aardig, wat bijzonder om zo via je tekening en gebruikte kleuren te horen van een totaal onbekende wat voor persoon je bent. Leuk! 

Wat vond ik van de workshop? 
Ik vond hem heel inspirerend, leerzaam en leuk! Bijzonder ook, want ik wist van tevoren niet zo goed wat ik kon verwachten van bijvoorbeeld de meditatie oefeningen. Leuk om zo eens mee te maken en te zien hoe je je voelt als je op deze manier creatief bezig bent. Daarnaast zijn Debby en Anouk heel fijn om naar te luisteren. Wel had ik wat meer activiteiten verwacht, maar ja je moet misschien ook niet teveel in een workshop proppen... 

Ik weet sowieso dat ik meer creatief bezig moet zijn. Dit doe ik natuurlijk al met mijn bedrijf en fotografie, maar ik bedoel meer vrij creatief bezig zijn. Dus bijvoorbeeld eens lekker kliederen met verf, een gedachten-verhaal schrijven of er op uit trekken met mijn camera. Het maakt me ontspannen en daarnaast krijg je hier altijd nieuwe ideeën en inspiratie van winwin dus. 

Wil je nu zelf ook meedoen aan een Art&Flow workshop? Dat kan, op zondagmiddag 25 februari is de eerste van een reeks workshops. De workshop wordt georganiseerd voor mensen die behoefte hebben aan meer rust, flow en inspiratie in hun leven. Hiermee wordt ingespeeld op het feit dat veel mensen het gevoel hebben geleefd te worden in plaats van dat ze écht het leven leiden dat ze zouden willen of waar ze over dromen. 

Heb je naar aanleiding van mijn blog nog vragen, of wil je meer weten over Anouk en Debby? 
Neem dan eens een kijkje op hun instagramkanalen of websites. 

AnnaNouka coaching
Website
Instagram

DebbyPinto.Life
Website
Instagram

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply
    Willy
    6 februari 2018 at 12:23

    Zo jammer dat ik dit gemist heb 🙁 maar gelukkig door jouw leuke veslag maak ik het toch een beetje mee!

  • Laat een reactie achter