Food Recepten

Zomerse salade met kip & ananas

Op de instagram van blijsuikervrij zag ik een heerlijk zomers recept voorbij komen. Ik maakte hem nog diezelfde week, maar gaf er een eigen draai aan. En vond de salade zo lekker dat ik het nogmaals maakte, er foto’s van maakte en het recept opschreef. Vandaag voor jullie het lekkere recept van de zomerse salade met kip en ananas.

Benodigdheden voor ongeveer 1 persoon + een kleine leftover voor de lunch de volgende dag
* 2 grote handen veldsla
* 100 g. Bulgur
* 1 kipfilet, ik gebruikte gemarineerde kipfilet
* 1/4 post ananas
* 1 handje walnoten of pecannoten

Als eerst ga je de kipfilet bakken.
Ondertussen kook je de bulgur. Dit gaat heel gemakkelijk, doe de benodigde bulgur in een kommetje en giet hier kokend water op. Laat dit zo’n 10 minuten staan tot het meeste water is opgezogen.
Giet het overige water af en doe de bulgur in een grote kom.
Voeg de veldsla en ananas toe. Hussel het door elkaar en breng het eventueel nog op smaak met wat zout, peper of wat olie.
Als de kip gebakken is, snij je deze in stukjes en schep deze door de salade of leg hem op de salade in je bord. Voor de finishing touch strooi je wat stukjes walnoot over de salade.

Eet smakelijk! Zowel lauwwarm als koud erg lekker.

Dit recept is zeker een aanrader. Maak jij dit recept van mijn blog? 
Ik zou het leuk vinden als je een foto deelt met @rensinas of #mydailyteacup.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply
  Gonda Westra-Steursma
  8 juli 2017 at 22:09

  O, dat is vast erg lekker! Wij hebben gisteren een soortgelijke salade gegeten. Ik doe er mais, paprika, champignons en ijsbergsla bij. Met kipfilet natuurlijk en dan een dressing van azijn, olie, basterdsuiker, rode peper, olie en knoflookpoeder. En geen noten en bulgur. Ook heerlijk eten in de zomer.
  Groeten en ik hoop dat je een leuke dag had gisteren.

 • Reply
  Mirjam
  10 juli 2017 at 11:43

  Het ziet er heerlijk uit! Ik ben, zoals je misschien wel weet, de laatste tijd gek op bakken/koken en alles wat daarbij hoort, dus ik wil dit wel een keer proberen. Maar dan niet met bulgur, want die is niet glutenvrij 🙁 Maar ik denk dat het met quinoa of zo ook wel lekker is, ik ga het gewoon een keer proberen! Bedankt voor het delen!
  Liefs,
  Mirjam

 • Laat een reactie achter