Hotspots Yourdailyteacup

Yourdailyteacup de Winkel!

Yourdailyteacup de winkel, het werd wel eens tijd dat ik deze met jullie zou delen! We zijn nu dik 2 maand open, vanaf 1 maart, en wat hebben we er een mooie plek van gemaakt (ja ik praat steeds in de we vorm, dat leg ik later uit haha). Zo trots op de mooie winkel, de vele complimenten die we krijgen en het fijne gevoel dat het me geeft als ik er binnen stap. Alles is inmiddels wel zo goed als af en staat op zijn plek. Daarom het langverwachte blog over de winkel!


Als je de maandmomentjes leest dan weet je inmiddels al iets meer, maar ben je nieuw hier of kom je puur op de ‘andere’ blogs af dan zal ik je nog even een introductie geven. Yourdailyteacup is namelijk niet meer van mij alleen, maar een wij geworden.Β 

Zie hier mijn zakenpartner Wim! Sinds maart heb ik namelijk een heuse samenwerkingspartner! πŸ™Œ Zo fijn en het geeft me zoveel rust om niet meer alles alleen te hoeven doen of te bedenken. Dit is Wim, eigenaar van Bos Beauty. Een winkel (+ webshop) in Winschoten met duurzame en natuurlijke beauty, huid & haar producten. Neem zeker eens een kijkje, want ik ben fan van alle producten die ik tot nu toe heb getest.
Hij verkoopt daar ook de theeΓ«n van Yourdailyteacup. En hierdoor kregen we erg veel contact en besloten we de samenwerking uit te breiden en samen opzoek te gaan naar een pand voor Yourdailyteacup. Dit verliep ineens heel snel en zo hadden we binnen een maand een prachtig pand gevonden in Groningen. Na een maand van klussen, verven en meubels in elkaar zetten ontstond er ineens een prachtige plek.

Ik, Rensina, zal de winkel- en webshop blijven draaien, zorg voor de creatieve kant en de socials. Wim zal meer achter de schermen gaan doen, maar ook hij zal af en toe in de winkel te vinden zijn.Β Goed, genoeg over ons, gauw door naar de winkel zelf! πŸ™‚

We zitten in een prachtig pandje aan het Gedempte Zuiderdiep 114 in Groningen, op loopafstand van het station, de Vismarkt, Folkingestraat en de andere delen van de binnenstad. Een mooie locatie dus!
Dit gele pand is natuurlijk perfect en past goed bij de kleuren van Yourdailyteacup (al wordt dit allemaal nog geverfd over een tijdje). Het is een monument wat heel goed matched bij een product als thee en vooral de grote ramen zijn zo mooi! Het is precies groot genoeg.

Nina van @ninamaakt is verantwoordelijk voor de mooie raamtekening en de illustraties van het stoepbord. Jullie kennen haar vast al, want ze heeft alle illustraties voor Yourdailyteacup gemaakt. Van de bedankkaartjes tot thee tekeningen en inmiddels hebben we zelfs behang van haar hand in de winkel. Blij met haar!

Als je eenmaal binnenkomt zie je dit, de fijne vibe binnen. De huisstijl kleuren zijn uiteraard doorgevoerd; okergeel, wit, mintgroen en licht hout. Een beetje Scandinavisch, rustig en met een relaxed muziekje kom je hier helemaal tot rust. Je kunt plaatsnemen voor een kopje thee en een van de lekkere taartjes uit de vitrine. Maar ook kun je ‘alleen’ komen shoppen want er is genoeg leuks te vinden.

Als je eenmaal hebt besloten om eerst plaats te nemen dan kun je een keuze maken uit de menukaart. Zo trots op dit resultaat! Het is precies geworden zoals ik in mijn hoofd had, met mijn eigen illustraties en al. Ik heb een filmpje opgenomen zodat je een beetje een idee krijgt van de inhoud.

Verder hebben we een boekenwand waar allemaal theeboeken en tijdschriften op staan. Deze kun je lekker gaan bekijken als je geniet van je theetje. Uiteraard mag je ook je eigen boek meenemen, gaan tekenen of even gaan werken. Maar let op, we hebben wel een laptop verbod πŸ˜‰ Dat past nou eenmaal niet zo goed bij ons concept.

Zoals je in het filmpje kon zien hebben we genoeg keus. Je kunt uiteraard kiezen voor alle losse theesoorten, maar ook verse thee of ijsthee. Daarnaast hebben we allerlei koffie soorten en frisdranken op de kaart staan. Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt uit de vele soorten drankjes en lekkernijen krijg je het op deze manier. De serveerplankjes zijn bedacht door studenten van het Cibap en vervolgens voor ons uitgevoerd door Vervenhout. Hij maakte de plankjes helemaal naar onze wens en zo kan ik de thee prachtig presenteren en op de tafel serveren. Blij mee!

Dan de theekast, nog zo’n eyecatcher in de winkel! Op maat gemaakt en er passen maar liefst 81 theeblikken in, we hebben dan ook net zoveel theesoorten in ons assortiment. Genoeg keus dacht ik zo. Alle theesoorten; wit, groen, oolong, zwart en pu erh hebben we. Daarnaast ook vele rooibos, kruiden en mate soorten.
Vanaf april hebben we iedere maand 2 limited editons in ons assortiment. Dit zijn theesoorten die passen bij het seizoen, de maand of een thema. Deze zullen eenmalig verkrijgbaar zijn en op is op.

Verder hebben we het merk Newby en Nute als theezakjes-merk toegevoegd. Uiteraard zijn dit kwalitatieve merken en zijn de theezakjes gevuld met duurzame thee en werken deze bedrijven voornamelijk met goede verpakkingen. Uiteraard zijn we ook fan van de uitstraling van deze merken. Zo heb je Nute met zijn vrolijk gekleurde zakjes en Newby met de stylish verantwoorde doosjes en mooie verhalen.

Naast de vele theesoorten verkopen we natuurlijk ook genoeg ander leuks. Voorin de winkel is een soort etalage en sfeertafel gecreΓ«erd. Deze zal ik om de zoveel tijd gaan aanpassen met nieuwe producten of een thema. Dit is natuurlijk leuk om te bekijken (vele mensen staan echt voor het raam alles te bekijken!) maar uiteraard mag je deze producten ook kopen. Daarnaast hebben we een heel rek vol met de leukste theekaartjes. En achterin de winkel vind je nog een aantal stellingen met thee accessoires, blikken, servies en theepotten. Ook liggen hier de Tony’s en staat hier de taart vitrine.

Bij de balie aangekomen schep ik de thee naar keuze voor je in en kan ik je eventueel advies geven als je dat wilt. Verder hebben we op de balie twee theepotten staan met theesoorten om te proeven. Hiervoor maakte Christina van Crooked Garden speciale tastingcups voor ons. Ze zijn zo mooi dat mensen de kopjes ook wel willen houden πŸ˜‰

Trots op wat we in zo’n korte tijd hebben neergezet, blij met alle lovende en blije reacties op de mooie winkel en de vele (nieuwe) klanten en horecagasten die we al mochten verwelkomen. Hopelijk kan ook de horeca snel weer open en mag iedereen komen genieten van een lekker kopje thee. Tot die tijd kun je komen winkelen of online bestellen, want de webshop is natuurlijk 24/7 open.

Yourdailyteacup
Gedempte Zuiderdiep 114
9711HM Groningen
www.yourdailyteacup.nl

Openingstijden:
di-woe-vrij 10.00 – 18.00 uur
donderdag 10.00 – 21.00 uur
zaterdag 09.00 – 17.00 uur
zondag 12.00 – 17.00 uur


Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter