Creatief Uitjes

Workshop boek binden bij Gewoon Doen

Al een hele tijd wilde ik graag een workshop volgen bij Gewoon Doen, het mini bedrijfje van Willy. Willy ken ik al heel lang, ze is namelijk de moeder van mijn vriendin, en daarom was (en ben) ik altijd creatief bezig als we naar haar toe gaan. Nu ze haar eigen creatieve bedrijfje is gestart wilde ik graag eens een echte workshop bij haar volgen. Nou dit jaar had ik de kans, want voor mijn verjaardag wilde ik een keer iets anders doen dan een ‘feestje’ thuis.  Zo nodigde ik mijn Cibap vriendinnen uit om samen een workshop te doen bij Gewoon Doen. Vandaag zal ik jullie vertellen over Gewoon Doen, welke workshop wij hebben gedaan en wat het resultaat is! 
GewoondoenHierboven zie je een impressie van de gave workshopruimte bij Willy in de tuin. Eerst had ze namelijk alle workshops bij haar in de keuken, maar dit bleek toch niet zo handig. En nu is er dus een heus tuinhuis/workshopruimte gebouwd in de tuin. Het is erg mooi en mocht je nou meer willen zien volg dan zeker een workshop bij Willy 😉 Of kijk even op dit blogje, het ziet er al wel weer anders uit, maar toch.

Gewoon Doen in het kort, namens Willy zelf:
Ik ben dol op creëren in de breedste zin van het woord. Dat kan variëren van een gezellig huis, het maken van een kaart, boekje, canvas, foto praatje ect. Het liefst werk ik met natuurlijke materialen die ik combineer met verf, inkt of een ander medium. Ik probeer altijd uit te leggen hoe ik iets maak, wat de aanleiding is en door wie of wat ik mij heb laten inspireren. De enthousiaste reacties op mijn werk hebben mij aangemoedigd om de lang gekoesterde wens ‘iets meer met mijn hobby te doen’ te verwezenlijken. Sinds 2015 geef ik workshops en sta af en toe op locatie met mijn handgemaakte gifts. (BRON)
Gewoondoen      Gewoondoen
Goed, gauw terug naar de workshop zelf. Ik had er namelijk voor gekozen om de workshop ‘Boek binding’ te volgen. Tijdens deze workshop maakten we het boekje helemaal zelf, dit wil zeggen dat we eerst de kaft hebben gebonden met de secret belgian binding. Vervolgens bewerkten we deze met stempels, inkt en sprays. Wat gelijk een tof beeld gaf. We waren met een clubje van vier creatieve meiden, dus dat was erg gezellig!
GewoondoenNadat we de kaft helemaal hadden bewerkt en deze droog was begon het inbinden van de bladen. In het begin was dit best even een klusje, maar al snel raakte je gewend aan de manier van inbinden en ging het heel snel.
GewoondoenEn tadaa… Dit is het uiteindelijke resultaat van de workshops! Wat zijn de boekjes leuk geworden, mooi ook al die kleine verschillen. De sluiting met de raffia en het takje maakt het net even af, een gaaf detail.
GewoondoenDe workshop was zeer geslaagd! Alle meiden (en ikzelf) waren erg enthousiast en we hebben alweer allemaal nieuwe plannen voor een workshop bij Willy. Erg leuk dus.

Willy nogmaals bedankt voor je enthousiasme, de duidelijke uitleg en de extra informatie.
We komen zeker nog eens terug! 🙂

Wil je nou ook een workshop volgen bij Gewoon Doen? 
Neem dan even een kijkje op haar website: http://duitw.blogspot.nl
Of volg haar blog om van al haar creatieve werk te genieten: http://freubels-freubels.blogspot.nl 

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

 • Reply
  StudioBabsie
  8 maart 2016 at 19:31

  Leuk artikel heb je ervan gemaakt & was zeker een geslaagde dag/workshop!

 • Reply
  bhduitW
  9 maart 2016 at 08:07

  Nog een poging 🙂 Super leuk verslag Rensina! Dank je wel voor alle complimenten en linkjes en ik vond het super gezellig dat jullie er waren, prachtige boekjes hebben jullie gemaakt!

 • Reply
  bhduitW
  9 maart 2016 at 08:07

  Yes, gelukt 🙂

 • Reply
  Carolien
  9 maart 2016 at 18:57

  Wat superleuk om zo’n workshop te doen! En het resultaat is mooi! Als het in de buurt was, wist ik het wel 🙂

  • Reply
   rensinasteursma
   11 maart 2016 at 17:32

   Ze kan ook op locatie komen hoor 😉 Enne anders kom je toch gewoon een weekendje Groningen met je dochter…

 • Reply
  noordinarytales
  9 maart 2016 at 21:28

  Wat een leuke workshop! Een paar jaar geleden ook een boekbind workshop gedaan, helaas heb er zelf geen meer gemaakt.

 • Reply
  Lianne
  10 maart 2016 at 15:08

  Wat een leuke workshop! En wat een mooi boekje is het geworden zeg. 🙂

 • Reply
  Cosy by Cindy
  10 maart 2016 at 20:29

  Mooie resultaten en het lijkt mij ook echt leuk om te doen.

 • Reply
  Greetings from Arnhem
  11 maart 2016 at 11:42

  Leuk om je verjaardag op deze manier te vieren. De boekjes zijn echt super mooi geworden!

 • Reply
  Carrotcake Cupcakes – mydailyteacup
  12 maart 2016 at 08:05

  […] Zoals jullie weten heb ik laatst mijn verjaardag gevierd met schoolvriendinnetjes. We volgden een workshop boek binden. Natuurlijk houd ik geen feest zonder taart, dus ook nu moest ik weer iets heerlijk bakken. Omdat ik […]

 • Reply
  Verie
  12 maart 2016 at 08:34

  Wow, wat gaaf gedaan en wat leuk, Rensina! Ik snap dat je enthousiast wordt hiervan. 🙂

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  • Reply
   rensinasteursma
   12 maart 2016 at 12:07

   Dankjewel voor je lieve reactie!
   Het is zeker een aanrader, zo leuk om te doen.

 • Reply
  Maandmomentjes: Maart – mydailyteacup
  6 april 2016 at 16:30

  […] een hele leuke want ik ging namelijk met Cibap vriendinnen een heuse workshop volgen. We maakten DIT boekje en wat ben ik er blij […]

 • Reply
  Een heel bijzonder kopje thee… – mydailyteacup
  22 april 2016 at 08:11

  […] ik laatst een heel bijzonder feestje heb gegeven voor mijn schoolvriendinnen. We hebben samen de workshop boekbinden gedaan. Ik kreeg natuurlijk een lief cadeautje. En wel een heel leuk pakket, namelijk een […]

 • Reply
  Gastblog #6: DIY Dominosteentjes ketting – mydailyteacup
  20 augustus 2016 at 08:03

  […] van de partij. En daarnaast heb ik haar al zelf ook een aantal keren genoemd, bij bijvoorbeeld dit workshop blogje. Willy ken ik dan ook al heel lang, want ze is de moeder van mijn vriendin. Daarom helemaal […]

 • Laat een reactie achter