Geen categorie Uitjes

Zandsculpturenfestival Zuidlaren

Vorige week woensdag, 13-08, zijn mijn moeder en ik samen op stap geweest. We wilden namelijk graag naar de zandsculpturen in de Prins Bernard Hoeve in Zuidlaren. En we wilden op de fiets heen en weer. Alleen gooide de regen wat roet in het eten. Maar toen het wat droog was zijn we toch op pad gegaan, helaas moesten we op de heenweg een aantal keren schuilen maar uiteindelijk zijn we droog aangekomen in Zuidlaren. En op de terugweg scheen zelf het zonnetje, dus dat was wel fijn. 
Nu eerst tijd voor wat foto’s van de Zandsculpturen en wat informatie, zodat jullie ook heen kunnen 🙂 

De expositie

In een fantastische ambiance word je meegenomen in de tijd van ijstijden tot zand. De ontstaansgeschiedenis van de Hondsrug wordt uitgebeeld met fantastisch verlichte zandsculpturen in een vertoverende omgeving. De Hondsrug is ontstaan in de laatste ijstijd en kent een bijzonder verhaal. Ervaar dit bijzondere verhaal op deze unieke manier en laat je informeren over de interessante historie van de Hondsrug!
Bij ieder werk staat een klein bordje met informatie over het werk. Voor kinderen is er een speurtocht!
Natuurlijk zijn er de mammoeten, het meisje van Yde en de hunebedbouwers, maar ook de unieke heidevelden en veengebieden zullen herkenbaar op een welhaast echte manier worden weergegeven in zandsculpturen. In een betoverende wereld van zand waan je je terug in de tijd en wordt je uitgedaagd om op expeditie te gaan in een betoverend gebied.
Bron: www.sculpturepark.nl 

 

Een 3d plattegrond, hoe kan al dat zand toch zo scheef blijven staan? Prachtig!
Een oude veenboerderij van het trechterbekervolk.
Prachtige, levensgrote mammoeten.

Verdere info
De zandsculpturen zijn iedere dag, t/m 14 september 2014,  vanaf 10.00 uur te bewonderen in de PB Hoeve in Zuidlaren. De entreekosten zijn 9,00 euro en kinderen zijn € 4,50.
Kijk voor meer informatie (en foto’s) op www.sculpturepark.nl 

Dan nog wat leuke weetjes! 
* Alle sculpturen zijn binnen twee weken gebouwd, door zo’n 25 medewerkers.
* Bij het aanstampen van het zand zijn tienduizenden liters water gebruikt. 
* Een zandsculptuur kan erg lang blijven staan. Het Nederlands record is één jaar en negen maanden, in Madurodam en heeft zelfs de winter overleeft. Binnen kan een sculptuur wel tientallen jaren intact blijven. 

Gaan jullie ook nog deze mooie zandsculpturen bewonderen?

Oja, vanaf vandaag ben ik gestart met de introductieweek op het Cibap. Vandaar dat er misschien wat later of helemaal geen blogjes online komen de komende tijd (doordeweeks). Ik vind het erg vermoeiend en weet niet of ik na zo’n lange treinreis (1,45 uur) nog puf heb om een blogje te schrijven. Maar ik ga zeker mijn best doen hoor!! 

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply
  theezakje41
  20 augustus 2014 at 11:58

  Heel veel succes en plezier de komende tijd, wat betreft het reizen, daar moet je aan wennen. Krijg je ook een ritme in, vergeet niet dat dit geen normale lesweek is. Straks zit je blogjes te schrijven in de trein. Geniet van deze week. Ps ik ben naar de Blauwestad geweest, ook zandsculpturen maar dan buiten, echt geweldig en wellicht dat ik de komende dagen nog naar Zuidlaren ga.

 • Reply
  Daphne Coers
  20 augustus 2014 at 13:07

  Oh bah, je hebt dus nog steeds geen kamer gevonden in Zwolle??
  Lijkt mij ook erg vermoeiend hoor, dat reizen. Ik zal mijn ogen en oren open houden, als ik wat hoor laat ik het je weten.
  Leuk dagje uit! Ik begrijp ook nooit hoe mensen van zand zoiets moois kunnen maken, het is echte kunst.
  Groetjes, Daphne

 • Reply
  Mirjam Schippers
  20 augustus 2014 at 13:24

  Wauw, wat mooi zeg, die zandsculpturen! Hopelijk vind je snel een kamer! Enne, veel plezier!

 • Reply
  Willy
  20 augustus 2014 at 21:23

  Wat leuk Rensina, had er al van gehoord. Sterkte met het reizen, hopelijk heb je gauw een mooie kamer gevonden!

 • Laat een reactie achter